Vår-lamm!

Nu kommer våren allt närmare, solen värmer riktigt skönt ju! Den här helgen har varit riktigt lugn och vi har mest bara njutit av det fina vädret.

 

På vallningskursen i lördags tog Cobie ett litet steg framåt i träningen som kändes riktigt kul, han var lös med flocken i fållan och jag fick honom att gå runt och upp i balans och lägga sig! Och vi insåg också att han är väldigt snäll mot fåren, det är skönt. Men man märker att han inte är så gammal för han orkar inte koncentrera sig särskilt länge, så det andra passet gick mest åt till att äta fårbajs för han orkade inte lyssna på mig...

 

Han har också tagit små små steg framåt i träningen med framförgåendet i bruksträningen, han kan nu ta några steg framåt, roligt!

 

På lördagkvällen blev det middag hos Andrea & Patrik tillsammans med mamma som är i Sverige, massa smaskig mat!

 

I går drog jag och Cobie till Jessica & Björn på Vissvass gård för att hälsa på de nyfödda lammen och träna lite ligg nära de vuxna fåren. Åhh så söta de var alltså, de små lambisarna!! Och fler är på väg! Och Cobie var så himla duktig som satt säkert 20 min uppbunden utanför fårhagen och var helt lugn och cool med det.

 

Ja, resten av helgen har vi mest varit hemma och njutit, medan Micke har jobbat. Nu väntar en ny ganska oplanerad vecka, och jag ska ut och leta träningsplats vilket inte är det lättaste att få tag i nu när det är is eller rullgrus överallt.

 
Fredagsträning i ridhuset med Jenny! Hundarna nöjda, de gillar verkligen att springa i det underlaget, och Rissie är nöjd när hon hittar lite hästbajs...
 
Söta!
 
Fick leverans av vårt fina diplom häromdagen också, årets TTM-lag! :)
 
 
Sol och takdropp denna helg.
 
 
Bakade bananbröd, så himla gott!!
 
...och lite fröknäcke när ugnen ändå var på, slurp!
 
Vilar lite med husse.
 
Lördagens promenad i underbart väder med en värmande sol!
 
 
 
 
 
 
 
 
Monika visar och förklarar grejen med balansen gentemot fåren. Det är det Lyra är absolut bäst på. :)
 
Perfekt när hon har tillräckligt stort fårhus för att kunna träna i fålla i det när underlaget ute är för isigt.  
 
Lyra tittar på ekorren och fåglarna som äter frukost på söndag morgon.
 
Sedan blev det ännu en fin promenad på golfbanan.
 
 
 
Besök i Vissvass.
 
Hälsar på fåren, så gosiga!
 
Lambi!
 
Tränar framförgående. Han ska stå och titta framåt och sedan ta steg när jag säger "före" och inte rusa. Perfekt tillfälle att träna när vi har en bra och rak asfaltsränna på vägen, man får passa på.
 
Tog en kvällstur med Lyra i solnedgången runt golfbanan. Riktigt härligt, men spåren var ingen höjdare så det var lite tungt.
 
Pausar lite upp och ner.
 
Så god middag som jag experimenterade ihop tillsammans med pasta och grädde!
 
Kvällslugn.
 
Bästa kudden!
 
/Cissi 

Kommentera här: