Viltspaning

Har varit iväg på några dagars kennelpassning hos Rissies uppfödare. Många hundar och en del pusslande då alla inte ska vara tillsammans, och mina hundar ska ju inte heller vara med varandra hela tiden, puh. Mycket gullande med hundarna såklart, men lite vila och läsning blev det också.
 
Började läsa igenom mondioring-reglerna på allvar, ska gå kurs i januari så det är ju bra att sätta sig in i det i god tid... Men jag fastnade på Socialitetstestet, som man måste göra innan man får börja tävla, ojoj här har vi att träna på!! Cobie är ju en glad typ och inte jättetränad i att bete sig bland folk utan att bli superhappy...så det kanske man får börja träna på redan nu, haha! Jag hoppas att vi verkligen kommer igång med mondioringen och att det kan passa honom.
 
Just nu känner jag inte att något som vi har provat känns särskilt kul, lydnaden och rallyn känns inte lika fin som med Lyra (hon var mkt mer seriös och träningsvillig redan från början än vad han är), i agilityn är han bara totalt galen, vallningen har vi svårt att få till träning med fåren och i spåret har han svårt att koncentrera sig och få ner nosen, även om han gör ett ok arbete. Jag får väl ge det mer tid, men lite trist är det tycker jag, blir inte så träningssugen och kör mycket hellre ett pass med Lyra, så skönt att ha henne! Så jag hoppas delvis att Cobie & jag hittar varandra så småningom i träningen, och även att mondioringen kan bli vår grej, om inget av de andra grenarna blir det. Kanske freestylen kan bli något för oss också, han är duktig på trix så jag behöver sätta ihop ett program och testa innan jag kan utvärdera det. I kväll har vi sista tillfället på trixkursen för Frida, vi har lärt oss en del roliga saker som vi ska jobba vidare på, roligt är det!
 
 
Helg på landet med både sol och mörka moln samtidigt....
 
I söndags kändes det som vår med blå himmel och gröna åkrar! Fick lyckan att se ca 10 kronhjortar gå på led på denna åker tidigt söndag morgon, sååå häftigt!! Trodde först att det var några kor på rymmen för att de var så stora och kraftiga! Även flera flockar dovhjortar, rådjur och två älgar lyckades jag se, värsta viltsafarin ju.
 
På promenad med kelpisarna och en av mina favoriter, Fancy. På ett ställe stannade Cobie upp och vädrade, sekunden efteråt prasslade det till i ett buskage och två kronhjortar med enorma horn korsade vägen i galopperade precis framför oss!! En av dem var lite stressad så han snubblade och låg och sprattlade en liten stund. Tur att jag bara hade med mig dessa tre och att alla var kopplade då, Cobie är lite väl viltintresserad...
 
Trodde det var raps som blommade men är tydligen någon slags vildsenap. Fint i alla fall med gula åkrar även på hösten.
 
Rissie på sin favvo-plats med bra utsikt.
 
Lyra på sin utkiksplats ner mot åkern.
 
Var på svampjakt men det blev inte mycket. Räckte till middagen i alla fall.
 
Cobie försöker vila lite...
 
Sugen på godis, jaaa! Blev några korta träningspass på tomten.
 
Han har börjat få mjäll vid vänster öga igen. :( Antingen är det en reaktion på lammprovokationen han får just nu, eller så har han råkat få i sig något annat. Svårt att veta ju.
 
Rissie nöjd över att hänga med flocken.
 
Lite vila på dagen (Rissie på fällen i mitten).
 
Kelpisarna kan också vila.
 
Kvällsvila (Rissie uppe till höger).
 
Lyra.
 
Cobie hittade också en fåtölj.
 
Haha här är något vi behöver träna på i socialitetstestet!
 
 
Även det här behövs nog tränas på...
 
Det är så roligt att läsa reglerna, står så mycket annat än vad det gör i andra regler...typ att förarna måste vara lämpligt klädda när de tittar på provhunden. :)
 
Apporteringen är av lite annan karaktär...ska man kanske välja liten väska?
 
Och så säger de att lydnaden är en materialsport! Här kan man snacka om grejer! :)
 
/Cissi 
 
1 Nina:

skriven

Du får fråga Carro hur det var ;) Hon var rätt nervös inför både testet och sen tävlingen när hon körde med Pod men de lyckades ju rätt bra och kom 2:a :)

Svar: Ja jag kommer ihåg att hon tävlade i det. Verkar ju sjukt kul!!
Cissi

2 Nina:

skriven

Skrev fel, de vann ju för sjutton!

Kommentera här: