Man får inte alltid cert...

En skön och lite höstig helg är slut. I fredags tränade vi lydnad med Monica & Avicii i duggregn, nu är det nog inte många veckor till innan planerna på vissa brukshundklubbar behöver stängas av så att de inte förstörs, lite trist då det blir svårare att hitta träningsplats med bra ljus. Men vi får njuta så länge det varar! I lördags hade vi tränings- och lek-dejt med Pia och kelpisarna på agilityplanen, roligt men kände att Cobie blev lite väl stressad och skällig. Vet inte om det är agilityn i sig eller hela situationen med flera lösa hundar och lite allmän röra... puh. Vi fick med oss Pias hemgjorda snask i form av torkad lammlunga och lite provpåsar med annat gott, kul att testa!
 
Micke och jag tog en tur med hojarna, kanske var det säsongens sista? Underlaget var helt okej men lite kyligt och blåsigt var det...men roligt! Det smakade bra med varm lunch på caféet i Rosenhill innan vi styrde hemåt igen.
 
I går var det tidig uppstigning då jag skulle vara på plats vid 07 på Nynäshamns BK. Vi arrangerade rallylydnadstävlingar och jag var funktionär hela förmiddagen när det var Avancerad klass. Kallt och framförallt väldigt blåsigt var det, till slut åkte mössan på, brrrr!
 
På eftermiddagen var det dags för två Mästarklass som jag och Lyra tävlade. Det är inte helt optimalt att först vara funktionär och sedan gå in och köra rally, huvudet är inte riktigt med och risken för att koncentrationen släpper är ganska stor...Dessutom hade Lyra (och Cobie) legat i bilen hela morgonen/förmiddagen (såklart kommit ut och rastats flera ggr) och jag visste inte om hon skulle bli trött av det eller tagga till för mycket.
 
Jag hade såå gärna vilja få cert, men vi slutade på 88 resp 87 p vilket var lite surt, gränsen är ju på 90 p. Lyckades med en "Fel övning" (dvs nollade en skylt och därmed -10 p) på vardera bana och så några små sneda sättanden, lite dumt. Båda felövningarna handlade om stadgan och att hon var kanske lite för mycket i gasen, vilket ändå kändes mycket positivt! Känslan där inne var väldigt fin och hon var med på noterna på både vänster och höger sida, så egentligen är jag jättenöjd! Men...det är ju ännu trevligare när man får ihop känslan OCH resultatet. Jaja, så är det med rallyn i Mästarklass, det är små marginaler. Nu har vi inga fler tävlingar inbokade vilket är lite trist. Hade gärna kört på några gånger till nu när vi har känslan och det börjar flyta på.
 
 
Ute på tur med dom här två snyggingarna.
 
Söndagsmorgon och rallytävling. Banvandring i Avancerad klass pågår och deltagarna fick se en jättestor vildsvinsgalt springa över åkern bredvid...tror att några nog blev lite nervösa. Denise hade gjort en inspirationsbana på väg ner till tävlingsbanorna, trevligt!
 
Rallybakelser fanns att köpa i caféet, jättegoda!!
 
Självklart att man är funktionär så att det är möjligt att arrangera tävling, här är jag och Anette. Foto: Denise
 
Perfekt att vara inropare, då får man chansen att titta på tävlingarna och samtidigt prata och önska alla tävlande lycka till innan de ska gå in. Foto: Denise
 
Lilla fina Lyra. Så härlig känsla men lite missförstånd gjorde att det inte räckte hela vägen i dag. Du är bäst ändå!
 
Banvandring...
 
Första banan, var lite klurig mellan skyltarna 7-14 där man mest gick fram och tillbaka, höll på att trassla till det men gjorde rätt i sista stund...
 
Första banan. Blev lite snett på backandet vid sidan och sedan tyvärr Fel övning på en sån enkel skylt som "stå framför", men Lyra trampade runt lite då skylten innan var "stå framför, backa", så hon var på väg att göra den igen. En oväntad svårighet i stadgan. Lätt bitter över det...
 
Andra banan hade helt andra utmaningar, en hel del språng på både höger och vänster sida.
 
Här blev det lite missförstånd i konskicket och sedan Fel övning i "sitt, spring ifrån & kalla in" då Lyra reste sig när jag sprang ifrån. Lite oturligt nog skälldes det i publiken precis när jag lämnade henne och hon missuppfattade nog helt enkelt situationen och trodde att jag sprang mot ljudet, och polis som hon är tänkte hon nog hjälpa till och ville väl springa dit hon med, men hejdade sig. Sånt händer.
 
 
Har haft ett litet snickeriprojekt hemma med att göra några apportbockar. Behöver några som syns tydligt på olika underlag, de jag har är träfärgade och syns ofta väldigt dåligt, vilket gör att Lyra har fått leta efter apportbockarna i dirigeringen och det är inte meningen. Så de behövs både till henne och till Cobie som är i inlärningen av momentet och måste få det väldigt tydligt.
 
Lila glitterfärg piggar ju alltid upp. :)
 
/Cissi

Kommentera här: