Lediga dagar

Det är verkligen skönt med måndag sammanhängande lediga dagar, ett riktigt jullov! Och tänk, det är flera dagar kvar, tjoho!
 
Juldagarna är över och de blev helt okej. Julaftonen började med lite mysig hundträning inomhus och sedan var vi hos Mickes mamma en sväng (tack för god mat!) och på Juldagen kom syster med hela konkarongen (6 pers) över på lunch, bubbelbad och sällskapsspel. På Annandagen blev det lite hundträning med Jenny (länge sedan sist!!) och sedan fika och lek hos mitt gudbarn Edvin och hans föräldrar.
 
Dagen efter det var jag mest ute och njöt av det fina vintervädret med hundarna medan Micke försökte jobba, och sedan blev det middag hemma hos Fia & Kaj och Micke stannade kvar typ hela natten för att kolla på hockey. I går gjorde jag och mitt gudbarn Estrid en heldag på stan med lite shopping, lunch, fika, promenerande, pratande om livet, döden och allt däremellan, jättemysigt! Kvällen avslutades med middag hemma hos våra förra grannar Johan & Jeanette med god mat och spel.
 
I dag startades dagen tillsammans med Maria med lite smarrig hotellfrulle på Clarion Sign inne i stan. Egentligen var det helt fullt av hotellgäster men jag hade en vip-voucher så vi fick gå in ändå och njuta av en god långfrukost i sofforna, trevligt! 
 
Nu är det dags att tagga igång inför en spännande aktivitet på Clarion Hotel Arlanda imorgon, Happy Dog 2018! Hotellet satsar stort på att locka hundfolk till ett fyrverkerifritt nyårsfirande när de ändå inte har några andra gäster, och hotellet är fullbokat sedan ett år tillbaka. Svenska Brukshundklubben arrangerar för andra året i rad en massa aktiviteter för alla dessa hundar med deras mattar och hussar, och jag är inbjuden som en av instruktörerna. Det ska blir jättekul även om jag inte riktigt vet vad som väntar... Jag och Kristina (som har Lyras syster Lexi, och som också ska dit) har suttit och planerat lite i dag. Så imorgon checkar jag och kelpisarna in för att tillbringa ett dygn på Arlandas bästa (enligt mig) hotell. Vi hade fått ta dit Micke också och även fått stanna gratis över nyårsafton, men jag vill hellre tillringa den kvällen med våra vänner i Vissvass istället. Jag återkommer med rapport! :)
    
 
Lyra har haft bråda dagar med att hålla koll på ekorrarna hemma, som smaskar i sig solrosfrön vid fågelborden. Hon kan sitta hur länge som helst och titta...
 
Ibland blir det extra spännande...
 
Det är även bra utsikt från sovrummet. Cobie förstår inte varför man ska hetsa upp sig...
 
Många sköna promenader i LJUSET har det blivit!!
 
 
 
Träning med Linda på SSBK 22 december. Jättefint underlag!!
 
Trötta hundar efter träning...
 
 
Även Micke var trött (dock inte av träning....).
 
Rissie tycker om den nya mindre biabädden som jag vann på SM. Men överkroppen hängde över kanten så jag hjälpte till lite att göra det bättre...
 
Hallträning den 23 december...
 
Mondioring stod på schemat, och Cobie var överförtjust!!!
 
Efter träningen lyxade vi till det med lutfisk, slurp!! Och perfekt att kunna äta det med sin träningskompis eftersom varken min eller Lindas sambos tycker om det.
 
Sedan blev det Lyras tur att få lite egentid, och premiärtur med skidorna hemma på golfbanan för denna säsong!
 
Att göra egna spår är inte helt lätt men det är ändå så härligt att vara ute, och särskilt när solen börjar gå ner.
 
Tur att pannlampan var med, hann bli mörkt.
 
Sedan blev det middag med Micke och grillning av marschmallows i öppna spisen.
 
Tre trötta och nöjda hundar.
 
Träning på julaftonsmorgon med Linda & Anette, med julmusik, tomteluvor och duktiga hundar.
 
Och så lite fika efteråt, glögg och bland det bästa på julen, finska julstjärnor!!
 
Två kelpisar önskar god jul!
 
På väg till svärmor. Han sover alltid gott i baksätet.
 
Hann med lite skidåkning på juldagen.
 
Och vila.
 
Härliga promenader!
 
 
 
 
 
 
 
 
Tog med lite träningsgrejer.
 
 
 
 
Skidspåren fanns kvar. Älskar vår härliga golfbana!
 
Dessa vinterdagar alltså...
 
 
 
 
 
 
 
 
Cobie har fått ett nytt halsband! Egentlilgen var det ett presentkort som Lyra vann på förra årets TTM-SM, men jag har sparat det till att han vuxit klart, vilket jag tror att han har gjort snart...
 
Rissie och hennes lilla biabädd...
 
Nästa dags promenad.
 
 
 
 
 
Gårdagens besök i stan började med stadsbiblioteket.
 
 
Skridskor i Kungsan.
 
 
 
 
Vi avslutade med en lugn stund i Adolf Fredriks kyrka, där Estrid och jag pratade om livet, döden och en massa annat. Vi gick även och hälsade på Ebbas grav som finns där (hon som var ett av offrena på Drottninggatan förra året och som blev nästan jämngammal med Estrid). Det blev en fin dag.
 
Idag började dagen såhär bra tillsammans med Maria på Clarion Sign Hotel!
 
Tyvärr var vädret lite mer mulet på promenaden sedan.
 
/Cissi