Eliminationsdiet dag 1

Då är det dags att köra igång med 8 veckors diet för Cobie för att börja utreda om han har någon foderallergi. Drömde mardrömmar igår om det och att det ramlade ner mat på golvet som han absolut inte fick ta, puh det känns lite jobbigt men vi får anstränga oss för att få till det här nu. Alla vardagsleksaker och diverse ben är bortplockade, träningsleksaker, träningsvästar och hundjackor är tvättade så att det inte finns några spår av annat godis, kexburken i köket är utbytt mot en burk allergimat, medicinen för öron och ögon är framplockad och matskålen är märkt med hans namn så att de inte blandas ihop. Listor är skrivna, omgivningen är vidtalad och alla datum är noterade i kalendern. Herregud alltså, mycket att hålla ordning på.
 
Var så fokuserad på att sätta igång så att jag till och med glömde att jag skulle smyga in den nya maten successivt (som man ju ALLTID ska göra vid foderbyte), så han fick full portion ny mat i morse, haha. Bra att Micke påminde mig om det, och förhoppningsvis klarar hans mage det fint.
 
Här hittade jag en bra sida från Royal Canin där de förklarar eliminationsdiet tillsammans med en film: https://www.royalcanin.se/foderkunskap/sa-fungerar-en-eliminationsdiet/
 
Ikväll blir det lite träning inomhus, men annars kan man nu äntligen börja vara ute! Igår kväll blev det ett pass på golfbanan med lite koncentration, apportering och framförgående för Cobie, och HTM för Lyra. SÅ skönt att det var ljust ända fram till efter kl 19!!
 
Promenad efter jobbet, fortfarande ljust!
 
Lite paus för träning på golfbanan, perfekt!
 
Ny mat på gång, och en otrolig massa regler.
 
Att hålla ordning på....
 
Status dag 1. Måste hitta ett ställe med bra ljus på som jag kan ta samma bild varje vecka för att kunna jämföra, i det här hörnet är det lite för mörkt.
 
 
/Cissi

Vårinspiration

Förra helgen åkte jag skidtur, nu såhär en vecka senare känns det väldigt avlägset. Kanske är det dags att ställa in skidorna i förrådet? Solen har verkligen värmt och vi har njutit av sköna promenader på golfbanan och i skogen. I dag var jag och Maria på Trädgårdsmässan och fick en stor portion inspiration till vårens planteringar, så härligt!! Fick med mig lite lökar, sättpotatis och några bra trädgårdsredskap hem därifrån. Och självklart blev det lite vårplantering på farstukvisten sedan!

 

I går var jag och Micke på inofficiell utställning med Cobie i Sollentuna rackethall. De är så himla bra med de där inofficiella som är rätt så avslappnade, men ändå väldigt lika en vanlig utställning. Jag har tränat ordenligt de senaste veckorna på att springa fint med honom och framförallt att stå STLLA. Så dagens största vinst var att han skötte sig såå fint inne i ringen, travade på, var koncentrerad på mig hela tiden och stod sedan jättefint som en staty!! Eftersom han var ensam vuxen så blev han automatiskt Bäst i rasen, men han fick även HP (hederspris) vilket iofs var lite konstigt då domaren sa att "tjaaa han är ju inte den vackraste kelpien jag sett direkt", haha. Men just nu är han supergänglig med långa ben och lång rygg, och så har han tappat en del päls runt ögonen så det ser inte särskilt vackert ut.... Oavsett så var han finast där i dag, vår söta kille!

 

På tal om pälslösheten, så var det äntligen dags att träffa hudspecialisten på Djurakuten i torsdags, efter över en månads väntan på en tid. Hon tog prover och kunde konstatera att han INTE hade demodex, skabb, infektioner eller svamp. Det var ju bra i och för sig, men då återstår ju att det skulle kunna vara allergi mot något, vilket är mycket jobbigare.... Det känns så tryggt att vara hos en specialist och jag fick en lång utläggning av veterinären kring allergier som var intressant och lärorik. Så nu är nästa steg blir nu att testa om han kanske är allergisk mot något i fodret. Det gör man med en eliminieringsdiet som är helt strikt. Han ska äta ett specialfoder i 8 veckor och ingenting annat, han får inte ens slicka de andra hundarnas skålar eller gnaga på de 5 år gamla märgbenen som ligger överallt inne... Det är viktigt att ta bort alla rester av protein om man ska lyckas med det här, så nu får vi anstränga oss ordentligt så att det blir rätt. Det räcker med att man åker till en hundträningshall och någon har spillt lite godis på golvet som han får i sig, så är hela elimineringstiden förstörd då dieten inte stämmer. Så nu hoppas jag att vi inte råkar ut för något sådant eller att jag glömmer bort mig... Och förutom maten så ska han få ögondroppar och kortison i öronen i 6 veckor. På tisdag börjar vi den lilla resan och ser om vi blir något klokare. Håll tummarna!

  

Duktig kille hos veterinären. Ville inte bli pillad i öronen men trevligt att ligga på bordet...
 
 
 
Pälslös...
 
Röd och sårig.
 
 
Träning på fredagkvällen, duktig hund!
 
Så duktig på utställningen, helt obrydd av omgivningen och visade sig så fint!
 
På skogspromenad med de andra två, fortfarande en hel del snö där...
 
Jag lagade indiskt till middag, hemgjorda naanbröd, smask!
 
Naanbröd, ris och daahl, jättegott som även Micke gillade, trots att det var vegetariskt. :)  
 
Och i dag blev det såklart våfflor!
 
Mmmm!
 
Inspiration på trädgårdsmässan!
 
 
 
Två av finalisterna från SM i fågelholk.
 
 
 
 
Tittade lite på växthus.... Det här var ca 6 m2 och fint.
 
Det här var strax under 5 m2.
 
Blev lite inköp av vårlökar också.
 
En sån här vill jag ha!
 
Dagens fina väder!
 
Såhär såg golfbanan ut i söndags.
 
Såhär var den i dag. Lite blöt på vissa håll men fin för det mesta.
 
 
 
 
 
Förra söndagen...
 
Och i dag. :)
 
 
 
 
Första gången alla tre var lösa samtidigt en liten stund, någonsin. Det gick bra!
 
Den gamla ljungen är utbytt mot penséer och påskliljor, härligt!
 
 
Rissie roar sig...så här ser det ut varenda dag när jag kommer hem från jobbet....
 
/Cissi

Vår-lamm!

Nu kommer våren allt närmare, solen värmer riktigt skönt ju! Den här helgen har varit riktigt lugn och vi har mest bara njutit av det fina vädret.

 

På vallningskursen i lördags tog Cobie ett litet steg framåt i träningen som kändes riktigt kul, han var lös med flocken i fållan och jag fick honom att gå runt och upp i balans och lägga sig! Och vi insåg också att han är väldigt snäll mot fåren, det är skönt. Men man märker att han inte är så gammal för han orkar inte koncentrera sig särskilt länge, så det andra passet gick mest åt till att äta fårbajs för han orkade inte lyssna på mig...

 

Han har också tagit små små steg framåt i träningen med framförgåendet i bruksträningen, han kan nu ta några steg framåt, roligt!

 

På lördagkvällen blev det middag hos Andrea & Patrik tillsammans med mamma som är i Sverige, massa smaskig mat!

 

I går drog jag och Cobie till Jessica & Björn på Vissvass gård för att hälsa på de nyfödda lammen och träna lite ligg nära de vuxna fåren. Åhh så söta de var alltså, de små lambisarna!! Och fler är på väg! Och Cobie var så himla duktig som satt säkert 20 min uppbunden utanför fårhagen och var helt lugn och cool med det.

 

Ja, resten av helgen har vi mest varit hemma och njutit, medan Micke har jobbat. Nu väntar en ny ganska oplanerad vecka, och jag ska ut och leta träningsplats vilket inte är det lättaste att få tag i nu när det är is eller rullgrus överallt.

 
Fredagsträning i ridhuset med Jenny! Hundarna nöjda, de gillar verkligen att springa i det underlaget, och Rissie är nöjd när hon hittar lite hästbajs...
 
Söta!
 
Fick leverans av vårt fina diplom häromdagen också, årets TTM-lag! :)
 
 
Sol och takdropp denna helg.
 
 
Bakade bananbröd, så himla gott!!
 
...och lite fröknäcke när ugnen ändå var på, slurp!
 
Vilar lite med husse.
 
Lördagens promenad i underbart väder med en värmande sol!
 
 
 
 
 
 
 
 
Monika visar och förklarar grejen med balansen gentemot fåren. Det är det Lyra är absolut bäst på. :)
 
Perfekt när hon har tillräckligt stort fårhus för att kunna träna i fålla i det när underlaget ute är för isigt.  
 
Lyra tittar på ekorren och fåglarna som äter frukost på söndag morgon.
 
Sedan blev det ännu en fin promenad på golfbanan.
 
 
 
Besök i Vissvass.
 
Hälsar på fåren, så gosiga!
 
Lambi!
 
Tränar framförgående. Han ska stå och titta framåt och sedan ta steg när jag säger "före" och inte rusa. Perfekt tillfälle att träna när vi har en bra och rak asfaltsränna på vägen, man får passa på.
 
Tog en kvällstur med Lyra i solnedgången runt golfbanan. Riktigt härligt, men spåren var ingen höjdare så det var lite tungt.
 
Pausar lite upp och ner.
 
Så god middag som jag experimenterade ihop tillsammans med pasta och grädde!
 
Kvällslugn.
 
Bästa kudden!
 
/Cissi 

1 år i dag!

Oj vad tiden går fort, i dag fyller världens gulligaste Cobie redan 1 år! Det känns som det var alldeles nyss jag körde ner till Trelleborg för att för första gången hälsa på uppfödarna och den då 2 veckor gamla kullen. Solen sken, vindarna var ljumna och det hade börjat bli grönt, vilket var en helt annan värld än hemma, det var overkligt och magiskt på något sätt!
 
På sex veckor var jag sedan nere i Skåne tre gånger, och jag blev både kär i den bruna lilla kloka valpen, och i en hel landsända! Skåne är så otroligt vackert och jag tog mig tid att åka runt både tillsammans med Amanda och sedan med Micke, men även på egen hand. De gröna kullarna, de enorma rapsfälten och de lummiga bokskogarna, de kilometerlånga öde sandstränderna vid det stora stora havet, äppelplanteringarna på Österlen och de vackra husen och fina stenstränderna... Helt fantastiskt!
 
Det här året har gått så fort men ändå har vi hunnit med massor! Cobie har verkligen följt med överallt och funnit sig så fint i alla situationer. Han var med i fårhagen redan efter någon vecka, hängde på brukshundklubben, tog promenader på Stockholms mest trafikerade gator, åkte hiss och var bara så cool. I början blev jag nästan lite orolig för att han var så stabil och duktig, men sedan kröp det ändå till slut fram en liten krokodil med en del hyss och otålighet, precis som det ska vara.
 
Vi har hunnit gå en valpkurs Jessica Röttger och sedan en till fast med tävlingsinriktning för Monika Lindblom...vi har tagit några privatlektioner för Annika Aller att grunda agilityn och tävlingslydnadskurs för Lillemor Edström och även för Heidi Billkvam. Nu är vi inne på andra kursen i fårvallning för Monika och vi har börjat grunda brukslydnaden... Så yes, vi är helt klart på gång!!!!
 
Älskade lilla valp, vi har så mycket roligt framför oss! 
 
 
Hej jag är sex veckor och ska snart flytta hemifrån!
 
Lycka är att få ha sin nya valp i famnen!
 
Hejdå Skåne!
 
Paus på vägen hem.
 
Ganska liten faktiskt.
 
Första snön kom bara efter någon dag!
 
Trygga Rissie.
 
På brukshundklubben i Jennys famn.
 
Många fina kvällar på klubben blev det. Han sov mest.
 
Trött typ.
 
Stora Lyra!
 
Första gången han doppar tassarna. Lite konstigt ändå.
 
När jag var valpledig hängde vi en del i Västerhaninge centrum, tittade på folk, pendeltåg och åt glass.
 
Ser bestämd ut redan då.
 
Första simträningen.
 
Sommarvalp!
Midsommarvalp!
 
Fick en ny tillfällig kompis i Gilla som är lika gammal. Fast hon bor i Åre.
 
Han har lärt mig så mycket, min kompis och förebild Hyzz!
 
Spännande i fårhagen på sommarläger.
 
Ser mindre valpig ut om jag sträcker på halsen?
 
Lärde mig äta melon. Gott!
 
På Bauhaus kan man träna lite.
 
Min kompis Yoda är jättestor, men snäll!
 
Börjar växa ut de första valphalsbanden.
 
Agilityträning är så kul! Så att man blir lite galen...
Besökte Kickan som tog fina bilder. Jag kanske ser lite förvånad ut, men försökte mest se så vuxen ut som möjligt.
 
När man egentligen inte får vara i sängen....
 
Min kompis Isa, en kul typ som är väldigt lik mig! Fast hon är en lapsk vallhund så hon gillar renar bättre än får.
 
På kennellägret tränade vi uppletande för första gången.
 
Målar huset lite bara.
 
På promenad i Observatorielunden i stan. Fin utsikt.
 
Min första utställning. Jag var tydligen väldigt snygg!
 
 
Hemma finns det hästar på golfbanan som man kan prata med.
 
Hunden som talar med får?
 
På valpkurs! Behövdes tydligen.
 
Inte så mycket valp längre...
 
Jag har växt ikapp Hyzz! Men vi är ändå vänner.
 
Träning i ny hall.
 
Och i en annan hall....
 
Familjen.
 
Stora Lyra har blivit lilla Lyra!
 
I spårskogen.
 
Hos veterinären för att kolla varför jag tappar päls runt ögonen. Ingen vet.
 
 
Ett år i dag! 
 
 
/Cissi

Varde ljus

Lite bitter är jag att jag avstod att åka till världens största hundhappening Crufts i Birmingham i år... Jag har åkt dit denna helg sju år på raken (vilket är kort tid jämfört md de som jag har åkt tillsammans med), men jag kände mig inte så sugen denna gång, och dessutom har jag lagt pengarna på kurser till Cobie istället. Men när nu helgen väl var så kändes det lite trist att inte vara på plats. Jaja, en sak är säker, Crufts återkommer varje år så det kommer nya möjligheter! :)
 
Istället har det blivit en ganska lugn helg. I fredags var jag och Emmelie i ridhuset för ett snabbt pass med våra brunrävar. Cobie fick utställningsträna lite och sedan sitt första pass i budföring! Vilken skillnad att lära in det på honom jämfört med Lyra som inte alls ville gå fram till någon annan människa, han var jätteduktig!!
 
I lördags började vi grundkurs i vallning, ja alltså andra omgången. Man ska tydligen vara beredd på att gå många grundkurser innan man är kvalificerad till att börja fortsättningskursen (som kräver att man kan ha dem lösa i hagen med fåren och kunna vara ute på ett stort gärde...vi har lååångt dit). Eftersom det var mycket snö i hagarna fick vi träna inne i fårhuset med en liten flock på fyra får och bara gå runt och få hundarna avslappnade för att sedan så småningom kunna släppa kopplet och låta hundarna cirkulera själva runt fåren. Ja alltså så långt kom inte jag och Cobie denna gång, han började rätt så stressat men blev faktiskt riktigt avslappnad och duktig vid andra träningspasset. Och kunde vända upp mot fåren och stå helt avslappnat och sedan bryta det och komma till mig när jag ropade på honom. Så lite framåt går det ju, första passet i hagen skällde han hur mycket som helst!!
 
I går blev det lite lydnadsträning med Jenny, på en liten plogad plätt som funkade riktigt bra för lugnare moment som inte krävde så mycket plats, och tom-skicket. Alla hundarna var duktiga och Cobie fick sitt andra budföringspass som han klarade med bravur! Jag har även påbörjat grunden till framförgåendet, än så länge bara att stå bakom honom och belöna när han tittar framåt, och parallellt med det tränar jag själva kommandot "före" hemma på vägen då han ska lära sig att gå framåt från mig, i lugn takt. Jag lyckades ju lära Lyra det bara genom att kika på filmer på Youtube, så nog borde jag kunna lära den där sprätten det också på något sätt.
 
Micke har jobbat lite andra tider och fått långkörningar för SOS International med ambulans den senaste veckan, så det har blivit lite upp och ner, men i lördags blev det iaf räkor och vitt vin ihop. :) 
 
 
Kvällsträning med grabbarna!
 
Besties! Cobie och Hyzz!
 
Jag som trodde att jag hade ätit sista semlan för i år, men sen kom Emmelie med ett 2-pack från hennes affär, deras sista. De gick ner såklart.
 
Var är fåren? Undrar Cobie.
 
 
Efter varje pass inne i fårhuset passade jag på att träna "lägg dig" när de andra tränade. Han har blivit såå mycket bättre på det, även om han lätt låser sig och blir okontaktbar.... Vi nöter på.
 
Såhär trött blir man efter vallning.
 
Lyra och Cobie.
 
Söndagsträning! 
 
Efter träningen åkte jag till djuraffären och köpte en Halti-nosgrimma, för jag är så sjukt trött på att Cobie drar i kopplet... Han går ju fint när vi tränar det, men all övrig tid är jobbig... Tänkte mig en Quick fix att ta till ibland när man bara inte orkar. Men han lyckades på något konstigt sätt tugga sönder den på första promenaden efter 10 minuter...haha. Jaja då har vi testat det i alla fall.
 
Nu blir det b-vitamin till honom, hoppas att det sätter fart på pälsfällningen. Han ser ju inte klok ut runt ögonen. :(
 
Själv är han ganska obrydd. 
 
Fick ett ryck och tog fram alla gamla ljusstumpar som jag samlat ihop för att stöpa lite nya ljus. Har fått en del leveranser av Maria, så hon ska absolut få nya ljus!
 
 
Testade att stöpa i keso-paket, det funkade sådär då den inte höll formen helt. Men kartongerna funkade fint, och kvargburkarna var bra!
 
Ta daa! Ett gäng färdiga ljus! Gjorde några lager på lördagen och fortsatte sedan på söndagen. Ja det tar ganska många timmar att göra det sådär randiga då varje lager måste stelna innan man fortsätter. Men lite kul är det ju och perfekt när man har många olika färgstumpar.
 
 
 
/Cissi

Trix och sånt

Ok, nu måste jag erkänna att det är lite segt med snön...det är så svårt att hitta vettiga platser att träna på. Halvdåligt plogade parkeringar med massor av snömodd, och så kalla fingrar. Jag vill så gärna komma igång med Cobies träning ordentligt nu!! Och även Lyra skulle behöva träna vissa spring-moment som inte är lätt att få till för tillfället, och det är svårt med motivationen att utveckla våra HTM- och freestyleprogram när det inte finns tillräcklig yta att träna på.
 
Har blivit en del trix och den lille börjar förstå grejen med träning och belöning, roligt! Jag gillar att träna just trix, dels för att det är väldigt kul, men mycket för att träna upp hundens förståelse för ord och belöningssystem, och för kroppskontroll. Och det gör inte lika mycket om det blir fel eller man får "slask-beteenden" som när man tränar lydnad då det är viktigare att det blir rätt tycker jag. Och blir trixen bra kan man ju alltid slänga ihop ett freestyleprogram som en bonus! :)
 
Här är en liten film på några trix vi tränade på i onsdags, första passet för "backa runt mig": https://youtu.be/4Mcp-D17X2g, fortsättning följer... I går påbörjade jag också grundträningen för bruksets framförgående för Cobie, och ikväll blir första passet med budföring. Har som mål att kunna starta efter sommaren, så det är ju dags att sätta igång med det där nu, roligt!
 
I tisdags kväll var jag förresten på kvällsföreläsning/workshop med titeln "Framgångsrikt ledarskap i föreningen" arrangerad av Studieförbundet. Alltid kul att förkovra sig och inspireras, men kanske inte riktigt det jag hade hoppats på. Timmarna bestod av genomgång och diskussioner kring DISC-analyser (vilken personlighetstyp man själv är och andra) och olika beteendetyper för att få till en väl sammansatt arbetsgrupp. Det är ju alltid intressant att analysera och få bättre insikt kring (även om jag hört det förut) men det var lite svårt att koppla till workshopens titel.....jaja.
 
Nu väntar helg och jag hoppas att vallkursen imorgon inte blir inställd igen pga snö. För övrigt känns det som ganska lugnt och oplanerat, tror minsann att det ska bli lite hundträning! :)
  
 
Träning träning. Är så nöjd att jag lyckas hålla igång min egen träning med två löp-pass och ett kampfys/boxningspass varje vecka. Bara att hålla i nu!!
 
På workshop med Studiefrämjandet.
 
Tänkvärt ändå.
 
Tror att hundarna är lite uttråkade över för lite träning.... Lyra pysslade lite med sopsortering häromdagen...
 
Blev ett skidpass med alla tre häromkvällen efter jobbet. Glömde dock att ta med mig pannlampan så halva rundan såg jag knappt spåren...och Cobie var mest bara busig och ville bita i linan. Sen mötte vi en flock rådjur och tre älgar som vi skulle försöka passera utan att bli galna...puh.
 
Såhär trött blir man efter ett sådant äventyr!
 
Det går bättre och bättre med dom här två. Nu verkar Lyra tycka att det är ganska okej att han ligger en stund i sängen också...det tar tid men det ska bli bra det här!
 
När man bäddar rent i sängen. Det första som är på plats innan man ens har fått dit täckena...
 
Micke äter macka. Då är det lätt att det läcker lite från munnen....
 
/Cissi 

Skidor och spark

Det gäller att passa på att njuta av vintern och maxa upplevelserna så länge snön är här!
 
Den här helgen var i stort sett oplanerad, och vallkursen med Cobie ställdes in pga snömängden (jobbigt för fåren att röra sig i den), så vi fick lite extra tid till annat. I lördags blev det en förmiddagstur på golfbanan med skidorna och kelpisarna för att göra lite spår. Första varvet är lite som att gå på tur, man går nästan med skidorna runt. Men solen sken och det var -4 grader, helt underbart! Och så vet man att nästa varv, när det väl finns spår att åka i, kommer att gå så mycket lättare. Det varvet blev dock på eftermiddagen och utan hundarna, de kändes lite trötta så bättre för dem att ligga hemma och vila.
 
Cobie var jätteduktig och drog flera korta delar av skidturen, när Lyra var lös och agerade hare framför. Lite knepigt är det dock att skida på det här sättet när det inte är pistat bredvid spåren, för såklart väljer hundarna att helst springa framför mig i spåren, än att gå i djupsnön bredvid spåren. Och risken är då så stor att de blir påkörda när de får för sig att stanna mitt i spåret eller sakta ner i nedförsbackarna när jag har bra glid... det är lite läskigt. Så det bästa vore ju att åka på skatespår eller skoterspår med dem, men det har vi inte så mycket av här ju.  
 
I lördags tog jag och Micke en tur till min kollega Ylva och köpte en sparkstöttning också!! Snacka om flashback från barndomen, då jag åkte runt massor i Finland på alla vintrar. Jag hade nämnt det på en fikarast på jobbet att jag så gärna hade velat ha en spark och ut å åka med hundarna, och så visade det sig att Ylva hade en gammal och väldigt välbevarad spark i förrådet som hon gärna blev av med, win-win för båda liksom!! Dock var det liite jobbigare att sparka än vad jag mindes måste jag säga, eller det berodde väl på att det inte var tillräckligt med snö/is på våra vägar hemma. Det gick okej om man höll sig precis vid dikeskanten men så fort det kom minsta grus/sand så tvärstannade den, så det var lite trixigt. Men kul, och nu har vi en som förhoppningsvis kan komma till användning framöver!  
 
I söndags morse blev det ännu en skidtur med hundarna och spåren var nu superfina!! Det hade åkt kanske 2-3 andra där också så de hade blivit ganska hårda på sina ställen och gled fint, roligt! Tror att Cobie blev lite trött, för i början av turen gick det riktigt bra, han drog en bit och höll tempot. Men sedan ville han inte mer utan tyckte att det var bäst att springa bakom mig i spåret.... så då fick Lyra ta över lite. Hon ska nog inte dra så mkt med sin sjuka rygg, men det blev inget drag då jag hjälpte till ordentligt med skidorna. Det kändes som att de tyckte att det var kul! Här är ett kort klipp från söndagen: https://youtu.be/TMoE0BocECI
 
Efter skidåkningen åkte jag till mjölk-bondgården Stegsholms gård på Gålö tillsammans med Maria och min gudson Edvin. De hade öppen gård så man fick gå och hälsa på kossor och kalvar, klappa lammen, hästarna, ponnyridning och så lite försäljning av lokala delikatesser. Vi var där förra året också och då var det lite mer djur ute (då var det ingen snö), men det var helt okej nu också. Alltid mysigt att vara på bondgård!!
 
På kvällen testade jag lite vittringsträning med Cobie, och för första gången la jag ut pinnarna på golvet, dvs inte i burkar som jag haft dem hittills. Jag gjorde tre omgångar och första omgången gick han ut och plockade lite random bland pinnarna bara, men de två efterföljande gångerna slog han på näsan och hittade rätt pinne som han lyfte upp, tjoho! Härligt när det går framåt!
 
 
 
Ut på tur för att göra lite egna spår! 
 
Bra att ha en hare framför!
 
Underbart väder på lördagen!
 
Det gäller att få till lagom breda spår, det sätter ju grunden för alla kommande varv....
 
Blev ganska bra faktiskt!
 
 
 
 
Rissie fick en mysig skogspromenad istället för skidåkning. Älskar helgerna när tiden och orken finns för att ta separata promenader, det är så mysigt att gå bara med henne.
 
 
 
Vi började promenaden utan sockor men de åkte på efter ett tag så att hon slapp iskockor mellan trampdynorna.
 
 
Spark på taket!
 
Första testen hemma på gatan.
 
Hej hej, lek med mig!
 
En kelpie i varsin ände.
 
Skidtur nummer två på lördagen, innan mörkret föll. Spåren var riktigt fina!
 
Cobie och Rissie, mysigt.
 
Fågelspanaren Lyra tycker att det är bra att vi har flera matningsställen....
 
Kollar på två hackspettar som leker.
 
Söndagmorgon i spåren.
 
Edvin matar kossorna på Stegsholms gård.
 
De hade några highland cattle-kossor på tillfälligt besök, så otroligt söta! De finns tydligen i tre storlekar, här är mellansorten, som inte har horn.
 
 
Häftig färgsättning!
 
Lamm!!
 
Söta!
 
Mjölkkorna inomhus. Där fanns även kalvar i olika storlekar, allt från helt nyfödda till tre månader.
 
Eftermiddagstur med sparken. Lite svårt på den här sand-/grusvägen vid stallet då det högg direkt där det stack upp lite sand....
 
...sedan kom vi till vägen och där gick det att åka okej om man höll sig precis vid kanten, men kanske inte helt optimalt. Jaja, kul var det och svettig blev jag!
 
 
/Cissi

Snö snö snö

Kallt och massor av snö, underbart!! Känns roligt att det faktiskt kom lite mer, den förra omgången snö varade ju bara knappt en vecka. Men lite synd att det har varit så kallt, -12 grader och snöfall varje dag gör det lite svårt att åka skidor, och hundarna har haft problem med sina tassar. Lyra får kramp och börjar halta, eller bara stannar och lyfter upp tassarna och ser olycklig ut. Rissie får också kramp och stannar, men hon får även iskockor som fastnar i pälsen mellan trampdynorna (även fast jag klipper ner så mkt jag kan).
 
Jag fick tipset om att beställa sockor till deras tassar och eftersom jag är lite otålig beställde jag från två ställen... första leveransen kom från Qurts favoritprodukter efter bara en dag, snabb service!! Jag beställde till alla tre även fast Cobie inte har visat några problem, dels för att jag var lite osäker på storlekarna och sedan är det ju bra att ha. Man kan ju liksom ha dem ifall någon hund får sår på tassarna som behöver skyddas. Ja de kommer att gå åt.
 
Vi tog en sväng på golfbanan med sockorna på, och jag är riktigt imponerad över hur bra de satt! Tappade en av Lyras sockor men hon var den som skuttade och rejsade mest i djupsnön så det är inte så konstigt. Men de elva andra satt alltså kvar vilket jag tycker är riktigt bra betyg!
 
Här är en kort film: https://youtu.be/Sc5imcNXiGA
 
Nu väntar vi på den andra leveransen, den från Gippmokk, så får vi se om de är lika bra.
 
Ikväll blir det en kort ridhusträning och imorgon är det vallkurs igen med lilla sprätten, kul!!
 
 
På kvällspromenad i kylan.
 
När det snöar och blåser mycket är det skönare att gå i skogen, där är det lugnt och stilla.
 
Undra om Rissie har sett ett spöke?
 
 
 
 
Skönt att komma in till värmen och sängen efter en kall promenad.
 
Våra älgar står ofta vid vägen hemma. Hoppas att de hittar någon mat.
 
 
Vintrigt och fint! Och så här ljust när jag åker till jobbet på morgonen nu, jätteskönt!
 
 
Vår gata.
 
Lite mindre snö inne i stan på väg från tåget. Det töar dock ganska fort tyvärr så det mesta blir nog slask snart. 
 
Leverans, tre olika storlekar!
 
Tre musketörer med sockorna på.
 
Vi hann ut och testa dem innan mörkret föll.
 
Mycket nöjd Rissie som kunde gå i djupsnön utan problem. Hon verkade nästan förvånad över att hon inte behövde stanna och slicka bort snön!
Efteråt smaskig middag, gröt av Steel Cut Oats, så gott!! Som en blandning mellan havregrynsgröt och mannagrynsgröt typ. Och lite stekta äpplen i lönnsirap...mmmm!
 
 
/Cissi
RSS 2.0