Skaffar tävlingserfarenhet

I förra veckan körde jag hoj till jobbet då det var 15 grader på morgonkvisten, i morse var det bara 4, brr!

 

Gårdagens lydnadstävlande på Botkyrka BK var också lite småkyligt till och från, och vi fick både sol och regn. Först ut på morgonen var det Lyras tur och det var riktigt skojigt att vara inne med henne på planen. Förra tävlingen tog hon lite väl många egna beslut och det kändes inte som att hon var med mig i tankarna, men denna gång hade vi den där teamkänslan! Sedan blev det en del strul & slarv då vi inte tränat tillräckligt mycket med kommendering helt enkelt, hon hade lite pipljud och svårt med stadgan på några ställen som har att göra med att vi har för få pass i oss. Men jag är nöjd över att Lyra jobbade efter mina signaler (förutom i inkallningen där hon inte lyssnade överhuvudtaget, hmm...) och kändes taggad! Poängen blev inte alls särskilt bra (214 p) och det var nyttigt att tävla för en domare som jag inte tävlat för på länge, som såg andra saker än vad jag fått neddrag för tidigare. Bra saker att ta med sig hem och träna på helt enkelt!

 

Efter tävlingen åkte jag hem och bytte hund, för på eftermiddagen var det Cobies tur att tävla startklass igen. Han blev ju uppflyttad förra helgen på debuten, men jag vill ändå tävla den klassen några gånger till. Han behöver tävlingsmiljön och skaffa sig lite rutin när det fortfarande är enkla moment, det finns så många intressanta dofter, så spännande människor och lockande tikar överallt som vi behöver jobba på att inte tänka på... Vi har också en del förbättringar att göra i t ex fria följet och att han ska orka behålla koncentrationen i de moment som jag går ifrån honom (då han gärna sätter sig och pausar lite). Sedan är det ju himla bra att tävla några gånger och experimentera med olika uppvärmningar, för att försöka lista ut vad som bäst passar honom. Förra gången blev det väldigt kort uppvärmning i en lite stökig miljö, bara några koncentrationsövningar och sedan gick vi in. Den här gången var han ute lite längre tid och vi lekte med lite tricks, låg och tittade en stund, och sedan lite mer tricks och koncentration för att sedan springa in tillsammans på planen.

 

Väl där inne kändes det riktigt trevligt. Av någon anledning hade tävlingsledaren bestämt sig för att utnyttja hela den stooora planen och spritt ut alla moment så mycket hon kunde...jobbigt tyckte vissa men för vår del var det helt perfekt eftersom jag denna gång hade som mål att träna just transporterna mellan momenten för att behålla koncentrationen!! Så det fick vi ju verkligen göra nu, och han svarade superfint på det!!

 

Jag är jättenöjd med rundan och fick ett bra kvitto på träningen, och är såå glad att de två största problemmomenten (följsamhet och apportering) ändå funkar helt okej, även om det strular lite... Tjoho alltså!

 

Här är poängen:
Följsamhet - 8 p Skuttar lite, pendlar i sidled, dubbelkommando
Inkallning - 9 p Tempo
Sitt under marsch - 10 p
Apportering - 6 p Slarvigt gripande, tugg, tempo
Fjärrdirigering - 8 p Extra kommando
Hopp över hinder - 10 p
Helheltsintryck - 9 p Prydligt, bra samarbete!

 

Ikväll blir det trickskurs för Cobie igen, skoj! Och Lyra måste nog nöta lite på delar av HTM- och även TTM-programmet, vi ska ju tävla snart, oj oj....!!

 

Cobie hänger vid tävlingsplanen....
 
Göllig och lite tramsig.
 
Rissie var med och hejade och tiggde godis.
 
Kom 2:a och fick pokal faktiskt!
 
Hann med en skrittpromenad offroad i skogen medan middagen var i ugnen. Så bra träning för båda som får fina muskler av att lyfta på benen lite, och nödvändigt för Lyras rygg.
 
 
/Cissi
 

Kommentera här: