Får får får

Igår var vi i fårhagen hos Lisbeth tillsammans med Kristina och Sofia. Lite ringrostiga då ingen av oss varit där sedan vi gick kurs i juli för Paula. Ena flocken bestod av ungtackor som var springiga och inte stod stilla alls, sjukt svårt att träna på alltså. Den andra flocken var lättare och lugnare.
 
Gick in med lina på Cobie men det blev inge bra, hamnade mest i konflikt att han inte fick dra runt mig inne i hagen och frustration hos honom för att han inte fick gå runt fåren som han ville. Så andra passet släppte jag honom och hopplösheten vände till en härlig känsla! Fick till två riktigt fina pass där han balanserade och lyssnade fint på cirkelträningen, så kul!! Man måste bara våga släppa linan ibland tydligen... Nästa gång blir det till att träna mer på att också kunna stanna och lägga sig ner mitt i det här...
 
Lyra fick också några pass och först med den springiga flocken där jag tänkte "det blir aldrig mer ngn vallträning med henne" för så fort jag skulle försöka göra någon övning sprang fåren iväg, helt misslyckat liksom. Men sedan gick vi in till en andra flocken och fick till bra och lugn balansering och lite fösning, så jag blev nöjd ändå.
 
 
Kungen av baksätet spanar på väg mot fåren.
 
Kristina och Lexi jobbar på.
 
Cobie från första passet med linan på, innan jag insåg att jag behövde släppa honom lös.
 
/Cissi

Kommentera här: