LD Startklass!

Måndag och veckan börjar ju bra. Fick hänga lite på närakuten på Karolinska i förmiddags för att de skulle kika på min arm som gjort ont i en vecka och blivit både blå, gul och rödstrimmig. Lite skumt och framförallt ont! Får ju rätt ofta bett av Cobie när vi leker med kamp i samband med träningen, och kanske kan det vara några av de betten som tog lite illa så att det blivit infektion. Jag fick träffa två olika sjuksköterskestudenter och en handledare, samt en läkarstudent och en läkare....kul att kunna hjälpa till och man blir ju verkligen noga undersökt då! :) Besöket slutade med utskriven antibiotika och även stelkrampsspruta, så nu ska det väl bli bra.
 
I helgen var det tävling igen (puh) och denna gång var jag med båda kelpisarna på Bro-Håbo BK för att tävla i lydnad!! Så roligt att kunna åka och tävla med båda, även om det blir lite lång dag (kom 08:15, åkte hemåt 15:15) och det var helt GALET kallt i lördags! Det regnade när jag åkte hemifrån men väl på plats var det frost och sedan kom det lite snö i luften, och jag hade inte alls tillräckligt varma skor på mig, shit vad jag frös!!!
 
Lyras start var inte den bästa, och det märktes att vi inte alls tränar så mycket störningsträning just nu. Dels går hon nog igång lite på kommendering, men även att det var delade planer så att två ekipage körde samtidigt och ganska nära varandra. Det brukar inte störa henne annars, men utan sådan träning så störde det verkligen ut henne flera gånger! På fjärrdirigeringen så pass mycket att hon låste sig i skiftena och när jag gick tillbaka så reste hon sig till och med upp (aldrig hänt förut!) = 0 p. Jaja, hon hade massor av fina saker och var på ett strålande fint humör, och vi hade rätt så roligt där inne utan att det var kaos. Så det blev en kul upplevelse ändå!
 
Cobie startade på eftermiddagen, tredje gången i startklass. Och han kändes ungefär som de andra två starterna, lite lätt disträ men jobbade på och gjorde allt. Slarvigt upptag i apportern och så fick jag kommendera "ligg" två gånger i fjärrdirigeringen, exakt som på de två tidigare tävlingarna. Det blev i alla fall uppflyttningspoäng även om känslan inte var särskilt kul, och nu fick han sitt "lydnadsdiplom" och titel LD Startklass. Inte för att jag bryr mig om den titeln, utan det var bara för att jag vill träna på tävlingsmiljön när det fortfarande är enkla moment. Men nu får vi ta och sätta fart mot klass 1 och sikta in oss på en vår-tävling tänkte jag.
 
Mycket hallträning blir det just nu med Lyra, vi har både SM-final med TTM-laget att träna med och en uppvisning som vi ska göra med ett annat gäng... Blir många sena kvällar, jag som inte är ngn kvällsmänniska...
 
I torsdags hade vi personaldag med femkamp på Tolv, vårt lag vann, yeay! Jag var dock riktigt kass på bowlingen som var en av grenarna (kanske för att jag hade ont i armen, får skylla på det...).
 
Fin minigolfbana hade dom.
 
Men det finaste var nog ändå parkeringsgaraget!!! Tänk att träna hund här inne, najs! :)
 
Blir annars ganska mycket mörk träning på tomten, med lite strålkastare...
 
Och trixträning inomhus. De börjar bli duktiga på det!
 
Game day och en pigg och glad Lyra väntar på sin tur.
 
Göllig!
 
Råkade visst nolla ett moment och så vägrade jag att lägga mig i rutan för att publiken stod bakom, men jag tycker att jag är bäst ändå.
 
Dags att värma upp den här killen.
 
Fina rosetter fick vi med oss hem!
 
 
Söndag och en lugn dag med bland annat skogspromenad.
 
Första snön kom.
 
Väntar på middagen. Jobbigt att ha ställt om klockan ju! Cobie ligger och sover....
 
Ställ ner maten tack.
 
Dagens spännande besök på Karolinska. Fick typ en skrubb där färgen höll på att flagna av väggarna och bristen hade gått sönder, haha. Men vården var det iaf inget fel på.
 
/Cissi

Blåst och ruggigt

En småregning, blåsig och mörk kväll tillsammans med Linda & Indus på Gubbängsfältet, det kan vara ganska bra det också! Men usch va kallt!!
 
Vi körde igenom startklass med båda grabbarna (som ska tävla på lördag) och sedan blev det störningsträning resten av tiden. Det är mycket att hålla koll på där, folk, hundkurser, harar, joggare, trafik och tunnelbana...bra träning men ganska svårt tyckte Cobie. 
 
Till slut blev det lite för mörkt, men då passade jag på att testa min nyinköpta batteristrålkastare, vilken funkade ok. Skulle nog behövt ha den lite högre upp och kanske ännu bättre med TVÅ lampor...
 
Nu får det bli lite trixträning hemma innan läggdags, måste träna på läxan vi fick igår på kursen, och jag gör det med båda kelpisarna.
 
 
 
/Cissi

Rallydebut

Då var debuten gjord även i rallylydnad för youngster Cobie! Jag tycker att det är väldigt bra tävlingsmiljöträning just med rallyn, och den erfarenheten är viktigare än hur det egentligen gå poängpässigt inne på banan. Den här tävlingen var på en stor grusplan, med fyra banor som pågick samtidigt. Så alltså mycket folk och många hundar på en ganska liten yta, trångt vid uppvärmning och mycket störning väldigt nära planen. Förutom det hördes det någon form av dova kanon-/bombljud från en militärövning en bit bort...
 
Det är svårt att veta såhär i början av tävlingskarriären vad hunden behöver i form av uppvärmning, så det är också bra att testa av på just rallyn. Cobie fick gå runt lite bland allt en stund och sedan satte vi oss nära och bara tittade innan det var dags att göra lite koncentrationsövningar och sedan gå rakt in på planen. Jag var beredd på att han kanske skulle bli störd och vilja titta sig omkring där inne, men han var verkligen SÅ duktig och följsam hela tiden!! När man har tävlat Mästarklass ett tag nu så kändes ju de här nybörjarbanorna plättlätta vilket var skönt, för då kunde jag koncentrera mig mer på honom och hans attityd. Fast tydligen gjorde jag det liite för mycket, för jag missade en enkel skylt (sitt framför, höger ingång, sitt) där jag missade SITT och gick direkt istället, suck så onödigt!! Det kostade ju oss -10 p och vi landade på 90 p (vilket iofs var fint ändå).
 
På den andra banan var det ett enda långt fritt följ, det var i stort sett bara att gå och gå i 8:an flera gånger och spiraler. Lite tråkigt kanske men samtidigt ett superbra tillfälle att träna uthållighet i nästan 3 minuter, vilket ju också är en svårighet! Och denna bana är jag mest nöjd med, eftersom vi startade sist av alla ordinarie och efter oss var fem löptikar. Det innebar att när vi värmde upp så var dom alla precis bredvid oss (de ska egentligen inte vara där, men jag brydde mig inte, är bara bra träning för framtiden) och när vi gick banan så gick Cobie och vädrade lite när vi kom nära de där snygga härliga tjejerna, MEN han fortsatte att jobba med mig hela tiden!! Så det var ju riktigt nöjd med!! Och vi belönades med en fullpott på 100 p och delad klassvinst, bland annat tillsammans med klubbkamraterna Monica & Tiffy!
 
När vi kom hem på eftermiddagen mötte vi upp Emmelie och Hyzz för en promenad ute hos oss. Äntligen fick jag hälsa och hålla i fina lilla människovalpen Julia som redan hunnit bli en månad gammal, så himla fin och söt!! Efter det var det ganska skönt att dimpa ner i soffan en stund, efter att ha småfrusigt hela dagen i blåsten och den fuktiga kylan... 
 
 
Efter arbetsdag med samfälligheten och lite shopping och pyssel med Micke blev det lördagspromis och lite svampplockning m kelpisarna i finväder!
 
Nästan lite vårfeeling, fast mycket fuktigare. Typ som skånsk vår! Fast utan sandstränder...
 
Mysigt alltså.
 
Cobie på tävling, vi väntar på vår tur att gå in på banan.
 
Tja det där var väl inte så himla svårt alltså... Två kvalificerande resultat varav en 1:a plats. Helt ok start va?
 
Snygg-Cobie (som har spanat in aussien Tiffy).
 
Bro-Håbo BK är alltid så generösa med rosetter och priser. Vi fick även lite hundmat och en rolig leksak, trevligt! 
 
Första banan.
 
Rolig kommentar eftersom jag fick -10 p på en skylt där jag glömde bort mig, haha. Men för övrigt var det ju stabilt. :)
 
Andra banan med mycket promenerande och snurrar. Bra träning att bara gå och gå!
 
 
Efter den något kalla och fuktiga fredagsträningen på bruksan med Sandra belönade jag mig själv med att testa dom här två nyheterna. Inte goda alls någon av dem tycker jag, blä. Och choklad och lakrits som för övrigt är en match made in heaven. Dumt, det var nog chokladen i sig som inte smakade gott. Men provar man inte så får man inte veta.
 
 
/Cissi