Varde ljus

Lite bitter är jag att jag avstod att åka till världens största hundhappening Crufts i Birmingham i år... Jag har åkt dit denna helg sju år på raken (vilket är kort tid jämfört md de som jag har åkt tillsammans med), men jag kände mig inte så sugen denna gång, och dessutom har jag lagt pengarna på kurser till Cobie istället. Men när nu helgen väl var så kändes det lite trist att inte vara på plats. Jaja, en sak är säker, Crufts återkommer varje år så det kommer nya möjligheter! :)
 
Istället har det blivit en ganska lugn helg. I fredags var jag och Emmelie i ridhuset för ett snabbt pass med våra brunrävar. Cobie fick utställningsträna lite och sedan sitt första pass i budföring! Vilken skillnad att lära in det på honom jämfört med Lyra som inte alls ville gå fram till någon annan människa, han var jätteduktig!!
 
I lördags började vi grundkurs i vallning, ja alltså andra omgången. Man ska tydligen vara beredd på att gå många grundkurser innan man är kvalificerad till att börja fortsättningskursen (som kräver att man kan ha dem lösa i hagen med fåren och kunna vara ute på ett stort gärde...vi har lååångt dit). Eftersom det var mycket snö i hagarna fick vi träna inne i fårhuset med en liten flock på fyra får och bara gå runt och få hundarna avslappnade för att sedan så småningom kunna släppa kopplet och låta hundarna cirkulera själva runt fåren. Ja alltså så långt kom inte jag och Cobie denna gång, han började rätt så stressat men blev faktiskt riktigt avslappnad och duktig vid andra träningspasset. Och kunde vända upp mot fåren och stå helt avslappnat och sedan bryta det och komma till mig när jag ropade på honom. Så lite framåt går det ju, första passet i hagen skällde han hur mycket som helst!!
 
I går blev det lite lydnadsträning med Jenny, på en liten plogad plätt som funkade riktigt bra för lugnare moment som inte krävde så mycket plats, och tom-skicket. Alla hundarna var duktiga och Cobie fick sitt andra budföringspass som han klarade med bravur! Jag har även påbörjat grunden till framförgåendet, än så länge bara att stå bakom honom och belöna när han tittar framåt, och parallellt med det tränar jag själva kommandot "före" hemma på vägen då han ska lära sig att gå framåt från mig, i lugn takt. Jag lyckades ju lära Lyra det bara genom att kika på filmer på Youtube, så nog borde jag kunna lära den där sprätten det också på något sätt.
 
Micke har jobbat lite andra tider och fått långkörningar för SOS International med ambulans den senaste veckan, så det har blivit lite upp och ner, men i lördags blev det iaf räkor och vitt vin ihop. :) 
 
 
Kvällsträning med grabbarna!
 
Besties! Cobie och Hyzz!
 
Jag som trodde att jag hade ätit sista semlan för i år, men sen kom Emmelie med ett 2-pack från hennes affär, deras sista. De gick ner såklart.
 
Var är fåren? Undrar Cobie.
 
 
Efter varje pass inne i fårhuset passade jag på att träna "lägg dig" när de andra tränade. Han har blivit såå mycket bättre på det, även om han lätt låser sig och blir okontaktbar.... Vi nöter på.
 
Såhär trött blir man efter vallning.
 
Lyra och Cobie.
 
Söndagsträning! 
 
Efter träningen åkte jag till djuraffären och köpte en Halti-nosgrimma, för jag är så sjukt trött på att Cobie drar i kopplet... Han går ju fint när vi tränar det, men all övrig tid är jobbig... Tänkte mig en Quick fix att ta till ibland när man bara inte orkar. Men han lyckades på något konstigt sätt tugga sönder den på första promenaden efter 10 minuter...haha. Jaja då har vi testat det i alla fall.
 
Nu blir det b-vitamin till honom, hoppas att det sätter fart på pälsfällningen. Han ser ju inte klok ut runt ögonen. :(
 
Själv är han ganska obrydd. 
 
Fick ett ryck och tog fram alla gamla ljusstumpar som jag samlat ihop för att stöpa lite nya ljus. Har fått en del leveranser av Maria, så hon ska absolut få nya ljus!
 
 
Testade att stöpa i keso-paket, det funkade sådär då den inte höll formen helt. Men kartongerna funkade fint, och kvargburkarna var bra!
 
Ta daa! Ett gäng färdiga ljus! Gjorde några lager på lördagen och fortsatte sedan på söndagen. Ja det tar ganska många timmar att göra det sådär randiga då varje lager måste stelna innan man fortsätter. Men lite kul är det ju och perfekt när man har många olika färgstumpar.
 
 
 
/Cissi

Kommentera här: