Agilityhelg

Två arbetsveckor kvar, det känns helt okej att jobba när det ändå är rätt grått och trist ute. Kontoret är ganska tomt, en hel del är i Almedalen och många har gått på semester redan.
 
Helgen har mestadels spenderats på Tyresö Brukshundklubb tillsammans med ett trevligt gäng agilitynördar på kurs för min arbetskamrat Yvonne Ahlin. För min och Lyras del har det varit en hel del nyinlärning, utmanande och jättekul! Har lärt mig massor av nya ord och svängar, en del var riktigt klurigt!! Så nu har jag fyllt på agilityryggsäcken med ytterligare kunskaper som jag ska träna vidare på hemma, kul! Roligt var även att träffa Kylie, en systerdotter till Rissie, som gick på kursen tillsammans med sin lillmatte, såå duktiga ihop!!!
 
Eftersom kursen bara var halvdagar så har det hunnits med lite annat också. Middag hos mamma & pappa (som precis kommit hem från en fin resa i bl a Newport (USA)) och fick då även förmånen att umgås med Estrid & Elsa som sov över där. I går var mamma och jag iväg och besökte en helt otrolig trädgård då det var "Hela Sveriges trädgårdssöndag" och många hade "öppen trädgård" som man kunde åka runt och besöka. Mamma hade varit iväg och kollat på fina trädgårdar på flera ställen i Tyresö, men jag hängde på när hon skulle till ett ställe i närheten av oss. Bra att samla inspiration till vårt eget lilla trädgårdsprojekt, nu vill jag bara hem och gräva!
 
För övrigt har jag kämpat lite med Rissie som varit krasslig. Var hos veterinären dagen före midsommarafton då hon hade någon slags kram i ett bakben. De kom inte fram till vad det var för fel, men vi bestämde att hon ska få smärtstillande och antiinflammatoriskt i några månader eftersom hon är lite allmänt stel, kanske kan det hjälpa. Så jag fick ett relativt nytt preparat utskrivet, Onsior, som var dyyrt (över 500 kr för 28 dgr...), men det kunde vara värt att testa. Tyvärr rasade Rissies mage helt efter bara en dag med medicinen!! Så nu har det varit lite jobbigt för henne med svår diarré och en väldigt olycklig hund.
 
Vilken tur dock att Facebook finns!! La ut en fundering kring vätskeersättning där (ville vätska upp henne så att hon inte skulle behöva läggas in på klinik som hon har gjorts tidigare vid svår diarré) och vilket gensvar! Fick många bra tips och även erbjudanden om att komma och hämta diverse preparat hemma hos folk redan samma kväll (kl var över 22)! Så tacksam över allas engagemang och en fin bekantskapskrets!!! Nu har det vänt och hon är bättre. Frågan är om jag vågar prova smärtistabletterna en gång till...
 
 
Agilityhelg!!
 
Många banor blev det, jättekul!!!
 
Lyra börjar bli trött i knoppen efter två dagar. Även jag var helt slut i huvudet.
 
Härligt med lite bad efter träning. Tyvärr skar Rissie upp tassen på något olämpligt...men hon repar sig nog snabbt.
 
Medan jag har kursat så har Micke jobbat med staketet på framsidan. Tvärliggarna är nu på plats och snart kan vi börja skruva upp plankorna! Skönt! I detta hörn ska vi nog plantera en del buskar innanför staketet (annars kommer lilla kelpien springa fram och tillbaka och skälla när någon går förbi...).
 
Ser lite snett ut just nu, men det kommer att bli bra!
 
Snickaren!
 
Och så några bilder från den fantastiska trädgården vi besökte i går!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
/Cissi