Eliminationsdiet dag 1

Då är det dags att köra igång med 8 veckors diet för Cobie för att börja utreda om han har någon foderallergi. Drömde mardrömmar igår om det och att det ramlade ner mat på golvet som han absolut inte fick ta, puh det känns lite jobbigt men vi får anstränga oss för att få till det här nu. Alla vardagsleksaker och diverse ben är bortplockade, träningsleksaker, träningsvästar och hundjackor är tvättade så att det inte finns några spår av annat godis, kexburken i köket är utbytt mot en burk allergimat, medicinen för öron och ögon är framplockad och matskålen är märkt med hans namn så att de inte blandas ihop. Listor är skrivna, omgivningen är vidtalad och alla datum är noterade i kalendern. Herregud alltså, mycket att hålla ordning på.
 
Var så fokuserad på att sätta igång så att jag till och med glömde att jag skulle smyga in den nya maten successivt (som man ju ALLTID ska göra vid foderbyte), så han fick full portion ny mat i morse, haha. Bra att Micke påminde mig om det, och förhoppningsvis klarar hans mage det fint.
 
Här hittade jag en bra sida från Royal Canin där de förklarar eliminationsdiet tillsammans med en film: https://www.royalcanin.se/foderkunskap/sa-fungerar-en-eliminationsdiet/
 
Ikväll blir det lite träning inomhus, men annars kan man nu äntligen börja vara ute! Igår kväll blev det ett pass på golfbanan med lite koncentration, apportering och framförgående för Cobie, och HTM för Lyra. SÅ skönt att det var ljust ända fram till efter kl 19!!
 
Promenad efter jobbet, fortfarande ljust!
 
Lite paus för träning på golfbanan, perfekt!
 
Ny mat på gång, och en otrolig massa regler.
 
Att hålla ordning på....
 
Status dag 1. Måste hitta ett ställe med bra ljus på som jag kan ta samma bild varje vecka för att kunna jämföra, i det här hörnet är det lite för mörkt.
 
 
/Cissi