Lite orolig

Just nu känns det inte alls roligt att gå ut på hundpromenad. Den här tiden på året brukar vara så skön att gå i skogen och låta hundarna busa och nosa runt, och golfbanan brukar tömmas på folk och ge plats åt oss och sköna promenader där hundarna kan sträcka ut ordentligt. Men nu är det bara snabba och ganska korta koppelpromenader som gäller, eller så får man åka iväg en bra bit hemifrån. Inte ens på tomten kan hundarna vara lösa utan 100 % uppsikt.
 
För vargen som varit i våra trakter sedan i maj har nu blivit allt mer närgången och det finns många tillfällen som den har förföljt såväl ryttare till häst och hundägare ute på promenad. Nu senast i går på en väg väldigt nära oss då vargen helt lugnt promenerar efter en tjej med sin hund, och trots att hon ropar så vänder den inte och den är bara några få meter ifrån. Den är liksom inte alls skygg utan verkar väldigt nyfiken, och det tycker jag är läskigt. Jag har inte alls någon lust att möta henne när jag är ute med min flock där en är gammal och lite trög, en valpig och nyfiken, och en är vaktig och osäker....vet inte vad jag skulle göra men antagligen skulle jag få panik och såklart föra över det till hundarna... Jag ogillar verkligen inte varg och visst skulle det vara häftigt att se henne på avstånd (utan hundarna) men det är inte heller kul att gå och titta sig över axeln hela tiden på promenaderna, och att jag inte vet vad jag ska göra OM hon kommer för jag vet inte hur hundarna reagerar, det är jobbigt.
 
https://svenskjakt.se/start/nyhet/hon-forfoljdes-av-varg-pa-gardsplanen/
 
Förutom att den följer efter folk in på tomterna så hänger hon vid landsvägen där det kommer bilder varenda dag. Känns inte så naturligt att hon gör så, stackars varg!   
 
Nu, efter många observationer, bilder, filmer och några fårrivningar har till slut länsstyrelsen i alla fall beslutat att göra något. Vi får väl se om det räcker med gummikulor för att få henne att sluta förfölja....
https://www.jaktojagare.se/kategorier/varg/gummikulor-mot-sodertornsvargen-20170927/
 
 
Våra tam-rävar på väg att gå och lägga sig, tryggt inomhus långt borta från varg...
 
/Cissi