Hemma igen!

Härliga tider! I går eftermiddag fick Lyra komma hem igen! Väldigt skönt måste jag säga, jag var ärligt talat lite trött på att åka till Bagarmossen 2 ggr per dag (även om det var mysigt att träffa henne och det kändes viktigt att hon skulle få kissa...).
 
Hon är fortfarande lite svullen men ganska pigg, men man märker att hon inte är 100 %. Nu väntar 14 dagars strikt vila (eftersom giftet inte är ute ur kroppen än) och så blir det antibiotika, Losec och Pro-kolin för mag-/tarm-besvären. Men jag har räknat ut att hon kommer att klara karenstiderna för att delta i lag-SM i rallylydnad om en månad, om det är så att hon är tillräckligt pigg för det. Rally är ju liksom inte särskilt ansträngande så jag tänker att vi siktar på att delta, och visar det sig att hon inte känns fit for fight så har vi en reserv som kan hoppa in.
 
Om 14 dagar ska vi på återbesök med blodprovstagning. Så bara att hålla tummarna fram tills dess.
 
Innan jag hämtade hem Lyra hade Cobie en återbesökstid hos hudspecialist Liselott på Djurakuten. Han fick ju först 8 veckor strikt diet med Royal Canin Anallargenic, ögondroppar och kortison i öronen och det blev så fint runt ögonen, pälsen växte tillbaka och allt såg bra ut. Sedan följde 2 veckor med provokation, dvs han fick sitt vanliga foder och en massa olika godisar, tuggben och allt vad jag kunde komma på. Tanken var att ge lite av många olika proteiner för att se om det gav utslag. Vilket det gjorde. Han har börjat tappa päls vid ögonen igen. :(
 
Så nästa steg blir nu att återgå till strikt Anallergenic i 7-10 dgr och ögondroppar, för att hamna på noll-läge igen. Därefter ska jag tillsätta ett protein (t ex nöt, kyckling eller lamm) i 14 dgr i små mängder varje dag samtidigt som han fortfarande äter det där specialfodret. Blir det ingen reaktion så innebär det att han tål det proteinet. Då kan man byta till nästa proteinkälla, en i taget så länge man vill testa. Visar han reaktion får jag gå tillbaka till 7-10 dgr strikt igen för att nollställa, och kan då konstatera att han inte tål just detta protein...
 
Ja det här kommer att ta tid men det är ju värt att ta reda på vad som funkar och inte så att jag har något att ge i träningsgodisväg och även foder framöver... för vet jag att han t ex tål kyckling och lamm, så är det ju bara att hålla sig till det. Problemet kan väl vara att hitta ett vettigt foder....Kikade t ex på Lyras foder som innehåller kyckling som huvudprotein, i innehållsförteckningen finns även "animaliskt fett" (vad är det för djur liksom??) och fiskolja... så alltså tre olika proteinkällor från djur. Knepigt.
 
Näe nu ska jag och Micke ta en hojtur till Peter & Madde på Muskö, trevlig helg!
 
 
När man jobbar hemifrån....
 
Det är såhär det ser ut på dagarna hemma...
 
Cobie på besök på Djurakuten.
 
Tyvärr har han börjat tappa päls igen, mest runt vänster öga.
 
Sedan vidare till Bagarmossen....
 
Va? Får jag följa med hem??
 
Jag är redo, let´s go!
 
Äntligen, hemma!
 
Lite svullen om nosen fortfarande.
 
Frambenen börjar svullna av.
 
Rissie och Cobie myser på altanen.
 
Dags att sova.
 
Många råd att hålla reda på de kommande veckorna. Både Cobie och Lyra har specialfoder...
 
Lyra har en massa mediciner, och även Rissie äter ju en del varje dag...och så ska Cobie ha ögondroppar. Puh. Gäller att göra schema så att inget glöms bort.
 
/Cissi
1 emma:

skriven

så fin i ansiktet den där hunden :)

Svar: Jag håller med! :)
Cissi

Kommentera här: