Magiska Skåne!

Hemma igen efter fyra helt underbara dagar i Skåne! Det känns som att det här kan bli en riktigt bra tradition, att åka ner och möta våren lite innan den kommer hem till oss. Att gå på de oändligt långa vita stränderna, känna doften av hav och av jordbruket, den fuktiga, lite disiga och ljumna luften, se grönt gräs på det kulliga landskapet och blommor och träd och rapsen som har slagit ut. De är någon särskilt magisk känsla och jag har verkligen blivit galet förälskad i den!

 

Så att jag ville ner en sväng nu under våren kändes både självklart och nödvändigt. Och ska man ner är det april/maj som gäller, innan det blir hundförbud på stränderna och innan alla turister invaderar. Att jag sedan fick möjlighet att bo hemma hos min nyfunna vän Annette och hennes härliga och mysiga familj (med man, fyra barn, två hundar, tre katter och en kanin) på Österlen, ja det var hur bra som helst! De har Daisy, som är en halvsyster till Cobie och vi träffades i höstas när vi var några som hade ett litet miniläger. Så kul när det klickar och känns så okomplicerat!

 

Min favvo-lydnadstränare Jessica Svanljung från Finland bor dessutom numer halvtid en timme därifrån, och den bästa vallningstränaren jag vet, Paula Zieger, har sin gård 45 minuter bort...så självklart hade jag fixat träningstid hos dem båda när jag ändå var i krokarna!! Med Jessica tog jag upp de två saker som är absolut svårast med Cobie, hans fria följ och apporteringen, som bara inte fungerar alls. Han visade precis hur svårt det är och vi pratade massor och testade lite olika saker, så nu har jag några verktyg att testa framöver innan vi stämmer av igen. Hos Paula fick jag också bra verktyg att jobba med framöver, och från att jag gick in med en Cobie som hade helt fel tanke i hagen slutade träningen med att han hade kopplat på hjärnan och gick riktigt fint! Så nu hoppas jag att jag kan hitta får att träna på så att jag kan ge det här en ordentlig chans innan jag kan avgöra om vi ska pyssla med vallning eller inte.

 

Förutom privatlektionerna tog jag mig en sväng till Ystads brukshundklubb och körde ett bra lydnadspass med Lyra. Dit kom också Birgitta med Cobies syster Chica, oj vad de busade och sprang, härligt!!! Jag och Annette var också iväg och träffade Titti och Roger, Cobies uppfödare och fick gosa ordentligt med deras 11-veckors valp som de sparat från sin senaste kull. Kul var att en annan av Cobies kullsystrar också kom dit för att träffa oss, Caxa med sin matte Sandra!

 

Resten av tiden har vi tagit promenader på stranden, kört runt lite på de fina vägarna och hängt hemma i huset med familjen, så himla härligt och avslappnande!! Vädret har verkligen varit heeelt fantastiskt, sol mest hela tiden och ganska lite blåst. Att gå barfota och känna den varma sanden mellan tårna och att träna i kortärmat på en stekhet brukshundklubb, det var verkligen en fin försmak av sommaren!!

 

På vägen hem tog jag en liten avstickare till en fin strand vid ett ställe nära Helsingborg som hette Rydebeck, jag ville krama ur det allra sista innan jag något motvilligt till slut var tvungen att på riktigt börja åka hemåt. Inte för att jag inte ville komma hem till Micke och huset, utan för att jag faktiskt gärna hade stannat kvar i den magiska värld som jag lärt känna där nere, den värld som jag hoppas kunna återvända till snart igen! Tack Skåne för att du levererade ännu en fantastisk upplevelse!!

 

Smidigaste stoppet tycker jag är på Brahehus, tog en liten rastningsrunda på nervägen.
 
 
Fint väder och utsikt!
 
 
 
Vi fångade de sista solstrålarna på kvällspromenaden på Yngsjö havsbad, söder om Åhus.
 
 
 
 
 
 
På plats i Borrby hos Annette & co. Deras gård framför.
 
Kelpien Chinook.
 
Cobies halvsyster Daisy. Faktiskt väldigt lik Lyra!
 
Mina hundar är inte van vid katter, men de var rätt lugna så det gick okej.
 
 
 
 
Det är inte alla som har mjölkautomater hemma...men med fyra barn var det en bra investering.
 
Jag hade lyxen att sitta och titta på när de lagade massor av god mat...och kunde skriva lite i träningeboken.
 
Väldigt lyxigt att ha en egen träningsplan på tomten, man blir ju avis!
 
Ut på biltur i det vackra landskapet.
 
Träden börjar precis slå ut.
 
I Eslöv tränade vi en stund för Jessica.
 
 
Vitsippsskog!
 
Lyra bland vitsipporna!
 
På besök hos uppfödaren träffade vi den här lilla sötingen!!
 
Och Cobies syster Caxa!
 
Hörup kyrka.
 
 
Massor av kossor och kalvar vid Kabusa skjutfält.
 
Hänger lite på Ystad brukshundklubb.
 
 
Varm träning!
Cobies syster Chica kom förbi!
 
Efter att ha jagat varandra hur länge som helst avslutade de med en brottningsmatch.
 
Trötta syskon i värmen.
 
Promenad på Sandhammaren.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Morgonpromenad i dag i ett smådisigt och varmt Borrby.
 
Vallning i Rydsgård hos Paula för mig och Cobie.
 
En avslutande skön promenad på Paulas ägor.
 
Det blommade rätt fint längs med vägarna alltså...
 
 
Stannade till vid Järavallens strövområde strax ovanför Barsebäck på vägen hem.
 
Sedan hittade jag Fortunastranden vid Rydebeck. Lite bad innan vi sedan körde ut på motorvägen hemåt.
 
 
 
 
 
 
 
/Cissi