Min lydnadshund!

I helgen var det äntligen dags att tävla lydnad igen!! Det var ett tag sedan sist. Vi har verkligen tävlat just lydnad väldigt sparsamt de senaste åren. Förra året hade vi fem starter (varav jag bröt två), året innan tävlade vi bara tre gånger. I början av vår tävlingskarriär för sidådär 5-6 år sedan var det mycket fart och fläkt, vi fick ofta högsta betyg eller noll, då det kanske blev lite fort och fel men det var ändå såå roligt och Lyra var så häftig. Efter talangtrupps-tiden hände dock något, min motivation sjönk, våra poäng sänktes generellt för en del onödiga småavdrag på slarv och saker jag inte kom tillrätta med. Oro och rädslor och Lyras vilja att fatta egna beslut när hon trodde sig veta hur det skulle vara ställde också till det.

 

Det där har vi aldrig riktigt kommit bort från, och såklart blir det inte heller bättre av att vi inte tränar 100 % på det heller, utan håller på med en massa annat också. :) Men för mig är det så roligt att träna flera olika grenar, lära sig nya saker och själva träningen med hundarna är ju det som är kul oavsett gren, så då får jag ju också ta att vi inte kan få de där häftiga utförandena och högsta betyg i allt. För mig är träningen i vardagen det roligaste och tävlingarna är endast till för att ha konkreta mål att träna mot. Den senaste månaden har jag fokuserat på att träna HTM inför klass 3-starten i mitten av april, och jag är så himla nöjd med resultatet och prestationen. Helgen efter det var det dubbel rallytävling i Mästarklass som vi fick intensivträna till, vilket gav oss ett cert! Och nu var det dags att ställa om till lydnadsklass 3... Det gäller att ha en ganska bra träningsplan för att få till allt det här kan jag lova, haha! Men jag älskar att ha en sån härlig allroundhund att göra lite av varje med.

 

Och glädjande nog grejade vi ett 1:a pris!! Inte med några höga poäng, men ändå, vi hamnade på rätt sida av godkänd-sträcket och fick dela prispallen med våra kompisar! Och det blev väldigt tydligt att vi tränat för lite med kommendering, för hon gick igång lite på det med både ljud och nära till tjuvstarter. Och så en himla massa sneda sättanden i alla avslut, DET ska vi lägga in en ordentlig kampanj på! Det har nog tappats i och med rallyn där den lilla snedheten inte har någon betydelse, men nu får vi skärpa upp det lite helt enkelt.

 

Sitt i grupp - 9,5 p Flyttar tass (såå nöjd över att hon satt trygg och glad)

Platsliggande i grupp m inkallning - 9,5 p Lättar i baken (höll på att tjuvstarta men kom på sig själv)

Fritt följ - 7 p Sitter snett, plogar i bakåt marsch, lite ljud (kändes okej men hon var inte riktigt med)

Z - 8,5 p Ligger ej parallellt. Avslut. (tror hon satte sig snett)

Inkallning m stå & ligg - 8,5 p Dubbelkommando vid läggandet. Avslutar snett och lite långt ifrån (när vi ställde upp för start trodde hon att hon skulle springa till rutan, så hon höll på att sticka dit när jag sa "ligg"...)

Rutan - 5 p Många kommandon (hon sprang snett på "tomskicket" så jag fick dirigera om henne några ggr, men såå glad över att jag ändå lyckades med det och slapp en 0:a!)

Apporteringsdirigering - 9 p Snett avslut

Cirkusmomentet - 9 p Lite ljud och snett avslut

Vittringsprov - 9 p Avslut (jonglerade lite med pinnen på väg in)

Fjärrdirigering - 8,5 p Halvsitter, lägger sig lite för snabbt (la sig liite före mitt kommando)

Totalt 269,5 poäng

 

Det var en väldigt mysig förmiddag på Hölö-Mörkö brukshundklubb och vi var bara fyra som tävlade i klassen, varav två var vännerna Sandra med Myx och Sandra med Jade! Så otroligt skönt att ha trygga och kända hundar med i gruppmomenten och jag är sååå glad över att Lyra såg så frimodig och lugn ut i dem.

 

Resten av helgen har tillbringats utomhus mestadels. Har krattat, planterat om, handlat sommarblommor, oljat, snickrat och grejat lite. Har kört hoj med Micke både lördag och söndag, fikat hemma hos mamma (som är tillfälligt i Sverige) och hon har även varit hos oss och fikat. Igår kväll tog vi en hojtur och det var så himla varmt och skönt!! Och att efteråt kunna sitta ute på altanen till 22:30 med lite tända ljus och inte frysa, det var mysigt det!

 

Nu är det kortvecka igen, dags att ladda inför kommande kelpieläger som närmar sig, tjoho!

 

Såhär har det sett ut de senaste mornarna. Cobie sover fortfarande i sin hage nedanför sängen men den står lite uppställd så han kommer upp på morgonkvisten och leker lite brottningslek med Lyra innan vi går upp. Så kul att de kan samsas i sängen men lite jobbigt att de börjar leka vid 5-tiden...
 
Lååång kelpie.
 
Den här sängen är paxad.
 
Odlar kelpie i låda i år.
 
 
 
Lite vatten bara så växer han sig fin!
 
Elsa och Estrid testar min hoj...
 
På kvällspromenad hemma. Fin sommarkänsla.
 
 
 
Bästa bästa. <3
 
Gameday på Hölö-Mörkö BK!
 
Glad hund och jag var totalt onervös. Vi gick in å körde helt förutsättningslöst med lite för lite träning i kroppen. Det kan ju gå bra ändå!
 
Min fina!
 
Poolhäng?
 
Kryddlandet fixat.
 
Rissie och jag planterar blommor och oljar in mina egensnickrade äppelbackar.
 
 
 
Kvällstur till Ulriksdals slott i går.
 
 
 
 
 
Tända ljus och fortfarande varmt i luften efter kl 22, mysigt.
 
/Cissi

Kommentera här: