Mörk träning

Nu börjar det bli riktigt mörkt på kvällarna! Igår var vi på en rolig och utmanande rallyträning med kelpisarna på hemmaklubben! Lite svårt för hjärnan som var trött efter en heldag på utbildning i ett nytt webbpubliceringsverktyg dock... Men hundarna var supertaggade och duktiga! Ska bli så kul att tävla Klubbmästerskap med BÅDA nästa vecka!! Ja alltså Cobie har ju inte ens tävla rally än, men jag har börjat lära in en del och tänker se KM för hans del som en jättebra träningstävling. Och jag tar varje chans jag får att träningstävla och extra bra att det är Linda som bygger banorna och dömer, då hon alltid gör dem kluriga och utmanande! Har för övrigt anmält Cobie till rallydebut i slutet av oktober, bra träning på att vara i tävlingsmiljö tänker jag.
 
I onsdags hade vi träning med freestylelaget och kanske har vi ändå ett program nu som vi kan visa upp på SM-kvalet! Det blev en ganska lång kväll i mörkret på Gubbängsfältet i skenet av en av våra bilars strålkastare. Och tydligen såg detta väldigt märkligt ut eftersom vi fick påhälsning av polisen!! En civilbil stannade och ut kom två uniformerade poliser fram mot oss, och de insåg när de precis kom fram att detta var nog inget slagsmål på riktigt... "Det där ni håller på med ser jäkligt skumt ut!" sa de och skrattade gott, när vi förklarade att vi tränade på ett hunddansprogram! (hundarna var dock i bilen så vi sprang mest runt och viftade, gick i cirklar och kröp....) Vi tränade på att avatarer och människor hade fajt, och sedan blev vänner igen, fullt normalt alltså, hehe. "Det här gjorde min dag!" sa den ena polisen, och sedan åkte de vidare. Tänk vilken action sådär på en onsdagskväll!
 
Nu ser jag fram emot helgen, som börjar med en träningstimme i Haninge hundhall ikväll! På söndag är både Lyra och Cobie anmälda till lydnadstävling på Botkyrka brukshundklubb, det ska blir jätteskoj!! Tyvärr är Lyras start på morgonkvisten och Cobie har inte samling förrän 14:30, så jag får nog åka hem mellan så att han slipper vara med hela dagen och bli trött. Skulle vilja få till lite mer power och följsamhet än förra tävlingen, det är målet. Med Lyra vill jag att hon inte känns lika splittrad som sist vi tävlade utan faktiskt lyssnar och inte gör sin egen grej, ska bli spännande det här!!
 
 
 
Mörkt på kvällarna nu. Då får vi börja promenera i Västerhaninge där det är trevligare att gå än i kolmörkret hemma hos oss. Och dags att leta fram alla reflexer!
 
Mystisk freestyleträning som drog till sig polisen...
 
Eld och vatten-krig med lite tyger....
 
Öppenträning i rally på klubben, trevligt!
 
Anette fångade mig och Lyra på bild när vi försökte oss på en klurig bana...vilket gick sådär, haha. Den aktuella skylten är "sitt gå runt hunden" och jag borde ha satt henne mkt närmare för det blev väldigt svårt att gå runt... 
 
Passat på att ta hojen till jobbet några dagar, man vet ju aldrig hur många åk det är kvar på säsongen! I går var det så varmt på morgonen att jag inte ens behövde använda min lyxiga handtagsvärme, härligt!
 
/Cissi

Kommentera här: