Trix och sånt

Ok, nu måste jag erkänna att det är lite segt med snön...det är så svårt att hitta vettiga platser att träna på. Halvdåligt plogade parkeringar med massor av snömodd, och så kalla fingrar. Jag vill så gärna komma igång med Cobies träning ordentligt nu!! Och även Lyra skulle behöva träna vissa spring-moment som inte är lätt att få till för tillfället, och det är svårt med motivationen att utveckla våra HTM- och freestyleprogram när det inte finns tillräcklig yta att träna på.
 
Har blivit en del trix och den lille börjar förstå grejen med träning och belöning, roligt! Jag gillar att träna just trix, dels för att det är väldigt kul, men mycket för att träna upp hundens förståelse för ord och belöningssystem, och för kroppskontroll. Och det gör inte lika mycket om det blir fel eller man får "slask-beteenden" som när man tränar lydnad då det är viktigare att det blir rätt tycker jag. Och blir trixen bra kan man ju alltid slänga ihop ett freestyleprogram som en bonus! :)
 
Här är en liten film på några trix vi tränade på i onsdags, första passet för "backa runt mig": https://youtu.be/4Mcp-D17X2g, fortsättning följer... I går påbörjade jag också grundträningen för bruksets framförgående för Cobie, och ikväll blir första passet med budföring. Har som mål att kunna starta efter sommaren, så det är ju dags att sätta igång med det där nu, roligt!
 
I tisdags kväll var jag förresten på kvällsföreläsning/workshop med titeln "Framgångsrikt ledarskap i föreningen" arrangerad av Studieförbundet. Alltid kul att förkovra sig och inspireras, men kanske inte riktigt det jag hade hoppats på. Timmarna bestod av genomgång och diskussioner kring DISC-analyser (vilken personlighetstyp man själv är och andra) och olika beteendetyper för att få till en väl sammansatt arbetsgrupp. Det är ju alltid intressant att analysera och få bättre insikt kring (även om jag hört det förut) men det var lite svårt att koppla till workshopens titel.....jaja.
 
Nu väntar helg och jag hoppas att vallkursen imorgon inte blir inställd igen pga snö. För övrigt känns det som ganska lugnt och oplanerat, tror minsann att det ska bli lite hundträning! :)
  
 
Träning träning. Är så nöjd att jag lyckas hålla igång min egen träning med två löp-pass och ett kampfys/boxningspass varje vecka. Bara att hålla i nu!!
 
På workshop med Studiefrämjandet.
 
Tänkvärt ändå.
 
Tror att hundarna är lite uttråkade över för lite träning.... Lyra pysslade lite med sopsortering häromdagen...
 
Blev ett skidpass med alla tre häromkvällen efter jobbet. Glömde dock att ta med mig pannlampan så halva rundan såg jag knappt spåren...och Cobie var mest bara busig och ville bita i linan. Sen mötte vi en flock rådjur och tre älgar som vi skulle försöka passera utan att bli galna...puh.
 
Såhär trött blir man efter ett sådant äventyr!
 
Det går bättre och bättre med dom här två. Nu verkar Lyra tycka att det är ganska okej att han ligger en stund i sängen också...det tar tid men det ska bli bra det här!
 
När man bäddar rent i sängen. Det första som är på plats innan man ens har fått dit täckena...
 
Micke äter macka. Då är det lätt att det läcker lite från munnen....
 
/Cissi 

Kommentera här: