Träning, möhippa och tävling!

Har haft en intensiv och härlig helg! Egentligen började den redan på fredagen eftersom jag hade tagit ledigt hela förmiddagen för att träna agility med Pia & Tesla (kelpie som är några månader yngre än Cobie) för Annica Aller! Det blev himla bra träning och vääldigt svårt då vi tränade på att skilja på att länga och korta steget för hundarna. Älskar att träna för Annica då man dels får så bra träning och övningar att jobba vidare på, men även att man ALLTID är så full av glädje och inspiration när man åker därifrån, hon är verkligen helt otroligt bra på att peppa och få en att känna att inget är omöjligt!!!

 

Efter träningen tog jag hojen in till jobbet för några timmar, och sedan avslutades dagen på brukshundklubben där jag och Catrin tränade bredvid varandra och det blev superbra störning!

 

Lördag morgon började tidigt, redan 06:50 hämtade jag Maria och strax därefter mötte vi upp ett glatt och förväntasfullt gäng utanför vår gemensamma kompis Malin, det var dags för MÖHIPPPA!! Det blev väckning, bubbel och sedan iväg in till stan med bilar för att ta färjan till Vaxholm. Där körde vi fångarna på fortet-lekar ute på kastellet, såå roligt alltså, måste göras igen!!! Efter lite lunch åkte vi tillbaka och vidare ut till Yxlö där Annie bor, för att dricka drinkar och laga tapas-middag, som vi sedan njöt av i många timmar ihop med lekar och mys. En riktigt lyckad dag för Malin!!!

 

Det var liite segt att stiga upp tidigt söndagen efter den helspäckade lördagen, men bara att inte fundera så mycket och gå upp. Jag tog med mig kelpisarna till Mälarö brukshundklubb på Färingsö där det var dubbel rallytävling i mästarklass för Lyra! Solen sken som om det var sommar och det fanns flera vänner på plats att hänga med och diskutera banor, skyltar och regler. Första banan som vi gick in på kändes bra, Lyra vad glad och med på noterna och det blev bara lite småmissar i front med backandet. Det slutade med 94 poäng och alltså cert, tjoho!!

 

Den andra banan var desto knepigare med många liknande skyltar på rad, språng att komma ihåg här och där, och också två kombinationer som vi aldrig tränat på tidigare som visade sig vara riktigt kluriga! Det var språng på högersida med ett skick över hinder och direkt efter det ställande under gång, riktigt svårt visade det sig vara, och Lyra hamnade heelt fel. Och sedan kom samma kombo igen fast med sättande under gång direkt efter nästa hinder och det var så mkt att koncentrera sig på så där tappade jag bort mig och gjorde ställande istället, haha. Så med två st Felövning och ett ordentligt förarfel ramlar man snabbt i poängen, som slutade på 76 p. Jag var iofs i gott sällskap för det var många som misslyckades med denna bana, som var riktigt utmanande och därmed också jättekul!!! Det är så bra att tävla för att få idéer på vad man ska hem och träna på.

 

Det som bekymrade mig lite på denna bana var att Lyra inte alls hade samma fina känsla som på första banan. Precis när vi skulle gå in så hördes ett flygplan långt borta och jag såg på henne att hon också hörde och hon gick liksom in i sig själv lite och under hela banan gick hon nog med ena örat och ögat riktat utåt, och den andra delen av henne var med mig. Det gör mig lite stressad när jag känner att jag inte har hela hennes uppmärksamhet, och jag tror att detta gör min lilla känsliga hund lite osäker vilket leder till att allt blir lite segt. Så det blir lite av en spiral av negativa känslor som leder till dåliga utföranden av momenten. Nu får man sällan avdrag för det i rallyn men sneda sättanden och att hon gärna letar sig till min vänstersida (fast hon ska gå på höger) är sådan som då dyker upp och det kan ju ställa till det poängmässigt. Så känslan var trist och att hon inte var med mig denna gång. Då är det skönt att vara på dubbeltävling och ha en lyckad bana iallafall, så den känslan försöker jag ta med mig och notera det andra i träningsplaneringen.

 

Efter tävlingen blev det en liten hojtur med Micke för att äta middag. Att kolla på valvakan på TV var det inte tal om, jag var alldeles för trött efter den här intensiva och roliga helgen. Och skönt såhär i efterhand att jag inte satt uppe heller, eftersom det fortfarande är så osäkert hur det kommer att bli.

 

 
 
Fredag morgon hos Annica, en väldigt bra start på dagen och helgen!!
 
Delar av banan för att träna tighta vändningar, varvat med raksträckor, och sedan tips på en nyttig raksträcka där hindrena står lite svajigt.
 
På väg att väcka Malin en tidig lördagsmorgon!
 
Frukost!
 
Under hela dagen fick hon lite olika uppdrag, bland annat fotouppdrag baserat på små lappar, kul grej!
 
Mot Vaxholm i strålande sol!
 
På linfärjan ut till Kastellet.
 
Picknick.
 
 
Lekar! Här skulle vi hitta några gömda röda bollar. Kul och svettigt!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag och Maria!
 
Skatten!
 
Lunch och vinsten, en magnumflaska god bubbel!
 
Viktiga äktenskapsråd samlades under dagen i ett litet block.
 
På väg från Vaxholm.
 
Aperol i solen ute på Yxlö, mmm!
 
Smaskig middag!
 
Citron och lakritsefterrätt!
 
Söndag på tävling.
 
 
Första banan...
 
Yeay, cert!
 
Klurig men kul bana av Linda!
 
Alltid kul att få med sig positiva delar av domaren, trots skitpoäng. Det gillar jag med rallyn!
 
Jag köpte ingen certrosett men alla certhundar fick en liten rosett ändå, duktig hund.
 
 
Cobie hade skön stil i soffan på kvällen...haha.
 
/Cissi
 

Kommentera här: