Vårinspiration

Förra helgen åkte jag skidtur, nu såhär en vecka senare känns det väldigt avlägset. Kanske är det dags att ställa in skidorna i förrådet? Solen har verkligen värmt och vi har njutit av sköna promenader på golfbanan och i skogen. I dag var jag och Maria på Trädgårdsmässan och fick en stor portion inspiration till vårens planteringar, så härligt!! Fick med mig lite lökar, sättpotatis och några bra trädgårdsredskap hem därifrån. Och självklart blev det lite vårplantering på farstukvisten sedan!

 

I går var jag och Micke på inofficiell utställning med Cobie i Sollentuna rackethall. De är så himla bra med de där inofficiella som är rätt så avslappnade, men ändå väldigt lika en vanlig utställning. Jag har tränat ordenligt de senaste veckorna på att springa fint med honom och framförallt att stå STLLA. Så dagens största vinst var att han skötte sig såå fint inne i ringen, travade på, var koncentrerad på mig hela tiden och stod sedan jättefint som en staty!! Eftersom han var ensam vuxen så blev han automatiskt Bäst i rasen, men han fick även HP (hederspris) vilket iofs var lite konstigt då domaren sa att "tjaaa han är ju inte den vackraste kelpien jag sett direkt", haha. Men just nu är han supergänglig med långa ben och lång rygg, och så har han tappat en del päls runt ögonen så det ser inte särskilt vackert ut.... Oavsett så var han finast där i dag, vår söta kille!

 

På tal om pälslösheten, så var det äntligen dags att träffa hudspecialisten på Djurakuten i torsdags, efter över en månads väntan på en tid. Hon tog prover och kunde konstatera att han INTE hade demodex, skabb, infektioner eller svamp. Det var ju bra i och för sig, men då återstår ju att det skulle kunna vara allergi mot något, vilket är mycket jobbigare.... Det känns så tryggt att vara hos en specialist och jag fick en lång utläggning av veterinären kring allergier som var intressant och lärorik. Så nu är nästa steg blir nu att testa om han kanske är allergisk mot något i fodret. Det gör man med en eliminieringsdiet som är helt strikt. Han ska äta ett specialfoder i 8 veckor och ingenting annat, han får inte ens slicka de andra hundarnas skålar eller gnaga på de 5 år gamla märgbenen som ligger överallt inne... Det är viktigt att ta bort alla rester av protein om man ska lyckas med det här, så nu får vi anstränga oss ordentligt så att det blir rätt. Det räcker med att man åker till en hundträningshall och någon har spillt lite godis på golvet som han får i sig, så är hela elimineringstiden förstörd då dieten inte stämmer. Så nu hoppas jag att vi inte råkar ut för något sådant eller att jag glömmer bort mig... Och förutom maten så ska han få ögondroppar och kortison i öronen i 6 veckor. På tisdag börjar vi den lilla resan och ser om vi blir något klokare. Håll tummarna!

  

Duktig kille hos veterinären. Ville inte bli pillad i öronen men trevligt att ligga på bordet...
 
 
 
Pälslös...
 
Röd och sårig.
 
 
Träning på fredagkvällen, duktig hund!
 
Så duktig på utställningen, helt obrydd av omgivningen och visade sig så fint!
 
På skogspromenad med de andra två, fortfarande en hel del snö där...
 
Jag lagade indiskt till middag, hemgjorda naanbröd, smask!
 
Naanbröd, ris och daahl, jättegott som även Micke gillade, trots att det var vegetariskt. :)  
 
Och i dag blev det såklart våfflor!
 
Mmmm!
 
Inspiration på trädgårdsmässan!
 
 
 
Två av finalisterna från SM i fågelholk.
 
 
 
 
Tittade lite på växthus.... Det här var ca 6 m2 och fint.
 
Det här var strax under 5 m2.
 
Blev lite inköp av vårlökar också.
 
En sån här vill jag ha!
 
Dagens fina väder!
 
Såhär såg golfbanan ut i söndags.
 
Såhär var den i dag. Lite blöt på vissa håll men fin för det mesta.
 
 
 
 
 
Förra söndagen...
 
Och i dag. :)
 
 
 
 
Första gången alla tre var lösa samtidigt en liten stund, någonsin. Det gick bra!
 
Den gamla ljungen är utbytt mot penséer och påskliljor, härligt!
 
 
Rissie roar sig...så här ser det ut varenda dag när jag kommer hem från jobbet....
 
/Cissi

Kommentera här: