Ormbiten!

I går tog jag med hundarna till Haninge BK för ett varmt och kul träningspass. Vi fick extra störning av helikoptrar som flög lågt förbi oss hela tiden för att hämta vatten till en stor brand i Västerhaninge (lite läskigt, men jag märkte alrig av branden), Lyra klarade av det riktigt bra och Cobie brydde sig som vanligt inte alls. Hade tänkt stanna kvar till skott-träningen kl 18:45 men när vi var klara med träningen var det alldeles för lång tid kvar så jag orkade inte vänta. Åkte hem och pysslade lite på tomten istället för att vänta in Fia & Doris som skulle komma på lekdejt med Cobie.

 

Plötsligt skriker Lyra till och rusar iväg. Hon stod typ tio meter ifrån mig och nosade runt lite bland blåbärsris och stenar på tomten. Jag tänkte direkt HUGGORM! Vi har haft en orm där i närheten vid ett tillfälle så det skulle ju inte vara helt omöjligt. Jag sprang dit men såg ingenting, så det var bara att springa vidare och leta efter Lyra. Hon hade gått in och stod bara och darrade, slickade sig om nosen och såg jättelåg ut...och hade två små svullna knölar på nosen som det kom lite vätska ifrån, skit också! Så efter ett kort samtal till Bagarmossens djurakut bar jag ner henne till bilen och drog iväg dit, tur att vi bor så nära ett stort djursjukhus!

 

Nosen svullnade upp fort och när vi kom fram såg hon mer ut som en myrslok än en kelpie... Sedan blev det några timmar i väntrummet där hon mest låg och darrade hela tiden, lilla hjärtat!! Man vet ju aldrig hur länge man kommer att bli sittande på akuten, är ju precis som för oss människor, men en gullig sköterska var ute och kollade flera gånger och lyssnade på hjärtat. Vi blev upp-prioriterade och fick till slut komma in då hjärtfrekvensen hade stigit så mycket och nosen bara svällde mer och mer, det är ju ganska allvarligt med ormbett ju.

 

Vi fick träffa en jättetrevlig veterinär och tre timmar efter att vi kom dit fick jag åka därifrån, med ett tomt koppel i handen och en väldigt trött Lyra som fick bli kvar med dropp och smärtstillande. Det är så sjukt jobbigt att se dem lida och också att lämna kvar dem sådär! Även fast man ju vet att det är det absolut bästa stället att vara på. Men ändå, hjärtat går i tusen bitar! Det känns extra jobbigt just med Lyra också som är en så osäker individ och verkligen tycker att det är jobbigt med okända människor och stressande miljöer, att behöva lämna henne i detta. Så när jag fick ett foto smsat till mig i morse från Lotta som jag känner och som jobbar där kändes det mycket bättre, nu vet jag att hon håller extra koll på just Lyra och att jag får senaste nytt om något skulle hända, det känns tryggt.

 

Förutom att känna en oro för hur det ska gå med henne kom även andra känslor in. Just den här veckan hade vi tre lydnadstävlingar inbokade, Lyra och jag. Vi har tränat på riktigt duktigt på sistone och haft kul ihop, pillat med detaljer på lydnadsplanen, boostat glädje och fystränat så gott det går i värmen. Och den här veckan var tanken att vi skulle få kvittot på allt detta och min förhoppning var att få till iallafall ett 1:a pris så att vi hade kunnat haft chansen att komma med på SM. Vi har tävlat väldigt sparsamt och testat oss fram lite med de nya reglerna och momenten som kom förra året, och de 1:a pris vi har fått har inte varit särskilt höga, men det har ändå varit en fin känsla. Nu är det kanske inte så smart att lägga allt krut på de sista veckorna i kval-perioden, men vi har haft annat för oss och ju tävlat i andra grenar också som tagit massor av tid, så nu blev det lite tight. Och kanske skulle det inte alls räckt ändå till några SM-poäng, men jag hade ändå sett fram emot att tävla såhär i början av sommaren som är en så härlig period. Men men, nu är det bara att lägga de tankar åt sidan. Får väl fokusera på Cobies utveckling istället och jobba lite hårdare mot start i apellen till hösten.

 

Fortsättning följer.

 
Haninge BK var torr som fnöske och varm! Men vi lyckades köra en del rutor, tomskick och konrundningar innan bensinen tog slut hos kelpien...
 
Hejarklacken.
 
2 minuter efter ormbett.
 
5 minuter senare och på väg mot djursjukhuset.
 
Vilken lyx att det bara ligger 20 minuter bort!
 
I väntrummet...börjar mest likna en myrslok.
 
Stackars Lyra...låg och darrade oavbrutet under bänken.
 
Äntligen fick vi komma in till veterinären.
 
Svullnaden hade nu gått ner över kinderna och hon var riktigt trött och hade svårt att andas med nosen.
 
<3
 
Tog en liten rastning innan hon fick gå in för behandling.
 
...men hon ville hellre gå mot bilen. :(
 
Fick denna bild av Lotta imorse! "Lyra mår bra men är lite orolig, vad tycker hon om att äta?"
 
 
Lite bilder från en fin helg:
  
Vacker hortensia på trappen, älskar att blomfrossa just nu!
 
I dikena hemma. Vet att det inte är bra att de sprider sig, men de är vackra ändå.
 
Första jordgubben, av en planta jag fått från min kelpiekompis Pia.
 
Rissie! <3
 
Träning på Botkyrka BK i lördags med vänner.
 
Riktigt varmt, men bra träning blev det!
 
Lite störning bara.
 
 
Någon blev trött.
 
Vår altan.
 
 
 
 
Frysta märgben är gott en varm dag! Cobies första någonsin!
 
Gott.
 
Vi fick smaska på nyvärpta ägg istället, som Björn kom med från sin gård.
 
Tog en sväng till vackra Tjursjön i söndags.
 
 
 
 
 
 
Till å med jag badade!
 
 
 
 
 
 
 
Kvällspromenad på golfbanan.
 
Alltid när man ska fota så kommer någon annan ivägen...hmm...
 
Solnedgång på golfbanan, fint.
 
 
 
/Cissi
1 Micje:

skriven

😘 💘 🚑

Kommentera här: