Semestern slut....

Nu är semestern slut och det är dags att tagga igång för höstens jobb. Det har varit en bra ledighet med massor av härligt innehåll, en del lite väl varma dagar och som vanligt har inte allt hunnits med som jag hade velat. Men helt klart nöjd ändå!

 

Efter att vi kommit hem från vår fina Norge-resa blev det några dagar hemma, innan det bar av till Finland. Även på denna resa valde jag att lämna Rissie till hundvakt så att hon skulle slippa åka runt så mycket, och enklare att bara resa med två hundar på färjan.

 

Det blev tre lugna dagar i Ekenäs och vi hann träffa de som jag ville. För mig räcker det egentligen med att bara vara där, jag behöver inte göra så mycket mer än att insupa miljön, gå promenader, bada och bara hänga. Varje gång jag är där kommer alla barndomens/uppväxtens minnen tillbaka och det känns i hela kroppen, en slags blandning av nostalig, kärlek och även en del sorg. Mycket för att det var en sådan härlig tid som aldrig mer kommer tillbaka, och jag vet att det har ett slut. Vi har inte många släktingar kvar där och vad händer när även de är borta, då finns det ingen att hälsa på eller återvända till. Jag har inte heller någon att föra vidare traditionerna till, någon som kommer att känna precis som jag gjorde... Sedan att det har blivit osämja mellan vissa som gör att inte alla kan träffas längre eller vara tillsammans, det är också en enorm sorg. Men det är väl en del av livet helt enkelt, man får njuta så länge det varar och umgås med de som vill.

 

Vi kom hem igen fredag morgon och då var det bara att börja packa iordning inför helgens hundhappenings...

 

På lördagen hade vi i Kelpieklubbens östra lokala aktivitetsområde nämligen en officiell rasutställning i Ulriksdals slottspark, en Kelpiespecial! Det är såklart ganska mycket pyssel med planering och allt som ska göras och kommas ihåg inför det, och så en massa insatser under dagen och efteråt. Jag hade bokat platsen som jag visste var helt fantastikt fin då vi haft utställningar där med goldenklubben och spaniel- och retrieverklubben, och det blev en riktigt lyckad dag med många fina hundar och vänner överallt!!

 

Förutom att det blev mycket att göra under dagen så hann jag även ställa ut Cobie i juniorklass. Jag var egentligen lite osäker på om jag ens skulle gå in i ringen eftersom jag tycker att han är tunn och gänglig just nu och inte så snygg, men å andra sidan är det ju så de flesta ser ut i den åldern. Så vi gick in och sprang våra varv och han skötte sig utmärkt!! Han fick ett Very Good och det är jag nöjd med just nu.

 

På kvällen tog jag och Micke en hojtur hem till Kristina & Johan i Stora Vika, och nu märker man att mörkret börjar komma, det går snabbt på kvällen alltså, blä!

 

Söndagen tillbringades på Solvalla travbana och det årliga evenemanget Djurens helg. Denna dag var det Lyra som fick följa med för vi skulle tävla Teamwork to music med vårt lag. Eller tja, delar av laget iaf. Egentligen är vi sex ekipage registrerade, men igår var vi faktiskt bara två... Och det kom lite plötsligt på att det bara var jag & Lyra samt Karin & Gina som kunde vara med, och vi hade inte hunnit träna på programmet bara med oss. Det blir ju liksom en viss skillnad i tid när man är så få, så det blev till att snabbt komma på hur vi skulle lösa vissa situationer och för Karin som även var tävlingsansvarig den dagen blev det lite stressigt att försöka komma ihåg ens hur programmet gick... Men vi ställde upp för lagets skull så att vi ändå skulle få två kvalpoäng till SM-listan eftersom det var två starter. Och visst, vi var inte särskilt synkade och det blev lite hipp som happ, men vi fick ändå rätt fina poäng och gulliga ord från domarna!

 

Resten av dagen var jag speaker till freestyle- och HTM-tävlingarna vilket var skönt, eftersom jag fick sitta i ett tält och ha det bra medan alla andra var ute i regnet som höll i sig heela dagen... Vid 18-tiden packade vi ihop allt och åkte nästan som sista bilar därifrån, och jag konstaterade att jag inte hade hunnit gå runt alls på området detta år och titta, lite synd eftersom det är en massa uppvisningar, montrar, prova på-aktiviteter osv. Jaja, kanske nästa år.

 

Så, det var dessa semesterveckor och nu är det dags att blicka framåt mot hösten. Dags att ta tag i hundträningen som legat vilande på alla fronter och även min egen träning. Dags att få till alla jobbmöten och allt annat som ska fixas. Jag tror att jag sätter igång med det nu. 

 

Chillar lite på den nybyggda fina altanen.
 
Titta va fint det blev! Blir ännu bättre när vi om något år kan olja den nya delen brun också.
 
Bra tid på året då åkrarna är tillgängliga. T ex för att skritt-träna lite i den höga stubben. Värsta bra utegymmet ju!
 
Rissie gillar mer att gå i skogen med mig...
 
Mot Finland! Första båtresan för Cobie.
 
Vi får plats tre i sängen i hytten!
 
Äntligen i Ekenäs igen.
 
 
 
 
 
 
 
 
Fika med gudmor Lenne. <3
 
Väldigt mycket bad blev det...
 
 
 
Och lite shopping såklart. Muminläsk, mmm!
 
Färdigkyld öl och lonkero i alla mataffärer om man snabbt vill släcka törsten.
 
Och vid kassorna kunde man ta en starköl som spontanköp, istället för godis som vi har i Sverige...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Lyra och jag hos gammelfaster Maja, som blev väldigt glad över besök!
 
Lyra är så himla fin med henne och hoppas upp och sätter sig nära, för att bli klappad.
 
Hälsade såklart på famo och faffa...
 
Lunch på klippor i Hangö.
 
 
Å lite munkar...
 
 
Besök i Källviken.
 
En källa som alltid har funnits där i mitt liv.
 
 
 
Älskar dessa sandskogar som man kan så hur långt som helst i!
 
Lite bus i sängen bara....
 
Posera med labradoren Ebba tyckte Lyra kanske inte var det roligaste på semestern...
 
På väg ut mot Ramsholmen.
 
 
 
 
 
Morgonfika på verandan, älskar't!
 
Ebba!
 
En god lunch sista dagen innan det var dags att åka till Åbo och träffa tre av mina kusiner.
 
Det var lugnt på båten hem kan man säga.
 
Båthundar!
 
 
Hejdå Finland!
 
Hyttmys med EM på TV.
 
Hemma igen och pyssel inför utställning....
 
Gjorde lite fina priskorgar till kataloglotteriet också. Vi fick otroligt mycket sponsorpriser, wow alltså!
 
Cobies kroppsstatus just nu, ser helt okej ut men saknar en del massa och även förbröst.
 
Utställningsdags!
 
 
 
Pia och söta Tesla var jätteduktiga i ringen! Egentligen skulle jag ha visat henne men jag tyckte att hon trivdes bättre med att gå där inne med sin matte, och det blev jättebra!
 
Cobie och slottet.
 
Han stod duktigt inne i ringen. Foto: Kristina.
 
Kristina och Lyras syster Lexi skötte sig fint och kammade hem ett reserv-cert!!
 
Jag och Cobie på språng inne i ringen.
 
 
 
BIR och BIM kom båda från Finland.
 
Cobie nöjd med sin gula rosett och ett Very Good.
 
Lyra och han hjälptes sedan åt hemma att stycka en av hans priser....
 
En efterlängtad kvällsfika med lakritsbåt, som Kristina köpt åt mig!
 
Söndag och speaker vid Djurens helg. Jag hade en DJ som fixade all musik så att jag slapp multitaska, superskönt!
 
Vårt lilla lag, jag & Lyra och Karin & Gina.
 
 
Rosetthund!
 
Två rosetter fick vi, en för varje start.
 
Fina alltså! 
 
/Cissi 

Kommentera här: