Snö snö snö

Kallt och massor av snö, underbart!! Känns roligt att det faktiskt kom lite mer, den förra omgången snö varade ju bara knappt en vecka. Men lite synd att det har varit så kallt, -12 grader och snöfall varje dag gör det lite svårt att åka skidor, och hundarna har haft problem med sina tassar. Lyra får kramp och börjar halta, eller bara stannar och lyfter upp tassarna och ser olycklig ut. Rissie får också kramp och stannar, men hon får även iskockor som fastnar i pälsen mellan trampdynorna (även fast jag klipper ner så mkt jag kan).
 
Jag fick tipset om att beställa sockor till deras tassar och eftersom jag är lite otålig beställde jag från två ställen... första leveransen kom från Qurts favoritprodukter efter bara en dag, snabb service!! Jag beställde till alla tre även fast Cobie inte har visat några problem, dels för att jag var lite osäker på storlekarna och sedan är det ju bra att ha. Man kan ju liksom ha dem ifall någon hund får sår på tassarna som behöver skyddas. Ja de kommer att gå åt.
 
Vi tog en sväng på golfbanan med sockorna på, och jag är riktigt imponerad över hur bra de satt! Tappade en av Lyras sockor men hon var den som skuttade och rejsade mest i djupsnön så det är inte så konstigt. Men de elva andra satt alltså kvar vilket jag tycker är riktigt bra betyg!
 
Här är en kort film: https://youtu.be/Sc5imcNXiGA
 
Nu väntar vi på den andra leveransen, den från Gippmokk, så får vi se om de är lika bra.
 
Ikväll blir det en kort ridhusträning och imorgon är det vallkurs igen med lilla sprätten, kul!!
 
 
På kvällspromenad i kylan.
 
När det snöar och blåser mycket är det skönare att gå i skogen, där är det lugnt och stilla.
 
Undra om Rissie har sett ett spöke?
 
 
 
 
Skönt att komma in till värmen och sängen efter en kall promenad.
 
Våra älgar står ofta vid vägen hemma. Hoppas att de hittar någon mat.
 
 
Vintrigt och fint! Och så här ljust när jag åker till jobbet på morgonen nu, jätteskönt!
 
 
Vår gata.
 
Lite mindre snö inne i stan på väg från tåget. Det töar dock ganska fort tyvärr så det mesta blir nog slask snart. 
 
Leverans, tre olika storlekar!
 
Tre musketörer med sockorna på.
 
Vi hann ut och testa dem innan mörkret föll.
 
Mycket nöjd Rissie som kunde gå i djupsnön utan problem. Hon verkade nästan förvånad över att hon inte behövde stanna och slicka bort snön!
Efteråt smaskig middag, gröt av Steel Cut Oats, så gott!! Som en blandning mellan havregrynsgröt och mannagrynsgröt typ. Och lite stekta äpplen i lönnsirap...mmmm!
 
 
/Cissi

Kommentera här: