Rissie 13 år!

I dag är det ingen vanlig dag, för i dag är det Rissies födelsedag!! Tänk att vi skulle få förmånen att uppleva hennes 13-årsdag alltså, så underbart!! Jag försöker verkligen att njuta och uppskatta varenda dag tillsammans med henne, samtidigt som jag väldigt ofta känner ångest över att det kan ta slut när som helst.
 
Hon hör väldigt dåligt och jag tror även att hon inte ser så bra längre. Det har resulterat i att Lyra tycker att hon är väldigt konstig, då hon inte läser Lyras signaler alls längre...och tyvärr har det blivit en ganska spänd stämning dem emellan som just nu gör att vi måste hålla dem isär så att inte Lyra ska flyga på Rissie, väldigt sorgligt men nödvändigt. Och Rissie förstår ingenting, förutom att hon nog bör hålla sig långt borta från Lyra... 
 
Vissa dagar tar hon sig fram väldigt lååångsamt och har lite obalans i stegen. Då tänker jag att det är nära slutet. Men sedan kan hon dagen därpå skälla när jag kommer hem från jobbet, sticka ut och galoppera på gräsmattan, slänga sig över sin egen axel för att rulla och vilja göra massa trix för att få godis!! Då känns det helt plötsligt väldigt avlägset. Men det är ju så det är att leva med gamla hundar, det går upp och det går ned. Bara man är lite vaken och ser att hon mår bra, så får hon vara med så länge det går.
 
Hon följer alltid med på morgonpromenaden, ibland tar det lite tid men vi tar det i hennes takt. Sedan är det lite olika hur det blir på kvällen, vissa dagar får hon skrota runt på tomten medan jag tar en längre och snabbare promenad med kelpisarna, och ibland hänger hon på en halvtimmes promenix där vi stannar och tränar lite och hon får vila. Åker jag till brukshundklubben så får hon självklart åka med, jag vill att hon ska få mental stimulans och gärna vara med och titta på (eller gå runt på planen och agera lite störning) när vi tränar, det är nog bra mycket roligare än att ligga hemma eller i bilen varenda kväll, hon måste också få uppmärksamhet även fast hon är gammal och pensionär.
 
I morse blev det leverpastej på frukosten och till middagen blir det nog lite mer snask, innan vi åker iväg på lydnads- och skott-träning med Linda. Det tror jag blir en bra födelsedag för den här gamla tanten! <3
 
 
 
När man fyller år ska man ha partyhatt, oavsett om man vill eller inte!
 
Detta passar nog bättre för en apportör.
 
Cobie förstod inte vitsen med hattkalaset. Är det en dumstrut månne?
 
Lyra fick också hatt.
 
Eller godisbehållare? Ge mig lite kollekt tack.
 
Rissie är tryggheten för Cobie.
 
 
Så fint att se dem sova tillsammans.
 
Rissies egna säng.
 
Kelpisarnas säng...
 
Hittade en perfekt födelsedagspresent på Myrorna i dag!
 
/Cissi

Kommentera här: