Turistat lite

En hel helg har gått, och det i stort sett utan några hundaktiviteter. Har haft min kompis Annette (som har en halvsyster till Cobie) från Skåne på besök och vi har försökt maxa tiden på annat sätt. I lördags var hon iväg på möhippa så då var jag och Micke hemma och pysslade. Så skönt att bara gå runt och fixa på tomten, plantera lite, läsa tidningar och köra korta träningspass med hundarna på gräsmattan. På kvällen tog vi hojarna till syster Andrea för födelsedagsmiddag för en av barnen, innan det var dags att hämta hem Annette från stan (lika bra att hämta, vill inte ha en förvirrad lantis ute i Stockholmsnatten, haha).

 

På söndagen var tanken att jag skulle åka träna med Amanda i Kista, men det var så himla varmt så vi ställde in. Istället tog jag och Annette en heldag i Stockholm. Det blev Vasamuseet, sedan en biltur ut på Djurgården som slutade med brunch uppe i Kaknästornet, och därefter vidare till Naturhistoriska riksmuseet där det var många fina utställningar och så gick vi även på Cosmonova. Lite för mycket museande för mig (blir så trött i ryggen och höften av att gå omkring sådär långsamt i flera timmar), men det var ändå kul då jag nog inte varit iallafall på Vasamuseet sedan skoltiden. Och brunchen var riktigt god!!

 

När vi kom hem igen och skulle fixa middag så var det strömavbrott! Så vi tog en skön promenad med hundarna och sedan lite bubbel på altanen i solen och väntade ut det. Och efter några timmar gick det äntligen att laga mat!

 

Det blev en mysig och fullspäckad helg, men ändå lugn och skön. Nu väntar en spännande vecka, för jag har faktiskt två tider med Cobie hos veterinären. På onsdag är det dags för röntgen av höfter och armbågar, och på fredag är det återbesök hos hudveterinären för att kolla hans ögon. Tanken är att eliminationsdietens första steg då är över, dvs han har då ätit specialfoder i 8 veckor. Pälsen har växt ut igen så det ska bli jättespänannde att sätta in hans vanliga foder igen och se om det händer något.

 

Nej, nu är det dags att göra sig iordning, håller processcoachutbildning hela dagen, roligt!

 
Skön lördagmorgon på altanen...
 
 
Planterat och fixat lite.
 
 
 
 
Cobie ligger och flämtar mitt i solen, varför gör dom sådär?
 
Lyras favvoställe, ett stekhett spa-lock...
 
Gjorde iordning en mysig liggplats som han genast testade.
 
Funkade utmärkt att spana ifrån också.
 
 
Hittade några gamla lyktor i förrådet, blir nog mysigt till mörka kvällar sedan.
 
Altanpimpning.
 
 
Hemgjorda ljuslyktor...
 
Sommar!
 
Kottar på gång.
 
Besök på Vasamuseet. Lagom lite folk eftersom det var så fint väder, perfekt!
 
 
 
 
Brunch with a view!
 
Nästa museum.
 
Lite varg.
 
 
 
 
 
 
 
Well, hello there!
 
Bäver.
 
Hjärna...
 
Vill ha! Så söt.
 
Lekte lite vid värmekameran...
 
Två superhjältar!
 
Balansbräda, helt omöjligt att klara...
 
Schhh, dinosaurien sover!
 
 
 
Nya på gång.
 
 
Mousserande fläderblomsvin på altanen fick avsluta dagen innan det blev grillning, mysigt.  
 
 
/Cissi

Kommentera här: