Alundaträning

Åh vad skönt det är att ta ledigt från jobbet ibland och bara träna hund istället!! I dag var en sådan dag då det var dags för ännu en hel träningsdag hos Niina i Alunda. 
 
Tidigare har vi alltid hållit till på Olandstraktens brukshundklubb när vi tränat för Niina, men i dag fick vi (jag, Jenny, Anette och Camilla) möjlighet att istället träna i deras nybyggda fina hall!! Tänk ändå om man skulle ha en sådan hall typ 100 meter från husknuten...inte helt fel! Hallen var inte riktigt färdigisolerad så det var ungefär lika kallt där inne som utomhus, men betydligt torrare, ljusare och trevligare än ute!!
 
Jag åkte dit med en önskan om att få lite ny inspiration och lust att träna igen, då det har dalat en hel del den senaste tiden. Hade lite funderingar på vissa moment att kolla på, men främst ville jag prata om hur jag ska försöka skapa trygghet hos min lilla bruna, i alla olika situationer.
 
Vi diskuterade och funderade på lite av varje och Niina tyckte att jag var på rätt väg med mina idéer kring ljudträningen. Jag vet att jag måste ge det låång tid så vi får väl utvärdera det i vår när vi ska dit igen.
 
Fick med mig bra verktyg för gruppmomenten, vittringen och teknikträning i inkallningens ställande. Ska blir spännande att se hur det utvecklas! Mitt "hatmoment" fjärrdirigeringen fick jag bakläxa på och bara fortsätta som jag gör, för att få till ett vettigt stå-sitt (som är sååå svårt!!) och idéer kring att hon låser sig i vissa situationer.
 
Ja, det var en bra dag och iallafall liiite mer inspirerad åkte jag hemåt med tankar kring kommande dagars träningspass. Det är bara att ge sig ut och träna, om två veckor åker vi ju på talangläger!
 
 
Härligt att träna i den nya fina hallen!!
 
 
Glömde att ta med mig kameran, så det blev inte mkt fotande tyvärr...
 
/Cissi