Bad bad

Värmen är tillbaka och kvällarna är lååånga och ljusa!!
I måndags blev det träning på hemmaklubben, Cobie fick nöta lite brukslydnad och agility, och vi fick flera fina övningar där han tog alla hinder!! Han har ju inte förstått det där riktigt än utan springer hellre på sidan av, även fast hindret står mitt framför nosen på honom när han kommer ut från en tunnel... Så vi kämpar på med att få hindersug, hoppas att det börjar släppa lite nu. Tränade där även i tisdags en kortis men då blev det lydnad när några andra körde agility, det är SVÅRT att koncentrera sig då för en liten kelpiekille...puh. Men så bra träning, klarar han av den störningen så klarar han nog av det mesta känns det som.
 
I helgen stundar den årliga Skärgårdscupen i lydnad på klubben, håller tummarna för lagom varmt väder och många härliga ekipage. Jag har fått första parkett då jag ska vara skrivare i några av klasserna, perfekt ju!
 
Och ikväll blir det tjejmiddag hos Maria, mysigt värre!
 
 
Häromkvällen passade jag på att plantera lite blommor som Nynäs brukshundklubben sponsrats med inför Skärgårdscupen... räknade till 194 st faktiskt! Trevligt och festligt!!
 
På kvällspromenad hemma mötte vi en ensam bock.
 
Plockade en omgång fläderblommor både i måndags och i går...
 
Nu är det saft på gång!
 
Införskaffat en saftsil, bra att ha.
 
Kvällspromenad med bad igår kväll i värmen. Valde mellan det och att klippa gräset... Det här var trevligare tyckte alla.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
En enorm andflock kom simmandes förbi. Typ 50 änder minst!
 
 
 
 
 
 
Under badet låg ett 100 m spår till sig i skogen som Cobie fick gå, han klarade det utmärkt!
 
Duktig!

 
/Cissi

Midsommar och sånt

Årets midsommarhelg blev lika fin som den brukar vara. Ett stort härligt gäng i flera generationer ute på landet hos vännerna i Vissvass. Sillunch med sång i ladan, 5-kamp, grillning och efterföljande stuffande (läs fuldans) i flera timmar innan vi gav upp vid 04 och det var ljust ute... Hundarna skötte sig utmärkt och kelpisarna var glada över att få hälsa på fåren en stund. Det var kul att se de tre bagglammen som jag träffade som småttingar i Aspuddsparken vid Valborg, och som jag förmedlat vidare till Vissvass. Så gulliga och sociala, tror att kelpisarna ska få testa dem lite i hagen snart.

 

Midsommardagen tillbringades mestadels liggandes, länge sedan jag var så bakis faktiskt, usch...Att hiva i sig sisodär 10-15 tequila hör till standard i det här gänget, men ibland känns det av dagen efter. Men det redde upp sig och igår blev det träning med Jenny och sedan en skön löparrunda på kvällskvisten.

 

Nu känns det som nedräkning inför semestern, jobbet börjar lugna ner sig och kvällarna fylls med massa trevligheter. Kanske dags att börja planera vad vi ska hitta på våra lediga veckor snart. :)

 


Fina Vissvass!

 


Perfekt och så mysigt med lunch i ladan. Efter regn hela morgonen så sprack det faktiskt upp och blev riktigt fint väder!

 

Långbord!

 

Efterrätt!

 


Två som trängde sig längst fram i kön.

 

 Femkampsdags!

 


Kast med liten utombordare var en av grenarna...
 
 
Rissie fick hänga med en gullig labradorvalpis!  
 
Och dom här fick träffa Aspuddslammen.
 
Puss puss!
 
Nämen hej, är du en av oss?
 
 
Grilldags!
 

Tequila, sånger och redskap. Som det ska vara.
 
 
  
Söndagsträning på bruksan! Lyra fick träna lite rally-moves och rutan. Nöjd hund. Cobie fick kedja moment och var duktig!
 
Hejarklacken.
 
Hemodlat, mmm!
 
Ännu mer hemodlat. Dags för en omgång rabarberchutney, så gott!!
 
 
Hamnade framför ett program om vallhundens betydelse, bra tyckte Lyra.
 
Kvällsrunda, 4 km löpning blev det med dom här.
 
 
 
 
Man blir trött av att springa. Jättelätt att sova bredvid den här som sparkar en i huvudet när han drömmer....
 
/Cissi 

Träningstävlat!

Det är ju helt sjukt. Efter veckor av 25-30 graders värme så närmar det sig midsommarafton, och ja då blir det såklart 12 grader och regn!! WTF! Trist alltså. I går hade jag långkalsonger, brallor + regnbrallor på träningen, skönt...
 
I tisdags var vi med på träningstävling med ett trevligt och duktigt gäng lydnads- och bruksekipage. Upplägget var som kommande SM, men självklart fick man ju göra som man ville, och alla hjälpte varandra. Lyra fick nöjda sig med lite fritt följ, apporteringsdirigering och gruppmoment. I de två sista momenten var hon riktigt duktig och kändes avslappnad och stabil. I fria följet däremot tyckte hon att det nog var jobbigt med så mkt folk, hundar, fladdrande ringband osv... Men jag blandade in lite tricks och annat så till slut kom hon in i rätt känsla ändå.
 
Även Cobie fick vara med och träna, tog honom istället för Lyra i den sista ringen där det var inkallning, rutan och fjärrdirigering. Och han var förvånansvärt duktig, höll koncentrationen och jobbade på. Rutan var svår när den låg mot allt folk & grejer, men med lite hjälp av en target sprang han dit och kikade inte alls på folket och de andra hundarna. Riktigt kul upplevelse!!
 
I går, efter en snabb AW med kollegor, skulle vi ha haft freestyle-lagträning men pga regnet blev den inställd...så jag passade på att träna lydnad på en helt ny plats och även ta kelpisarna på ett kort skogsspår bredvid Högstabanan där det var störning i form av motorcyklar som körde på banan och lite skott från skjutbanan, inget de brydde sig om. Nu ska jag hålla i det här spårandet och variera terräng och längd varenda dag, så spännande att se utvecklingen.
 
Nu ser vi fram emot en förhoppnings mysig midsommarafton!
 
 
Träningstävling i finväder! Härlig kväll.
 
När jag kom hem stod Cobies foderleverans på trappen, väldigt skönt att nätshoppa och få det gratis hemkört.
 
Spår spår spår....
 
Kvällspromenad med Rissie när regnet slutat.
 
 
Helt plötsligt kom solen och skapade ett fint sken.
 
 
 
 
Cobies ögon ser bara värre och värre ut, fast han nu går på strikt Anallargenic igen sedan 2 veckor... stackare. Har ringt hudmottagningen på Djurakuten för att få hjälp igen.
 
 
 
 
 
Ösregn i morse på promenaden, gillades inte.
 
/Cissi