Lydnadsläger och snickeri

Det blir inte mycket tid framför datorn nu när man är ledig, skönt. Den här veckan har jag dessutom varit iväg en del. Först var det ju vallningslägret och sedan var det bara att packa om och bege sig till det årliga lydnadslägret på Strängnäs brukshundklubb tillsammans med ett gäng hundvänner. Tanken var att jag skulle ha varit där måndag-fredag, men jag bestämde mig ganska snart för att faktiskt åka hem redan på onsdag kväll. Både Cobie och jag var lite trötta efter vallning i tre dagar, och dessutom låg temperaturen över 30 grader varje dag...bara det blir man ju rätt så mör av! Sedan var ju Micke hemma och snickrade på den nya altanen, och såklart skulle jag hem och hjälpa honom också.
 
Men de dagar som jag var där var jättefina, roliga och mysiga! Vi körde igång med träning redan 06.30 för att hinna två pass var  innan den värsta hettan. Sedan blev det lite träning om man orkade mitt på dagen (där man hittade skugga) och så eftermiddags- och kvällspass. Rissie var med och minglade, och kelpisarna fick träna många pass.
 
Jag passade på att träna fritt följ med Cobie i stort sett varenda pass och med många nya ögon på oss, detta moment som har blivit ett riktigt "hat-moment" då vi verkligen inte får till det. Aldrig någonsin har jag haft så svårt att förmedla till min hund vad det är jag vill, han förstår verkligen inte positionen eller ens grejen att gå där, extremt frustrerande och gör tyvärr att träningen inte alls blir särskilt rolig med honom... Men jag fick många kloka tankar och tips på olika övningar att fundera över. Vi får väl se vart det landar. Han är ju också just nu i en ganska jobbig period där han mest är trotsig, kommer inte när man ropar, vill hellre göra annat än vara med mig och känns som att han ifrågasätter och flamsar mest hela tiden... Jag vet att det går över och det är bara att hålla ut, men den här perioden är verkligen astråkig! Hoppas att det är över snart.
 
Nu börjar i alla fall altanen bli klar, bara några små plankor kvar att såga till och den blev jättefin! Micke har gjort nästan alltihop, jag har skruvat lite men mest fixat med allt runtomkring (som ju också behövs). Han är verkligen duktig på att bygga!
 
Nu är det dags att packa, för snart drar vi iväg några dagar till Norge!
 
 
Ännu ett år på den här fina klubben!
 
Planering pågår.
 
Rissie tog det lugnt i skuggan.
 
Många planer, här gör vi gruppmoment med störning från planen bredvid.
 
Lyra var jätteduktig!

Träna träna.
 
På måndagkvällen åkte jag ifrån lägret några timmar för att fira Rissies uppfödare, tänk att han har hållit på i 50 år!! Det blev en fin och mysig fest. Foto: Sjoerd
 
 
Kvällsmys. Foto: Sjoerd.
Dagen efter fortsatte träningen. Varmt sa Cobie.
 
Enormt stora planer....
 
Rissie.
 
Väl hemma igen, altanten börjar ta form.
 
Mästersnickaren!
 
Cobie chillar vid fläkten.
 
Och myser med husse...
 
 
Nästan klart, så fint!
 
 
 
/Cissi