Kennelträff!

Jaha nu är det riktig vinter, snön bara vräker ner, mysigt!! Perfekt eftersom det är sportlov denna vecka (ja inte för mig alltså, men för andra, som säkert uppskattar snön). Och i morse var första morgonpromenaden UTAN pannlampa, det var ju ljust!!! Underbart!
 
I helgen har vi umgåtts och tränat ihop med några av Lyras släktingar, jag hade fixat en liten minikennelträff här i Stockholm för de som kunde och ville! Så i fredags kom Amanda och Micro upp med tåget från Skåne och de bodde hos oss hela helgen, jättekul och så roligt Micro och Cobie har haft det ihop! När jag var nere och hälsade på Cobie allra första gången (när valparna var 2 veckor) så bodde jag hos Amanda och hon följde även med och kollade på valparna. Då gick vi även på promenader på stränderna med Lyra och Micro lösa ihop och de funkade så bra ihop. Men nu lät jag Cobie leka med honom istället, för tre i en lek brukar funka mindre bra.
 
Lördagen började med vallkursen för mig och Cobie, och veckans intensiva träning på "lägg dig" i alla situationer hade gjort liite nytta i alla fall, han kunde lägga sig hela TVÅ gånger inne i fårhagen faktiskt! Det var mer än vad han gjorde gången innan, och han var också mycket mer fokuserad och mindre intensiv, så det var helt klart utveckling åt rätt håll, kul att se! Efter kursen åkte jag vidare till hundhallen i Jordbro där Kristina & Lexi (Lyras syster), Amanda & Micro, Nina & Minn och Sandra & Myx (alla tre från M-kullen, som Lyra är moster åt) tränade på för fullt redan. Jag hann vara med och träna några timmar, sedan blev det promenad på golfbanan, middag, vin och bubbelbad hemma med Amanda.
 
På söndagen åkte vi till hundhallen i Upplands-Väsby och fortsatte lydnadstränandet, diskussioner och funderingar hela dagen. Vi har ju alla lite olika erfarenhet, tankar och mål med våran träning men det var roligt och givande att titta och hjälpa varandra så gott det gick. Lyra var så himla duktig de här dagarna och fick köra tävlingsmässigt HTM-program, lite freestyleuppvärmning och sedan en den rundamoment, rutan/tomskick och fjärr med lite störningar. Cobie var rejält trött på söndagens pass så jag fick ta ner ambitionen ganska fort, men han skötte sig så fint och gjorde många bra saker. Jag har kampanj på apporten just nu och leker och kampar med den massor, det känns lite halvdant att kampa med den så att flisorna flyger, men jag ska ge detta en ordentlig chans och se om vi får till det, har ju inte lyckats få till apporteringen på annat sätt i alla fall...
 
På söndagkvällen skjutsade jag iväg Amanda till tåget och sedan var det inte mycket energi kvar efter dessa intensiva och trevliga dagar!
 
 
Perfekt start på helgen att få vara i fårhagen och solen skiner!
 
Träningsgänget på lördagen funderar och filosoferar kring Lexis träning, i Lärahundsporthallen.
 
Lexi själv är nöjd med sin insats! :)
 
Gruppmoment.
 
 
Systrarna Lexi och Lyra på varsin sida. I mitten Minn, Myx och Micro, ganska olika i storlekarna...
 
Myx är normalstor, de andra två är pyttesmå.... Micro är 2 kg lättare än Lyra! (och hon är ju inte särskilt stor).
 
Nöjd Lyra!
 
Cobie som tränar "sitt, stanna kvar" med störning bakom....jobbigt värre.
 
 
Härligt på golfbanan!
 
Söta Micro!
 
Tack och god natt, säger Cobie...
 
Skönt att avsluta dagen i badet.
 
Söndagsträning på Stockholms Hundsportcentrum.
 
Lyra i snön.
 
Uppvärmning.
 
Söta Minn är en försiktig liten dam
 
Micro! 
 
Lite mer utrymme i denna hall, men också mer störning. De körde agility på andra sidan draperiet, så det blev mkt störning av skällande hundar. Bra att träna på såklart.
 
Amanda, Kristina och Nina agerar störning åt Cobie som tränar fjärrdirigering.
 
Micro föreslog lite dubbelapportering...
 
Nöjd Lyra!
 
Utmattande helg, hälsar Cobie! 
 
/Cissi