Apport

Satt och rensade gamla videos och hittade ett klipp från januari när Cobie var 10,5 månad. Fick lite lätt panik då det kändes som att han hade bättre attityd och gick finare då än vad han gör nu, och varför har vi inte kommit längre i utvecklingen än vad vi gjort!?! Ok han har lärt sig massor av saker sedan dess, men ändå...ångest!
 
Håller på och pysslar lite inomhus nu med apporten som han har lite problem med, och tränar in honom på att apportera många olika saker just nu. Dels för att stärka ordet Apport och att han inte ska tänka så mycket, men det har också gett honom ett större intresse för just apportbocken (som han alltid hämtar först av alla grejer) och dels ingår det i mondioringen att kunna apportera lite vad som helst, så lika bra att börja med det nu! Och så är det en himla rolig lek såklart!!
 
För övrigt tränas det varenda dag inför mässan med Lyra. Vi har två pass i hall varje vecka och pga den tidigare hostan har hon inte varit med hittills, men nästa vecka tänkte jag att hon ska få vara med igen. Dumt att börja för tidigt, då kan vi lika gärna träna på egen hand hemma.
 
Apporteringslek! Han hämtade allt utom skeden. Dags att börja så smått med metallapportering men jag drar mig lite för det. Lyra apporterade glatt och obekymrat metall redan som valp men det har inte Cobie gjort. När han sedan opererade ut två tänder som liten så la jag den träningen helt på is.
 
Hundträning innebär ibland också lite kreativt pyssel... Tillverkar några tidnings-/fleecebollar per dag och snart har jag fått ihop till en snölykta som ska vara med på uppvisning.
 
Försöker få lite feeling inför träning.
 
Lagträning.
 
Eftersom jag inte har haft hund med mig på ett tag får jag träna på annat, typ att låtsas vara rädd. :)
 
Provokationen med lamm är avslutad och det funkade bra. Han tappade liite päls vid ena ögat och kliade sig lite i öronen, men får ändå anses ok. Nu går vi över på nötkött i några veckor, så jag köpte högrev. Han verkar intresserad.
 
Torkad högrev som träningsgodis blir bra!
 
Även om det börjar bli kallare nu så blommar det fortfarande på tomten!
 
 
 
 
 
/Cissi

Kommentera här: