Ändrade planer

Ibland blir det inte som man tänkt sig. Fick veta igår av Svenska Kennelklubben att det troligtvis inte blir något deltagande i prov/tävling för Cobie på hela våren, kanske inte förräns hösten... Så himla tråkigt.
 
Jag har förstått att det är många som fått dispens för att få fortsätta tävla, trots hyposensibiliseringsbehandlingen och tänkte att det är väl bara att skicka in om det då. Vaccinet är nog inte klart förrän om någon månad men hoppades att jag kunde få dispensen klar i väntan på det. Men så funkade det visst inte.
 
Behandlingen ska ha pågått en period och veterinär ska ha konstaterat att det fungerar bra och att sjukdomen i och med det är under god klinisk kontroll. Vet inte hur många månader och sprutor de räknar med innan man kan fastställa att det funkar... Därefter kan jag och veterinären skicka in ansökan och journalkopior (så att det ser att vi varit där på återbesök och att allt är ok) till SKK, och oklart hur lång handläggningstid de sedan har innan ett beslut kommer (och vad beslutet blir). Gaaahhh! Det innebär ju att jag högst sannolikt kan glömma vår mondioringdebut i maj, den enda jäkla tävling i den sporten som är inlagd för hela året! :( Och innan tävlingen behöver Cobie ha gjort socialitetstestet STMR alternativt BH-prov och det får han ju inte heller göra utan dispens. Så var det med den lilla satsningen. Hade ju även planerat in flera rallylydnadstävlingar och även kikat på tänkbara lydnadstävlingar nu under våren... Pang, luften gick ur.
 
Jag försöker tänka att vi nu får mer tid till att träna ordentligt inför lydnadsklasserna och spåret och inte behöver kännas stressigt att starta nästa klass (eftersom jag inte vet när vi kan få starta), men samtidigt är det såå mycket roligare att ha ett tävlingsmål för att få till en bra träningsplan tycker jag. Ett problem är ju att jag faktiskt inte tycker att själva träningen i sig är så himla kul med Cobie (förutom mondioringen), vi har fortfarande inte hittat varandra och jag hittar inte den där fina känslan som jag har med Lyra. Så därför känns det extra viktigt att jag har ett konkret tävlingsmål för att faktiskt få till träningen.
 
Såklart är det ju viktigaste att han blir klådfri och mår bra, så är det ju. Och han är ju redan mycket bättre! Men det är en enormt stor besvikelse när man skaffar sig en hund i syfte att vara tränings- /tävlingskompis, och så blir det inte som man tänkt. Alla drömmar och mål som finns, jag blir jättestressad över att han redan snart är två år och nu tappar vi ännu mer tid (ja jag vet, vad är det vi har bråttom till...men så är det).
 
Jaja, nu ska jag gräva ner mig och sura ett tag, så får jag återkomma sedan. Börjar dagen med en ipren och en alvedon för att ta bort smärtan i armen och huvudet som jag nu haft i två veckor, så jäkla segt (tänker att det kanske är en infektion bara). Solen ser ut att skina idag iallafall, alltid något.
 
 
Gullhundarna. Lyra är så söt som går och lägger sig bredvid honom.
 
Onsdagkvällen på bruksan. Vi har träningstävling i rallyns mästarklass varje vecka, nu var första gången jag kunde vara med. Bra träning och Lyra var duktig, men på gränsen till för lerig plan.
 
Börjar längta efter att plocka undan alla svarta, tjocka skor och stövlar nu...
 
Lunchpromenad igår i finvädret, solen börjar värma riktigt mycket nu, underbart!!
 
Efter kvällspromenaden härom kvällen med Fia blev det en vaniljsemla, den smakade bra!
 
 
/Cissi