Tävlingsdebut och kärlek!

Åh, vilken härlig helg det har varit! I går kom så dagen som vi väntat på så länge, ja alltså iallafall alla i vårt tjejgäng som hållit ihop sedan ridskoletiden i mellanstadiet. Äntligen skulle Malin och Micke gifta sig, efter typ 20 år tillsammans och två barn!

 

Det blev en så fin vigsel i Kumla herrgårds trädgård, med fantastisk sång och tårarna var inte långt borta. Efteråt bjöds vi på en god middag med fina tal och efter bröllopstårtan var det party med massor av dans  med fina vänner, tjooho! Så härlig stämning och jag tror att det mesta gick enligt planerna, vilken lyckad kväll!!

 

Som tur var stängde kalaset kl 01 (vilket kändes väldigt lagom efter att ha partajat många timmar) och Micke var snäll nog att avstå alkohol för att vi skulle komma hem snabbt och enkelt. Jag hade visst råkat anmäla Cobie till hans första lydnadstävling dagen efter och det var samling på morgonkvisten... Tanken var att jag skulle bestämma mig när jag vaknade om jag faktiskt orkade åka och tävla eller inte, men jag ville gärna ha möjligheten iallafall. Det hade inte varit hela världen om jag bestämt mig för att strunta i det, det kommer fler tävlingar. Men jag ställde klockan på 06:30 och när den ringde gick jag bara upp utan att försöka tänka så mycket, det var aningens segt efter bara dryga fyra timmars sömn... Men det gick, och jag drog iväg till Norsborgs Lokala Kennelklubb.

 

Det visade sig vara utställning för riesenschnauzers på samma gräsyta som lydnadstävlingen skulle hållas på (den hann dock inte starta förrän efter vi tävlat) och det var lite mer störning än vad vi hade tränat på innan, eller snarare annan störning. Men tanken var mest att gå in och se hur vi låg till, jag vet att vi har några svaga moment och hade inga höga förväntningar då det är jättesvårt att veta hur han skulle reagera. Sedan hade jag ingen som helst aning om hur och hur mycket jag skulle värma upp honom innan, det är ju lite sånt som kommer med tiden och erfarenheter vad som funkar... Och för oss är det nu dags att påbörja detta utforskande. Så i dag blev det en kort uppvärmning med lite koncentrationsövningar innan det var dags för oss att gå in som startnr 1.

 

Cobie kändes ganska lik som på träning, han är just nu ganska så intresserad av tjejer och vindar ofta in fina dofter med nosen... Han kan vara lite störd av omgivningen och det var han även nu. Dock är jag generellt sätt väldigt nöjd, han kändes stabil och orkade igenom hela programmet med samma attityd hela tiden, lite segare än vad jag egentligen vill ha men absolut dugligt för en debut. Poängen tyckte jag var i snålaste laget för att vara startklass (men jag är ju partisk, haha) men de räckte iallafall till ett uppflyttningsresultat på 165, vilket var jätteskönt!

 

Nu ska vi träna på ordentligt, nästa söndag är det gameday igen!

 

Lördag förmiddag och jag lägger sista piffet på möhippeboken som jag fixat och som Malin fick på bröllopsmiddagen av oss. Jag tror att den uppskattades!
 
Några timmar senare är vi där. Så fina! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Så fin och god tårta!!
 
Jag och Maria tar lite suddiga selfies bara....
 
Ingen brudvals var planerad ("för vi kan ju inte dansa sånt"), men när jag fick veta det hämtade jag dem och förde ihop brudparet på dansgolvet så att de ändå fick dansa lite. De såg ut att ha kul trots att det blev väldigt spontant! 
 
Party party och dans ända fram tills det var dags att gå hem, sååå roligt!!!!
 
Några timmar senare... Tittar på när Jenny & Tage tävlar lydnadsklass 1 (som gick innan vår klass).
 
Sen var det vår tur! Den här lilla spelevinken var i alla fall väldigt göllig!
 
Vi klarade det, yeay!!
 
Dags att gå och knyta sig, några har redan gjort natt.
 
 
/Cissi

Kommentera här: