Mera vallning!

I går var vi iväg och vallade igen! Nu var vi bara 4 st, jätteskönt! Fick vara på stoora fältet, lite annorlunda mot de mindre hägnen vi var i förra gången.

Fick till tre pass med Lyran och hon var duktig. Trots att hon var rätt "på" när vi gick in i hagen så kunde jag utan problem koppla loss henne, sätta henne och gå ifrån (och hon satt kvar) fram till fåren, mkt nöjd med det! Själva vallandet såg väl ut ungefär som sist, hon sprang mest och cirkulerade runt flocken, har svårt att få henne att vända åt ena hållet än så länge. Passen var lite längre än sist så hon blev rätt trött. Hon behöver nog mogna en del innan hon förstår vad hon egentligen ska göra, det får ta den tid det tar.

Har inte hunnit med någon lydnadsträning av varken Lyra eller Rissie på hela veckan, och nu åker jag på tjänsteresa onsd-fred så det blir långpaus för dem. Kanske kan vara bra ibland.

Är just nu helt slutkörd i huvudet, dubbla jobb är aningen tröttsamt!! På måndag blir det dock flytt av kontorsrum och ska försöka koncentrera mig enbart på det nya. Men nu bär det av till vår konf.anläggning Marholmen i Norrtälje för jobba jobba jobba fram till fredag!!


Fåren!


Vi fick vara på stoora fältet...


Husse och Rissie var supportar.


Är det inte min tur snart?! :)

Och så en liten film på den springande Lyran..../Cissi