LD Startklass!

Måndag och veckan börjar ju bra. Fick hänga lite på närakuten på Karolinska i förmiddags för att de skulle kika på min arm som gjort ont i en vecka och blivit både blå, gul och rödstrimmig. Lite skumt och framförallt ont! Får ju rätt ofta bett av Cobie när vi leker med kamp i samband med träningen, och kanske kan det vara några av de betten som tog lite illa så att det blivit infektion. Jag fick träffa två olika sjuksköterskestudenter och en handledare, samt en läkarstudent och en läkare....kul att kunna hjälpa till och man blir ju verkligen noga undersökt då! :) Besöket slutade med utskriven antibiotika och även stelkrampsspruta, så nu ska det väl bli bra.
 
I helgen var det tävling igen (puh) och denna gång var jag med båda kelpisarna på Bro-Håbo BK för att tävla i lydnad!! Så roligt att kunna åka och tävla med båda, även om det blir lite lång dag (kom 08:15, åkte hemåt 15:15) och det var helt GALET kallt i lördags! Det regnade när jag åkte hemifrån men väl på plats var det frost och sedan kom det lite snö i luften, och jag hade inte alls tillräckligt varma skor på mig, shit vad jag frös!!!
 
Lyras start var inte den bästa, och det märktes att vi inte alls tränar så mycket störningsträning just nu. Dels går hon nog igång lite på kommendering, men även att det var delade planer så att två ekipage körde samtidigt och ganska nära varandra. Det brukar inte störa henne annars, men utan sådan träning så störde det verkligen ut henne flera gånger! På fjärrdirigeringen så pass mycket att hon låste sig i skiftena och när jag gick tillbaka så reste hon sig till och med upp (aldrig hänt förut!) = 0 p. Jaja, hon hade massor av fina saker och var på ett strålande fint humör, och vi hade rätt så roligt där inne utan att det var kaos. Så det blev en kul upplevelse ändå!
 
Cobie startade på eftermiddagen, tredje gången i startklass. Och han kändes ungefär som de andra två starterna, lite lätt disträ men jobbade på och gjorde allt. Slarvigt upptag i apportern och så fick jag kommendera "ligg" två gånger i fjärrdirigeringen, exakt som på de två tidigare tävlingarna. Det blev i alla fall uppflyttningspoäng även om känslan inte var särskilt kul, och nu fick han sitt "lydnadsdiplom" och titel LD Startklass. Inte för att jag bryr mig om den titeln, utan det var bara för att jag vill träna på tävlingsmiljön när det fortfarande är enkla moment. Men nu får vi ta och sätta fart mot klass 1 och sikta in oss på en vår-tävling tänkte jag.
 
Mycket hallträning blir det just nu med Lyra, vi har både SM-final med TTM-laget att träna med och en uppvisning som vi ska göra med ett annat gäng... Blir många sena kvällar, jag som inte är ngn kvällsmänniska...
 
I torsdags hade vi personaldag med femkamp på Tolv, vårt lag vann, yeay! Jag var dock riktigt kass på bowlingen som var en av grenarna (kanske för att jag hade ont i armen, får skylla på det...).
 
Fin minigolfbana hade dom.
 
Men det finaste var nog ändå parkeringsgaraget!!! Tänk att träna hund här inne, najs! :)
 
Blir annars ganska mycket mörk träning på tomten, med lite strålkastare...
 
Och trixträning inomhus. De börjar bli duktiga på det!
 
Game day och en pigg och glad Lyra väntar på sin tur.
 
Göllig!
 
Råkade visst nolla ett moment och så vägrade jag att lägga mig i rutan för att publiken stod bakom, men jag tycker att jag är bäst ändå.
 
Dags att värma upp den här killen.
 
Fina rosetter fick vi med oss hem!
 
 
Söndag och en lugn dag med bland annat skogspromenad.
 
Första snön kom.
 
Väntar på middagen. Jobbigt att ha ställt om klockan ju! Cobie ligger och sover....
 
Ställ ner maten tack.
 
Dagens spännande besök på Karolinska. Fick typ en skrubb där färgen höll på att flagna av väggarna och bristen hade gått sönder, haha. Men vården var det iaf inget fel på.
 
/Cissi