Ny titel!

Helgerna går så otroligt fort, det skulle sitta bra med lite fler sådana just nu! Var funktionär hela gårdagen på Nynäshamns BKs agilitytävling (klass 2). Ett väldigt bra sätt att lära sig mer om sporten, och även lära känna fler folk på klubben. Och så är det så kul!! I dag tävlade vi där, så då hann vi inte hjälpa till så mycket.
 
Det som var lite speciellt med denna tävling var att allt överskott ska användas till att förbättra belysningen på planerna, vilket ju alla får njuta av oavsett om man tränar lydnad, agility, bruks, rally eller något annat. Så en vädjan hade gått ut till alla medlemmar att hjälpa till som funktionärer. Det var jättekul, och nog ganska ovanligt, att se "bruks- & lydnadsfolket" glatt ta sig an diverse agilityfunktionärssysslor som de aldrig tidigare gjort! Om det fanns murar mellan dessa grupper innan så revs de definitivt denna helg!
 
Dagens tävling då? Vi hade lyxen att köra fyra lopp, vilket är ovanligt att man har. Först ut var ett agilitylopp och det var en trixig bana. Mitt huvud kändes dessutom som proppat med bomull och kroppen som spagetti, troligtvis hade jag en gnutta feber och trots en Alvedon i kroppen var jag helt orkeslös och seg i hjärnan. Ingen bra förutsättning för att springa och tänka på en bana... Så jag var för sen med kommandona och tänkte inte klart, vilket ledde till några tokigheter. Trots detta gick vi i mål på 6:e plats av ca 30 ekipage. 
 
Hopploppet efteråt kändes bättre och jag var piggare, nu kunde jag styra Lyra bättre och vi sprang in på en 3:e plats och fick en uppflyttningspinne! Det blev Lyras femte hopp-pinne och hon fick därmed titeln Agilitydiplom (AgHD 1), kul!
 
Agilityloppet som följde därefter kändes riktigt bra, men Lyra kom in fel i slalomet och vi fick göra om och fick då såklart 5 fel. Väldigt surt, för det var den enklaste slalomingången på alla banor och hon brukar inte slarva på den. Och vi slutade på 2:a plats av allihopa, trots våra 5 fel. Hade vi gått felfritt hade första agilitypinnen varit bärgad...de sitter väldigt långt inne!
 
Sista loppet var ett hopplopp och det var en hel del byten och en klurig ingång till slalomet. Jag startade i slutet och då hade nästan ingen av de ca 20 ekipagen klarat att komma in rätt just där. Jag valde mellan två olika vägar/varianter och denna gång skulle jag INTE låta henne slarva, nu gällde det att vara övertydlig och hålla ihop henne. Klarade vi slalomet så skulle vi nog ligga bra till i toppen...
 
Det var så jäkla skönt att min uppsatta plan funkade, Lyra lyssnade och jag lyckades placera mig rätt hela loppet igenom. Slalomingången gick som i slowmotion (lite rädd blev jag för att bli dömd för en vägran, då jag stannade henne med ett hårt "STANNA!!!!" innan hon fick gå in bland pinnarna), men hon slarvade inte och jobbade på hela vägen!! Vi gick faktiskt och vann hela klassen!
 
Så dagens resultat på fyra lopp blev helt klart godkänt. Vi placerade oss som 6:a, 3:a, 2:a och 1:a. Tog pinne i båda hopploppen och titeln AGHD 1. Det känns som att poletten börjat trilla ner (hos oss båda) och vi förstår varandra allt bättre inne på planen, en riktigt kul känsla!!
 
Typiskt nog är säsongen typ slut nu. En enda tävling finns i höst bara, sedan får vi vänta till våren med tävlandet. Men å andra sidan hinner vi träna massor under den tiden, så att vi blir riktigt vassa till mars!!
 
 
 
 
Agilitybanan.
 
 
Tack fotograf Jenny!
 
 
En trött kelp.
 
 
Mellan all agility hann vi med kräftskiva i lördags kväll hemma hos f d grannarna i N Söderby.  En årlig tradition som vi har med ett gäng, och vi firade faktiskt 15 år i år!!! Det blev dock tidig hemfärd för mig för att orka upp till tävlingen...
 
 
/Cissi 
 
/Cissi