Rankingfilm

Har tittat om och om igen på filmerna från helgens tävlingar. Noterat. Analyserat. Funderat.
 
Ser att vi har en hel del fina saker, men även alldeles för många onödiga missar. En del kanske beror på underlaget och trycket från publiken/läktaren som jag vet att Lyra inte gillar, t ex att hon på söndagen travade tillbaka i både vittring och apporteringsdirigering, och att hon låste sig i fjärrdirigeringen. Just fjärrlåsning var faktiskt ett tag sedan hon gjorde sist, men vid svåra situationer kommer sådant fram. Så 9,5 p på lördagen föll till en 5 p på söndagen i det momentet....så kan det gå. MEN trots låsningen så kunde hon ändå låsa upp och fortsätta efter ett tag och alla skiften är ju faktiskt jättefina!!! Alltid något!
 
Jag är även nöjd med att hon inte hade ett enda ljud, inga pip alls! Det var ju något som kom fram en del i vintras på några tävlingar och jag oroade mig för att det skulle växa och bli ett stort problem, speciellt inomhus. Inför flera tävlingar åkte jag till tävlingsplatsen långt innan samling för att träna uppletande, spår eller något annat uttröttande, vilket resulterade i en tystare hund. I fredags när vi kom in i hallen och tränade så hade hon lite gnäll för sig, vilket inte gav mig en bra känsla... men uppenbarligen fick jag till bra uppvärmningar för som sagt, inga ljud alls från lilla kelpiemunnen, tjoho! Ska testa några ridhustävlingar i vinter och se vad som händer då...
 
Här är film från söndagens tävling. Jag är nöjd med hur vi presterade trots att vi nog båda var lite trötta då vi ju tävlat hela lördagen och sovit borta två nätter. Så himla bra att få det filmat, tack Susanne för det!!!
 
 
/Cissi