Kursat lite

Började veckan med två dagars semester och jag är helt slut!! Två dagars lydnadskurs med Cobie för Helene Lindström i Lärahundsporthallen nära hemma tillsammans med ett gäng både kända och okända ekipage. Det var kul att äntligen träffa Helene som jag har haft mycket mejlkontakt med (via olika uppdrag inom brukshundklubben centralt) och det blev två trevliga dagar!
 
Vi fokuserade mest på det hopplösa fria följet på de flesta av våra pass, och fick lite nya idéer och tankar. Jag testar att gå tillbaka till food drive men på ett lite annat sätt än vad jag gjort innan, så får jag utvärdera om ett tag. Å så jobbar jag parallellt med någon annan metod också tror jag...för jag tycker att det är så himla svårt det där med driven... Han har också en lite konstig gång och kanske kan det bero på att han ofta går i passgång, så jag tänkte lägga lite tid på att jämföra hur det känns med och utan passgång och försöka bryta det om det går.
 
Vi kikade även lite på hans tugg i apporteringen och bättre ställanden under marsch. Och lite gruppmoment där jag insåg att han ligger helt knasigt (har inte tränat platsliggning så mkt tidigare) så nu har jag en plan på det, skönt. 
 
Förutom kurs på dagarna blev det kvällsmöte på SKKs kansli inför hundmässan på måndagkvällen, och så hade vi TTM-träning i Haninge hundhall igår kväll till vääldigt sent...alltså att träna fram till 22:30 är INTE något som passar för mig, puh!!!
 
Idag har jag haft galet ont i huvudet hela dagen och alldeles för mycket att göra på jobbet. Inte bra att vara borta två vardagar sådär egentligen.... Så nu blir det tidigt nattning ikväll och hoppas att det går över.
 
 
 
Kursat i Monikas fina hall.
 
Passade på att sätta igång en testperiod med nästa protein på listan för Cobie, lamm!! Det blev kokad lammlever och även mixad lammlever som blev som en härlig sås/gröt som jag ska ha till food driven i flaska (annars hade t ex mjukost varit smidigt....), mumsigt värre, urk. :)
 
Fint i skogen just nu!
 
/Cissi

Kommentera här: