Dansat hela helgen

Den här helgen har gått i dansens tecken med tävlingar i Heelwork to Music, Teamwork to Music och Freestyle hela dagarna hemma i Haninge hundhall, arrangerat av oss i Freestyleklubbens Stockholmsgrupp! Känner av litegrann att det var uppstigning 05:45 båda dagarna, ibland skulle man behöva semester efter helgen... Fast å andra sidan ger tävlingarna väldigt mycket energi, så det går nog jämnt ut.

 

På lördagen var det FS1, FS2 & HTM2 och jag & Ina turades om att vara DJ till dem. Alltid kul att se nya ekipage debutera! Efter det var det dags för SM-semifinalen i TTM och vårt lag Gott & blandat gick ut sist i ett riktigt starkt startfält!! Det här med lagtävling växer varje år och alla blir bättre och bättre. Vårt lag har ju kvalat till SM med vårt gamla kärleksprogram och detta var alltså debuten för vårt nya program med Avatar-tema. Väldigt spännande om man skulle bli totalsågad för att de inte förstod någonting, eller om domarna skulle tycka om det. Vi hade inte fått till den träningsmängd som behövts för att göra det riktigt bra och tänkte mest att det här blir starten på nästa års SM-kval för då jäklar har vi hunnit träna och bygga ut det lite mer...

 

Så vi blev väldigt förvånade och glada när det visat sig att vi kommit bland de tre bästa lagen (av 8) och att vi därmed ska får göra upp i SM-FINAL på hundmässan i december!!!! Wow liksom! Och HJÄLP! Nu får vi sätta fart att snygga till, bygga om, försvåra och förbättra, samt göra en finare rekvisita. Bråttom bråttom!!! Vårt program kommer att passa så bra i finalringen, det gör sig mkt bättre än en liten hundhall, åhh så spännande det ska bli!! Vi hade en del små missar på tävlingen, men eftersom ingen har sett programmet innan så vet ju ingen hur det egentligen skulle vara, ganska bra faktiskt. :) Lyra var jätteduktig men låste sig några gånger och jag hade svårt att hämta upp det, men som sagt så märktes det nog inte jättemkt och fördelen när man är så många i ett lag är att domarna ju inte kan kolla på alla samtidigt, så förhoppningsvis har de ögonen på något annat just när vi har lite trassel.

 

Jag drog hem efter prisutdelningen för att umgås några timmar med Micke, med mat å soffhäng, och när jag gick och la mig åkte han iväg en sväng och jobbade.

 

På söndagen var det tävling i HTM1, HTM3 och FS3, dubbla starter precis som på lördagen. Lyra var anmäld till båda HTM3-klasserna. Vi debuterade i klassen i april 2017 i Haningehallen med en osäker och jobbig känsla, Lyra kändes seg och tog inte mina kommandon. Efter det la vi ner HTM-träningen och gjorde annat, för att sedan starta nästa gång ett år senare, dvs i april 2018 när vi återigen hade tävlingar i hallen. Programmet var detsamma men känslan mycket bättre, jag var nöjd och Lyra hade kämpat på bra! Vi var snubblande nära att knipa ett cert (ena domarens poäng var cert, men inte den andras, och dessa slås ihop så totalen räckte inte men var på gränsen). Jag blev väldigt besviken då det hade känts så fint, och med tanke på Lyras låsningar så var detta vår bästa start... Men men, mer träning och nya tag. Och nu var det alltså dags igen att testa. Eftersom hon tacklade av liite mot slutet förra tävlingen fick jag tipset om att korta av programmet lite, vilket jag gjort till denna gång. Dock hittade jag inget bra ställe att klippa på så programmet fick bli en minut kortare, och min fundering var om jag kanske hade gjort det för kort...?!

 

Förmiddagens start kändes okej till en början, men jag hade för säkerhets skull tagit med mig en boll i fickan ifall hon skulle bli sådär seg och konstig, för att då kunna kasta bollen och alltså göra en disk-start. Och så blev fallet, jag kände att hon inte var i den sinnesstämningen jag ville, så det blev lite boll-lek och sedan gjorde vi klart programmet med en fin känsla. Fick höra av båda domarna efteråt att "det såg så fint ut, varför valde du att diska dig?", och ja kanske såg det bättre ut än vad det kändes, men jag vet att hon aldrig hämtar upp sig om hon väl går in i den där känslan, så det hade antagligen blivit sämre och sämre.

 

Inför eftermiddagens start var jag väldigt nervös, eller snarare mådde jag riktigt riktigt dåligt. Jag lyckades inte få till någon härlig och peppig känsla, utan hade bara en klump i magen av obehag och trots att Lyra var glad och pigg när jag värmde upp så kändes det som att jag verkligen inte ville gå in på planen. Men vi gjorde det och bollen var med i fickan även här. Men samtidigt hade jag bestämt att jag SKA kriga mig igenom detta program nu, om jag inte fullföljer får jag inte något protokoll och därmed inga kommentarer från domarna och då vet jag ju inte ens vad de tyckte och om programmet skulle räckt innehållsmässigt. Så, även fast det denna gång kändes sämre och segare än förmiddagen, så jobbade vi oss igenom hela låten. Lyra som är en sådan kvick hund i vanliga fall blir seg som kola och jag lyckas inte låsa upp det. Kanske utsöndrar jag sådan stress och att det där är hennes reaktion på det, och då blir jag ännu mer stressad och hon ännu segare. Men samtidigt kan hon bli likadan på träning och då jag inte alls känner mig stressad. Jag förstår inte vad som händer och jag har testat så mkt olika saker nu, så jag orkar inte mer.

 

Vi hamnade trots denna skitkänsla på gränsen till cert och det var väl iofs roligt. Men jag inser att det är helt onödigt att utsätta Lyra för detta (som hon uppenbarligen blir väldigt osäker av) och mig själv för denna besvikelse som kommer. Det är ju inte värt det! Så nu lägger vi HTM på hyllan och jag gläds åt att vi ändå tog oss till högsta klassen i en gren där man behöver gå en bra bit utanför sin Comfort zone, och jag har lärt mig massor!!!! Kanske tar vi upp det i framtiden, eller inte. Nu ska jag fundera på om jag kan fortsätta snickra på det freestyleprogram jag tidigare påbörjade, och kanske starta det i klass 2 (där vi egentligen är uppflyttade från redan, men så länge vi inte har startat klass 3 kan vi starta klass 2 igen så mkt vi vill, blir nog bra för självkänslan).

 

Resten av eftermiddagen hängde jag med Ina och Louise i DJ-hörnan och njöt av alla duktiga FS3-program och fick massor av härlig inspiration! Fick även hjälpt med att komma på ett kommando till ett nytt trick som Lyra ska lära sig, där det enda hindret till att börja lära in det har varit just att komma på ett bra ord som inte är för likt alla andra ord hon kan... Puuh det är inte lätt när de börjar komma upp i ett stort gäng tricks och positioner, vad ska man döpa allt till? Men nu ska vi alltså börja träna "Åt". Vad detta är för tricks får jag återkomma om. :) 

 

Ikväll blir det tredje tillfället på trickskursen med Cobie! Ska bli spännande att se vad vi ska gå igenom idag. Han är snabblärd men har samtidigt väääldigt mkt annat i huvudet, så det är svårt att koncentrera sig...

 

Avatarer springer runt...

 

Jag, Louise, Kerstin & Frida. Karin fotar.
 
De tre lagen som kvalade till SM-finalen!!!
 
 
 
Stoor rosett till liten kelpie.
 
 
Hann med en skogspromenad med den här.
 
Och en middag med den här. :)
 
På plats i DJ-hörnan igen på söndagen.
 
Min & Lyras utstyrsel till vårt program "Youre my heart, Youre my soul".
 
Fina poäng ändå!
 
Hade behövt liite mer på precision + samarbete och denna domare ville även ha mer innehåll, så hade vi kommit över certgränsen. Men hade iofs varit konstigt då, eftersom det kändes uselt... Man måste ha minst 7.5 poäng i snitt av domarna i var och en av de tre kategorierna.
 
Lyra var glad efteråt! Och hon är bäst ändå.
 
Göllig typ.
 
Roligare att hoppa på stenar än dansa inför publik faktiskt.
 
Middagspromenad på söndagen, så vackra färger just nu.
 
Cobie slappar lite bara.
 
/Cissi
1 Nina:

skriven

Känner så väl igen känslan du beskriver. Minn är likadan. Vi har lagt ner allt tävlande, får se hur det blir i framtiden. Vinterträningen kommer bestå av freestyle, gå till baka till trick och klick igen.

Svar: Ja jag vet hur ni har kämpat också. <3 Det är sååå frustrerande att inte förstå och komma åt dem!!! Och man kan ju inte hålla på med ngt som hunden bara blir låg av och man själv mår dåligt av, känns lite onödigt liksom. Jag går ju trixkurs m Cobie nu och lär in Lyra alla dessa trix också, och freestyleprogram för dem båda har börjat mala i mitt huvud.... :)
Cissi

2 Nina:

skriven

Nej precis. Man kan inte hålla på när ingen av oss tycker det är roligt.

Jag har en låt till Minn och har börjat fundera på saker att ha med i ett freestyleprogram. Om jag får ihop det återstår att se.

Svar: Freestyle är ändå lite lättare med denna typ av hundar, då kan man ju lägga in såna trix som de gillar så fort de går ner sig/låser sig. Jag hoppas att ni får ihop något, vore kul att se!! :)
Cissi

3 Nina:

skriven

Ja, det ingen som vet hur det ska se ut så man kan improvisera lite om det behövs.

Vi har gjort en fs start och fick uppflytt. Men det var med en annan låt och jag improviserade typ hela programmet :D

Kommentera här: