Träningstävlat!

Det är ju helt sjukt. Efter veckor av 25-30 graders värme så närmar det sig midsommarafton, och ja då blir det såklart 12 grader och regn!! WTF! Trist alltså. I går hade jag långkalsonger, brallor + regnbrallor på träningen, skönt...
 
I tisdags var vi med på träningstävling med ett trevligt och duktigt gäng lydnads- och bruksekipage. Upplägget var som kommande SM, men självklart fick man ju göra som man ville, och alla hjälpte varandra. Lyra fick nöjda sig med lite fritt följ, apporteringsdirigering och gruppmoment. I de två sista momenten var hon riktigt duktig och kändes avslappnad och stabil. I fria följet däremot tyckte hon att det nog var jobbigt med så mkt folk, hundar, fladdrande ringband osv... Men jag blandade in lite tricks och annat så till slut kom hon in i rätt känsla ändå.
 
Även Cobie fick vara med och träna, tog honom istället för Lyra i den sista ringen där det var inkallning, rutan och fjärrdirigering. Och han var förvånansvärt duktig, höll koncentrationen och jobbade på. Rutan var svår när den låg mot allt folk & grejer, men med lite hjälp av en target sprang han dit och kikade inte alls på folket och de andra hundarna. Riktigt kul upplevelse!!
 
I går, efter en snabb AW med kollegor, skulle vi ha haft freestyle-lagträning men pga regnet blev den inställd...så jag passade på att träna lydnad på en helt ny plats och även ta kelpisarna på ett kort skogsspår bredvid Högstabanan där det var störning i form av motorcyklar som körde på banan och lite skott från skjutbanan, inget de brydde sig om. Nu ska jag hålla i det här spårandet och variera terräng och längd varenda dag, så spännande att se utvecklingen.
 
Nu ser vi fram emot en förhoppnings mysig midsommarafton!
 
 
Träningstävling i finväder! Härlig kväll.
 
När jag kom hem stod Cobies foderleverans på trappen, väldigt skönt att nätshoppa och få det gratis hemkört.
 
Spår spår spår....
 
Kvällspromenad med Rissie när regnet slutat.
 
 
Helt plötsligt kom solen och skapade ett fint sken.
 
 
 
 
Cobies ögon ser bara värre och värre ut, fast han nu går på strikt Anallargenic igen sedan 2 veckor... stackare. Har ringt hudmottagningen på Djurakuten för att få hjälp igen.
 
 
 
 
 
Ösregn i morse på promenaden, gillades inte.
 
/Cissi

Kommentera här: