Rallydebut

Då var debuten gjord även i rallylydnad för youngster Cobie! Jag tycker att det är väldigt bra tävlingsmiljöträning just med rallyn, och den erfarenheten är viktigare än hur det egentligen gå poängpässigt inne på banan. Den här tävlingen var på en stor grusplan, med fyra banor som pågick samtidigt. Så alltså mycket folk och många hundar på en ganska liten yta, trångt vid uppvärmning och mycket störning väldigt nära planen. Förutom det hördes det någon form av dova kanon-/bombljud från en militärövning en bit bort...
 
Det är svårt att veta såhär i början av tävlingskarriären vad hunden behöver i form av uppvärmning, så det är också bra att testa av på just rallyn. Cobie fick gå runt lite bland allt en stund och sedan satte vi oss nära och bara tittade innan det var dags att göra lite koncentrationsövningar och sedan gå rakt in på planen. Jag var beredd på att han kanske skulle bli störd och vilja titta sig omkring där inne, men han var verkligen SÅ duktig och följsam hela tiden!! När man har tävlat Mästarklass ett tag nu så kändes ju de här nybörjarbanorna plättlätta vilket var skönt, för då kunde jag koncentrera mig mer på honom och hans attityd. Fast tydligen gjorde jag det liite för mycket, för jag missade en enkel skylt (sitt framför, höger ingång, sitt) där jag missade SITT och gick direkt istället, suck så onödigt!! Det kostade ju oss -10 p och vi landade på 90 p (vilket iofs var fint ändå).
 
På den andra banan var det ett enda långt fritt följ, det var i stort sett bara att gå och gå i 8:an flera gånger och spiraler. Lite tråkigt kanske men samtidigt ett superbra tillfälle att träna uthållighet i nästan 3 minuter, vilket ju också är en svårighet! Och denna bana är jag mest nöjd med, eftersom vi startade sist av alla ordinarie och efter oss var fem löptikar. Det innebar att när vi värmde upp så var dom alla precis bredvid oss (de ska egentligen inte vara där, men jag brydde mig inte, är bara bra träning för framtiden) och när vi gick banan så gick Cobie och vädrade lite när vi kom nära de där snygga härliga tjejerna, MEN han fortsatte att jobba med mig hela tiden!! Så det var ju riktigt nöjd med!! Och vi belönades med en fullpott på 100 p och delad klassvinst, bland annat tillsammans med klubbkamraterna Monica & Tiffy!
 
När vi kom hem på eftermiddagen mötte vi upp Emmelie och Hyzz för en promenad ute hos oss. Äntligen fick jag hälsa och hålla i fina lilla människovalpen Julia som redan hunnit bli en månad gammal, så himla fin och söt!! Efter det var det ganska skönt att dimpa ner i soffan en stund, efter att ha småfrusigt hela dagen i blåsten och den fuktiga kylan... 
 
 
Efter arbetsdag med samfälligheten och lite shopping och pyssel med Micke blev det lördagspromis och lite svampplockning m kelpisarna i finväder!
 
Nästan lite vårfeeling, fast mycket fuktigare. Typ som skånsk vår! Fast utan sandstränder...
 
Mysigt alltså.
 
Cobie på tävling, vi väntar på vår tur att gå in på banan.
 
Tja det där var väl inte så himla svårt alltså... Två kvalificerande resultat varav en 1:a plats. Helt ok start va?
 
Snygg-Cobie (som har spanat in aussien Tiffy).
 
Bro-Håbo BK är alltid så generösa med rosetter och priser. Vi fick även lite hundmat och en rolig leksak, trevligt! 
 
Första banan.
 
Rolig kommentar eftersom jag fick -10 p på en skylt där jag glömde bort mig, haha. Men för övrigt var det ju stabilt. :)
 
Andra banan med mycket promenerande och snurrar. Bra träning att bara gå och gå!
 
 
Efter den något kalla och fuktiga fredagsträningen på bruksan med Sandra belönade jag mig själv med att testa dom här två nyheterna. Inte goda alls någon av dem tycker jag, blä. Och choklad och lakrits som för övrigt är en match made in heaven. Dumt, det var nog chokladen i sig som inte smakade gott. Men provar man inte så får man inte veta.
 
 
/Cissi 

Kommentera här: