Ännu en findag

Har varit en lugn natt med Lyra i sin hage och vi andra i sovrummet. Hon är inte alls bekymrad över kragen och behöver inte heller ha den på särskilt mycket eftersom hon inte rör såret på magen. Jätteskönt! Hon sover rätt så mycket och gillar verkligen sin mysiga hage, går gärna dit och sover när den står öppen. Men hon tycker att koppelpromenader är SÅÅ båring, försöker hoppa, studsa och bita i kopplet när vi är ute. Synd för henne att jag tänker mig denna rehab-plan:
V.1- Korta rastpromenader, 5-10 minuter.
V.2- Som ovan, men en av promenaderna bör vara ca 10-15 minuter dagligen.
V.3- 3x15 minuters promenad + 1x20 min per dag.
V.4- 3x20 minuter per dag. Blanda in lite terräng i promenaden.
V.5- 3x30 min per dag. Okopplad några minuter åt gången. Under veckan tre längre promenader, ca 45 min med ett par dagars mellanrum.
Detta tänkte jag kombinera med diverse balansövningar (bl a på en yogaboll!), skrittpromenader i blåbärsris m m.
Efter detta ska vi nog vara fit for fight igen!! :)

I dag har Fia och Alva varit här på förmiddagen för en skön promenad på golfbanan med stopp för lite lydnadsträning och fika på en stock i solen, trevligt!!

 

På eftermiddagen tog jag fram motorsågen och gick loss på lite stockar och plankor som ligger i diverse högar på tomten. Det är så skoj att motorsåga!!! Man får jobba med kroppen och även med hjärnan, och det är så kul att få förstöra, bara gå loss med sågen, hehe! Efter ett tag dog den tyvärr (glapp i kontakten kanske?), så jag blev tyvärr tvungen att sluta... :(

Till middag hade vi grillpremiär, smaskigt!!

Alva och Rissie på härlig promis!

Min kompis motorsågen!

 

/Cissi