Bad bad

Värmen är tillbaka och kvällarna är lååånga och ljusa!!
I måndags blev det träning på hemmaklubben, Cobie fick nöta lite brukslydnad och agility, och vi fick flera fina övningar där han tog alla hinder!! Han har ju inte förstått det där riktigt än utan springer hellre på sidan av, även fast hindret står mitt framför nosen på honom när han kommer ut från en tunnel... Så vi kämpar på med att få hindersug, hoppas att det börjar släppa lite nu. Tränade där även i tisdags en kortis men då blev det lydnad när några andra körde agility, det är SVÅRT att koncentrera sig då för en liten kelpiekille...puh. Men så bra träning, klarar han av den störningen så klarar han nog av det mesta känns det som.
 
I helgen stundar den årliga Skärgårdscupen i lydnad på klubben, håller tummarna för lagom varmt väder och många härliga ekipage. Jag har fått första parkett då jag ska vara skrivare i några av klasserna, perfekt ju!
 
Och ikväll blir det tjejmiddag hos Maria, mysigt värre!
 
 
Häromkvällen passade jag på att plantera lite blommor som Nynäs brukshundklubben sponsrats med inför Skärgårdscupen... räknade till 194 st faktiskt! Trevligt och festligt!!
 
På kvällspromenad hemma mötte vi en ensam bock.
 
Plockade en omgång fläderblommor både i måndags och i går...
 
Nu är det saft på gång!
 
Införskaffat en saftsil, bra att ha.
 
Kvällspromenad med bad igår kväll i värmen. Valde mellan det och att klippa gräset... Det här var trevligare tyckte alla.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
En enorm andflock kom simmandes förbi. Typ 50 änder minst!
 
 
 
 
 
 
Under badet låg ett 100 m spår till sig i skogen som Cobie fick gå, han klarade det utmärkt!
 
Duktig!

 
/Cissi

Midsommar och sånt

Årets midsommarhelg blev lika fin som den brukar vara. Ett stort härligt gäng i flera generationer ute på landet hos vännerna i Vissvass. Sillunch med sång i ladan, 5-kamp, grillning och efterföljande stuffande (läs fuldans) i flera timmar innan vi gav upp vid 04 och det var ljust ute... Hundarna skötte sig utmärkt och kelpisarna var glada över att få hälsa på fåren en stund. Det var kul att se de tre bagglammen som jag träffade som småttingar i Aspuddsparken vid Valborg, och som jag förmedlat vidare till Vissvass. Så gulliga och sociala, tror att kelpisarna ska få testa dem lite i hagen snart.

 

Midsommardagen tillbringades mestadels liggandes, länge sedan jag var så bakis faktiskt, usch...Att hiva i sig sisodär 10-15 tequila hör till standard i det här gänget, men ibland känns det av dagen efter. Men det redde upp sig och igår blev det träning med Jenny och sedan en skön löparrunda på kvällskvisten.

 

Nu känns det som nedräkning inför semestern, jobbet börjar lugna ner sig och kvällarna fylls med massa trevligheter. Kanske dags att börja planera vad vi ska hitta på våra lediga veckor snart. :)

 


Fina Vissvass!

 


Perfekt och så mysigt med lunch i ladan. Efter regn hela morgonen så sprack det faktiskt upp och blev riktigt fint väder!

 

Långbord!

 

Efterrätt!

 


Två som trängde sig längst fram i kön.

 

 Femkampsdags!

 


Kast med liten utombordare var en av grenarna...
 
 
Rissie fick hänga med en gullig labradorvalpis!  
 
Och dom här fick träffa Aspuddslammen.
 
Puss puss!
 
Nämen hej, är du en av oss?
 
 
Grilldags!
 

Tequila, sånger och redskap. Som det ska vara.
 
 
  
Söndagsträning på bruksan! Lyra fick träna lite rally-moves och rutan. Nöjd hund. Cobie fick kedja moment och var duktig!
 
Hejarklacken.
 
Hemodlat, mmm!
 
Ännu mer hemodlat. Dags för en omgång rabarberchutney, så gott!!
 
 
Hamnade framför ett program om vallhundens betydelse, bra tyckte Lyra.
 
Kvällsrunda, 4 km löpning blev det med dom här.
 
 
 
 
Man blir trött av att springa. Jättelätt att sova bredvid den här som sparkar en i huvudet när han drömmer....
 
/Cissi 

Träningstävlat!

Det är ju helt sjukt. Efter veckor av 25-30 graders värme så närmar det sig midsommarafton, och ja då blir det såklart 12 grader och regn!! WTF! Trist alltså. I går hade jag långkalsonger, brallor + regnbrallor på träningen, skönt...
 
I tisdags var vi med på träningstävling med ett trevligt och duktigt gäng lydnads- och bruksekipage. Upplägget var som kommande SM, men självklart fick man ju göra som man ville, och alla hjälpte varandra. Lyra fick nöjda sig med lite fritt följ, apporteringsdirigering och gruppmoment. I de två sista momenten var hon riktigt duktig och kändes avslappnad och stabil. I fria följet däremot tyckte hon att det nog var jobbigt med så mkt folk, hundar, fladdrande ringband osv... Men jag blandade in lite tricks och annat så till slut kom hon in i rätt känsla ändå.
 
Även Cobie fick vara med och träna, tog honom istället för Lyra i den sista ringen där det var inkallning, rutan och fjärrdirigering. Och han var förvånansvärt duktig, höll koncentrationen och jobbade på. Rutan var svår när den låg mot allt folk & grejer, men med lite hjälp av en target sprang han dit och kikade inte alls på folket och de andra hundarna. Riktigt kul upplevelse!!
 
I går, efter en snabb AW med kollegor, skulle vi ha haft freestyle-lagträning men pga regnet blev den inställd...så jag passade på att träna lydnad på en helt ny plats och även ta kelpisarna på ett kort skogsspår bredvid Högstabanan där det var störning i form av motorcyklar som körde på banan och lite skott från skjutbanan, inget de brydde sig om. Nu ska jag hålla i det här spårandet och variera terräng och längd varenda dag, så spännande att se utvecklingen.
 
Nu ser vi fram emot en förhoppnings mysig midsommarafton!
 
 
Träningstävling i finväder! Härlig kväll.
 
När jag kom hem stod Cobies foderleverans på trappen, väldigt skönt att nätshoppa och få det gratis hemkört.
 
Spår spår spår....
 
Kvällspromenad med Rissie när regnet slutat.
 
 
Helt plötsligt kom solen och skapade ett fint sken.
 
 
 
 
Cobies ögon ser bara värre och värre ut, fast han nu går på strikt Anallargenic igen sedan 2 veckor... stackare. Har ringt hudmottagningen på Djurakuten för att få hjälp igen.
 
 
 
 
 
Ösregn i morse på promenaden, gillades inte.
 
/Cissi

Frisk och kry!

I dag var det återbesök på Bagarmossen, två veckor efter ormbettet. Lyra fick en nogrann genomgång och blodprover togs för att kolla levervärden (övriga värden kollades redan förra veckan när vi ändå var inne). Och allt såg riktigt fint ut!! Härligt! Hon är ju pigg och i stort sett som vanligt igen, bara lite svullen på nosen fortfarande och tappat lite i vikt och kondis, men för övrigt är hon alltså frisk och kry!! Så nu är det bara att köra på igen, lite försiktigt till en början bara. Underbart!

 

Det firades med en tur till brukshundklubben ikväll med lite lugn lydnad, agility för Cobie, bad för alla tre och sedan ett åkerspår på hemvägen för Cobie. Var och spårade med Emmelie i förra veckan och den där lilla sprätten vägrade inse att han skulle spåra, gick mest bara och vädrade...och det blåste rätt mycket så det var lite svårt att veta var spåret egentligen låg... Men han hittade faktiskt alla pinnar och markerade dem, tjoho! Men just spårandet var uselt, så sedan dess har det blivit korta spår varenda dag, några på åker, några i skog (som är lättare). Och i dag var han riktigt duktig och hade nosen nere hela första sträckan, tjoho!

 

Var iväg på privatlektion med honom till Annica för lite agility i förra veckan också, så nu har vi en del bra övningar att ta tag i, och det gäller framförallt att få ett hindersug hos honom, inte bara älska tunnlarna, haha.

 

Imorgon blir det träningstävling!

 
Lyra börjar bli van att ta en massa prover....Hon var jättesnäll hos veterinären.
 
Min lilla kämpe.
 
Frisk!
 
Blåsig spårkväll i torsdags.
 
Det ser ut som att han spårar fint, men det var inte många meter, hihi....
 
Väldigt duktig på att markera pinnarna i alla fall, det var riktigt kul!
 
Kolla vad jag hittade!
 
Fredagskvällen spenderades med lydnadsdejt vid Hellasgården med Maria & kelpien Tigra, bra kväll!
 
Kvällspromenad på golfbanan efter klockan 22, får passa på att njuta av de här ljusa fina kvällarna nu.
 
 
Någon har ockuperat sängen.
 
Tyvärr ser han inte bra ut runt ögonen alls. :( Har bytt tillbaka till Anallargenic-fodret och det ska bli bättre säger dom...
 
Vi har köpt en ormskrämma, spännande tycker Cobie!
 
Lördagkväll blev en hojtur på fina vägar till Nynäshamn.
 
Blev räkmacka hos rökeriet i hamnen, smaskigt!
 
Och han var glad, :)
 
Kvällspromenad på golfbanan med flera surrande flygande farkoster, läskigt tyckte Lyra, de andra brydde sig inte.
 
Tränat lite hemma på tomten....
 
Varmt sa Cobie.
 
På kvällen när de skulle sova gick Lyra IN OCH LA SIG i Cobies sovhage!! Det måste ändå vara ett gott betyg på vänskap!
 
...men jag ville inte ha dem sovandes så, då gick och la sig utanför istället. Gulligt.
 
Håller på och pysslar med en tröj-logga till lag-SM som vi snart ska vara med i!
 
Lydnads- och agilityträning på söndagen, flämtigt.
 
På hemvägen fick båda kelpisarna mkt korta spår, duktiga.
 
Sen blev det rabarberpaj!
 
Testade att göra picklad rabarber också, ser fram emot att smaka.
 
Goshundar!
 
Kvällspromenad på söndag efter regnet, häftigt ljus!
 
Bara han å jag.  
 
...han ser ännu sämre ut.
 
 
Men glad ändå! I dag fick han träna lite lydnad och agility.
 
Vi tränar 2 på 2 av. Jag orkar inte träna in Running Contacts, även om jag tänkt det från början.
 
Lyra fick göra några lugna lydnadsmoment. Nöjd hund.
 
Efter träningen blev det bad!
 
 
 
 
 
 
 
Rissie badar-rullar sig-badar igen-rullar sig....
 
 
Tog ett spår på hemvägen, kunde inte låta bli när åkern precis blivit tillgänglig. 100 m med en vinkel och tre pinnar, och mkt godis i början. Han spårade och var duktig!!
 
 
 
/Cissi 

Kan det ha vänt?

Det blev en sväng till Bagarmossens djursjukhus även igår, för att träffa veterinären eftersom Lyra inte slutade kräkas. 12 gånger på tre dagar är liksom inte så bra, och det var alltså ordentliga spyor med jättemycket vätska varje gång... :(
 
Hon var dock väldigt pigg och visade inga tecken på uttorkning, lite knepigt alltså. Så hon fick lämna tre rör blod som de analyserade medan vi väntade, som inte visade på något alls. Jättebra, men alltså ändå oklart varför hon mått så illa. Hon fick en dos Cerania intravenöst som är ör att stoppa illamåendet, och sen fick vi åka hem. Och nu har det gått precis ett dygn och inga spyor, tjohooo!
 
Hade tänkt åka och kolla på lydnadstävlingar på kvällen då flera vänner skulle tävla, men jag ville inte stressa och inte heller lämna Lyra ensam, så det fick bli en lugn kväll hemma. Är ju skönt ibland också. Och nöta lite framförgående på vägen med Cobie... Sedan blev det några timmar lekandes i Photoshop och lllustrator, har en grej på gång, tror det blir fint... :)
 
I dag kompade jag ut redan vid lunch då jag och Cobie hade en privatlektion i agility för Annica A, väldigt trevlig anledning att vara lite ledig alltså. Han var jätteduktig och vi fick bra grundövningar att jobba vidare med. Från att bara ha rusat runt så började han tänka och lyssnade fint på mig även om han inte alltid förstod vad jag ville... (ja det förstod jag inte heller alltid, haha). Så nu har vi lite roliga sommarprojekt!!
 
Nu ska jag snart iväg på planeringsmöte inför ett spännande uppdrag till hundmässan i december, det gäller att börja i tid!
 
Lyra pigg och glad hos veterinären i går.
 
Vi fick hänga ute i solen i väntan på blodprovsvaren, eller jag hängde i solen...hon föredrog skuggan.
 
Dom här två gullisarna undrade varför de skulle vara hemma.
 
 
Lekt lite i Photoshop, men är inte riktigt klar än....
 
/Cissi
 

Kräkningar

Jaha det blev en ganska kort lycka. I dag var jag & Lyra tillbaka på djursjukhuset....denna gång fick vi komma till infektionsavdelningen, där har vi i alla fall inte varit tidigare, spännande värre... Hon har nämligen kräkts ganska mycket i helgen både dag och natt (sju gånger faktiskt) och det kändes inte riktigt bra. Vet ju inte om det är en biverkning av ormgiftet, av antibiotikan, av serumet, av Losec eller kanske bara av värmen? Oklart liksom.
 
Så efter att ha ringt dem två gånger i dag så åkte vi dit och fick träffa en djursjukskötare för en liten koll. I väntrummet var Lyra så trött att hon låg och sov (känns inte helt normalt) men väl inne på undersökningen var hon mest stressad och spänd. Men inte uttorkad eller feber eller något annat tokigt, så vi fick åka hem (och behövde inte ens betala för besöket, toppen!), kändes inte värt att sitta på akuten och vänta i många timmar för det där. När vi kom hem kräktes hon igen... Har en tid hos veterinären i morgon eftermiddag om det inte ger med sig.
 
Så bara att fortsätta hålla tummarna alltså.
 
Något roligare är att känslan av att det ÄNTLIGEN går framåt i träningen med den där lilla Cobie!! Blev ett litet pass på Tyresö BK i går med sällskap och ikväll med TTM-laget på Gubbängsfältet (skulle ju egentligen tränat där med Lyra men Cobie fick hoppa in istället). Och han har gjort så många fina saker och kunnat gå fritt följ med rätt attityd flera meter på raken, TJOHOO!! För mig är det jätteviktigt att han har just det, vill inte ha ngn halvdan känsla utan han får hellre gå lite slarvigt eller tränga lite. Och NU kände jag den, yes! Nu är det bara att träna på ordentligt och bygga ännu mer.
 
 
Efter söndagsträning, ett kvällsbad.
 
 
 
 
 
 
 
Lyra i väntrummet i dag, vi fick hela rummet för oss själva då vi sattes på infektionsavd pga kräkningarna.
 
Hon somnade ganska snabbt...
 
 
De andra två sötisarna var hemma.
 
Cobie fick följa med på kvällens träning med freestyle-laget.
 
/Cissi

Hemma igen!

Härliga tider! I går eftermiddag fick Lyra komma hem igen! Väldigt skönt måste jag säga, jag var ärligt talat lite trött på att åka till Bagarmossen 2 ggr per dag (även om det var mysigt att träffa henne och det kändes viktigt att hon skulle få kissa...).
 
Hon är fortfarande lite svullen men ganska pigg, men man märker att hon inte är 100 %. Nu väntar 14 dagars strikt vila (eftersom giftet inte är ute ur kroppen än) och så blir det antibiotika, Losec och Pro-kolin för mag-/tarm-besvären. Men jag har räknat ut att hon kommer att klara karenstiderna för att delta i lag-SM i rallylydnad om en månad, om det är så att hon är tillräckligt pigg för det. Rally är ju liksom inte särskilt ansträngande så jag tänker att vi siktar på att delta, och visar det sig att hon inte känns fit for fight så har vi en reserv som kan hoppa in.
 
Om 14 dagar ska vi på återbesök med blodprovstagning. Så bara att hålla tummarna fram tills dess.
 
Innan jag hämtade hem Lyra hade Cobie en återbesökstid hos hudspecialist Liselott på Djurakuten. Han fick ju först 8 veckor strikt diet med Royal Canin Anallargenic, ögondroppar och kortison i öronen och det blev så fint runt ögonen, pälsen växte tillbaka och allt såg bra ut. Sedan följde 2 veckor med provokation, dvs han fick sitt vanliga foder och en massa olika godisar, tuggben och allt vad jag kunde komma på. Tanken var att ge lite av många olika proteiner för att se om det gav utslag. Vilket det gjorde. Han har börjat tappa päls vid ögonen igen. :(
 
Så nästa steg blir nu att återgå till strikt Anallergenic i 7-10 dgr och ögondroppar, för att hamna på noll-läge igen. Därefter ska jag tillsätta ett protein (t ex nöt, kyckling eller lamm) i 14 dgr i små mängder varje dag samtidigt som han fortfarande äter det där specialfodret. Blir det ingen reaktion så innebär det att han tål det proteinet. Då kan man byta till nästa proteinkälla, en i taget så länge man vill testa. Visar han reaktion får jag gå tillbaka till 7-10 dgr strikt igen för att nollställa, och kan då konstatera att han inte tål just detta protein...
 
Ja det här kommer att ta tid men det är ju värt att ta reda på vad som funkar och inte så att jag har något att ge i träningsgodisväg och även foder framöver... för vet jag att han t ex tål kyckling och lamm, så är det ju bara att hålla sig till det. Problemet kan väl vara att hitta ett vettigt foder....Kikade t ex på Lyras foder som innehåller kyckling som huvudprotein, i innehållsförteckningen finns även "animaliskt fett" (vad är det för djur liksom??) och fiskolja... så alltså tre olika proteinkällor från djur. Knepigt.
 
Näe nu ska jag och Micke ta en hojtur till Peter & Madde på Muskö, trevlig helg!
 
 
När man jobbar hemifrån....
 
Det är såhär det ser ut på dagarna hemma...
 
Cobie på besök på Djurakuten.
 
Tyvärr har han börjat tappa päls igen, mest runt vänster öga.
 
Sedan vidare till Bagarmossen....
 
Va? Får jag följa med hem??
 
Jag är redo, let´s go!
 
Äntligen, hemma!
 
Lite svullen om nosen fortfarande.
 
Frambenen börjar svullna av.
 
Rissie och Cobie myser på altanen.
 
Dags att sova.
 
Många råd att hålla reda på de kommande veckorna. Både Cobie och Lyra har specialfoder...
 
Lyra har en massa mediciner, och även Rissie äter ju en del varje dag...och så ska Cobie ha ögondroppar. Puh. Gäller att göra schema så att inget glöms bort.
 
/Cissi

Piggare!

Lyra fick inte komma hem igår som jag hoppats på. Serumet gick bra att ta och svullnaden är på väg ner (bokstavligt talat, mycket har ramlat ner till frambenen så de är jättetjocka just nu). Men då kom det blodiga diarréer istället. Alltså bara rent blod som droppade ur henne.... Och arytmin i hjärtat var fortfarande kvar lite. Så det var bara att låta henne stanna en natt till.
 
Var där en stund på lunchen för att rasta henne. Då passade de även på att göra EKG när jag ändå var där och kunde hjälpa till, eftersom hon blivit ilsk när de försökte göra det på förmiddagen... Ändå ett bra friskhetstecken att hon orkar säga ifrån tänker jag! Min närvaro gjorde också att hon åt (maten hon haft i buren hade hon inte rört) och så fick hon lite pro-kolin för magen.
 
Åkte tillbaka dit på kvällen för ytterligare rastning, och för att hon skulle äta och få medicin samt omläggning av dropp-kanylen. Hon var så pigg och glad och kändes mycket mindre orolig och stressad än de andra dagarna, så det går definitivt åt rätt håll!
 
Fick rapport nu på morgonen från Lotta som jobbar där att hon hade kissat i natt (första gången med personalen typ??) och inte haft diarré sedan igår lunch. Så nu är det väl bara att invänta svaren från EKG och hoppas att veterinären ringer och säger att hon får komma HEM i dag! Hoppas hoppas.
 
Blev en sväng till Nynäshamns BK igår mellan vändorna på djursjukhuset, Cobie ville ju träna lite såklart. Skulle egentligen ha tränat med rallylaget (som ska tävla SM om en månad, om det nu går för vår del...), men jag hade ju inte rätt hund med mig liksom.... Så vi körde lite lydnad ihop med Anette och sedan några korta agilityövningar istället. Lagom tills vi var klara var det dags för öppenträningen i rally, så vi stannade kvar och Cobie fick testa det för första gången. Jag har lärt in en del av skyltarna redan men hade aldrig gått med just skyltar och en bana, och han var riktigt duktig!! Ska nog leta reda på någon nybörjarklass-tävling som vi kan starta i, det blir lagom att börja med i vår tävlingskarriär.
 
Idag jobbar jag hemifrån, ganska skönt då jag har massa skrivjobb. Sedan är det återbesök för Cobie på Djurakuten hos hudspecialisten Liselotte, efter 2 veckors provokation med vanlig mat. Tyvärr tycker jag att han har börjat tappa päls igen runt ögonen under den här tiden... :(
 
 
Lunchpromenad med min fina kompis. Fortfarande svullen men inte alls lika mycket. Och mycket piggare!
 
 
 
 
 
Duktig hund som gjort EKG. Gick ju hur bra som helst när matte var med!
 
 
 
 
 
 
Skeptisk mot maten. Efter lite övertalande och byte av mat 2 ggr så gick det ner....
 
Frambenen är svullna som stockar...
 
Träning med lilla sprätten!
 
Rissie var såklart med också.
 
Nöjd!
 
Har börjat tappa päls igen på vänster öga.
 
 
På kvällsrastning med Lyra.
 
Jag är hungrig!
 
Åt med god aptit och drack massor.
 
Helt tomt i väntrummet på akuten, men det varade inte så länge.
 
/Cissi

Fortfarande inlagd

Kommit hem från en träningskväll med freestylelaget och sedan vidare till djursjukhuset för att rasta Lyra. Hon är fortfarande inlagd och vägrar göra något när personalen försöker rasta henne... Så i dag var jag där vid 13-tiden och nu en kort kvällspromenad. I går var jag också där två gånger. Hon kissar liksom på första gräsmattan jag kommer till...men alltså inte med någon annan, lilla prinsessan.
 
Fick träffa veterinären igår och hon var bekymrad över hjärtljuden, och sedan togs beslutet som de drar på in i det längsta, att ge antiserum. Risken för biverkningar (typ anafylaktisk chock) är inte så himla kul, men vad ska man göra... Men allt gick bra och i dag ringde en annan veterinär och sa att hon nu är flyttad från intensiven till vanliga vårdavdelningen igen. Svullnaden har varit enorm men börjat ge med sig. Det jag märkte i dag var att hon var mycket mer stressad och orolig än tidigare, pipig och går inte att få kontakt med riktigt. Och nu på kvällen berättade djursjukskötaren att hon hade bitit (eller försökt bita iaf) veterinären som skulle lyssna på hennes hjärta...så nog är hon stressad, stackare.
 
Håller tummarna för att de ringer och säger att hon får komma hem i morgon!!
 
 
Promenad tisdag eftermiddag.
 
Flodhästen...
 
I väntan på veterinären. Man ser på hennes blick att hon är rätt stressad redan då.
 
Kvällsrastning...ganska lugnt och tomt.
 
 
Nöjd över att ha fått kvällskissa.
 
Blev ett träningspass på Botkyrka BK i förmiddags med Jenny & Sussi. Cobie tyckte att det var lattjo med folk på planen, men var duktig!
Sedan åkte jag vidare till Bagarmossen för att rasta den här...
 
Svullnaden har lagt sig lite.
 
Jobbigt att ha på bakbenet tyckte Lyra.
 
Fortfarande hängande kinder.
 
 
 
 
 
 
Kvällspromenad i dag. Ser bättre ut.
 
 
Micke lyckades tajma mellan jobben att komma förbi och hälsa på också.
 
Efter lite gos var det dags att säga god natt och lämna in henne igen. Alltid lika jobbigt att lämna.
 
/Cissi
 

Ormbiten!

I går tog jag med hundarna till Haninge BK för ett varmt och kul träningspass. Vi fick extra störning av helikoptrar som flög lågt förbi oss hela tiden för att hämta vatten till en stor brand i Västerhaninge (lite läskigt, men jag märkte alrig av branden), Lyra klarade av det riktigt bra och Cobie brydde sig som vanligt inte alls. Hade tänkt stanna kvar till skott-träningen kl 18:45 men när vi var klara med träningen var det alldeles för lång tid kvar så jag orkade inte vänta. Åkte hem och pysslade lite på tomten istället för att vänta in Fia & Doris som skulle komma på lekdejt med Cobie.

 

Plötsligt skriker Lyra till och rusar iväg. Hon stod typ tio meter ifrån mig och nosade runt lite bland blåbärsris och stenar på tomten. Jag tänkte direkt HUGGORM! Vi har haft en orm där i närheten vid ett tillfälle så det skulle ju inte vara helt omöjligt. Jag sprang dit men såg ingenting, så det var bara att springa vidare och leta efter Lyra. Hon hade gått in och stod bara och darrade, slickade sig om nosen och såg jättelåg ut...och hade två små svullna knölar på nosen som det kom lite vätska ifrån, skit också! Så efter ett kort samtal till Bagarmossens djurakut bar jag ner henne till bilen och drog iväg dit, tur att vi bor så nära ett stort djursjukhus!

 

Nosen svullnade upp fort och när vi kom fram såg hon mer ut som en myrslok än en kelpie... Sedan blev det några timmar i väntrummet där hon mest låg och darrade hela tiden, lilla hjärtat!! Man vet ju aldrig hur länge man kommer att bli sittande på akuten, är ju precis som för oss människor, men en gullig sköterska var ute och kollade flera gånger och lyssnade på hjärtat. Vi blev upp-prioriterade och fick till slut komma in då hjärtfrekvensen hade stigit så mycket och nosen bara svällde mer och mer, det är ju ganska allvarligt med ormbett ju.

 

Vi fick träffa en jättetrevlig veterinär och tre timmar efter att vi kom dit fick jag åka därifrån, med ett tomt koppel i handen och en väldigt trött Lyra som fick bli kvar med dropp och smärtstillande. Det är så sjukt jobbigt att se dem lida och också att lämna kvar dem sådär! Även fast man ju vet att det är det absolut bästa stället att vara på. Men ändå, hjärtat går i tusen bitar! Det känns extra jobbigt just med Lyra också som är en så osäker individ och verkligen tycker att det är jobbigt med okända människor och stressande miljöer, att behöva lämna henne i detta. Så när jag fick ett foto smsat till mig i morse från Lotta som jag känner och som jobbar där kändes det mycket bättre, nu vet jag att hon håller extra koll på just Lyra och att jag får senaste nytt om något skulle hända, det känns tryggt.

 

Förutom att känna en oro för hur det ska gå med henne kom även andra känslor in. Just den här veckan hade vi tre lydnadstävlingar inbokade, Lyra och jag. Vi har tränat på riktigt duktigt på sistone och haft kul ihop, pillat med detaljer på lydnadsplanen, boostat glädje och fystränat så gott det går i värmen. Och den här veckan var tanken att vi skulle få kvittot på allt detta och min förhoppning var att få till iallafall ett 1:a pris så att vi hade kunnat haft chansen att komma med på SM. Vi har tävlat väldigt sparsamt och testat oss fram lite med de nya reglerna och momenten som kom förra året, och de 1:a pris vi har fått har inte varit särskilt höga, men det har ändå varit en fin känsla. Nu är det kanske inte så smart att lägga allt krut på de sista veckorna i kval-perioden, men vi har haft annat för oss och ju tävlat i andra grenar också som tagit massor av tid, så nu blev det lite tight. Och kanske skulle det inte alls räckt ändå till några SM-poäng, men jag hade ändå sett fram emot att tävla såhär i början av sommaren som är en så härlig period. Men men, nu är det bara att lägga de tankar åt sidan. Får väl fokusera på Cobies utveckling istället och jobba lite hårdare mot start i apellen till hösten.

 

Fortsättning följer.

 
Haninge BK var torr som fnöske och varm! Men vi lyckades köra en del rutor, tomskick och konrundningar innan bensinen tog slut hos kelpien...
 
Hejarklacken.
 
2 minuter efter ormbett.
 
5 minuter senare och på väg mot djursjukhuset.
 
Vilken lyx att det bara ligger 20 minuter bort!
 
I väntrummet...börjar mest likna en myrslok.
 
Stackars Lyra...låg och darrade oavbrutet under bänken.
 
Äntligen fick vi komma in till veterinären.
 
Svullnaden hade nu gått ner över kinderna och hon var riktigt trött och hade svårt att andas med nosen.
 
<3
 
Tog en liten rastning innan hon fick gå in för behandling.
 
...men hon ville hellre gå mot bilen. :(
 
Fick denna bild av Lotta imorse! "Lyra mår bra men är lite orolig, vad tycker hon om att äta?"
 
 
Lite bilder från en fin helg:
  
Vacker hortensia på trappen, älskar att blomfrossa just nu!
 
I dikena hemma. Vet att det inte är bra att de sprider sig, men de är vackra ändå.
 
Första jordgubben, av en planta jag fått från min kelpiekompis Pia.
 
Rissie! <3
 
Träning på Botkyrka BK i lördags med vänner.
 
Riktigt varmt, men bra träning blev det!
 
Lite störning bara.
 
 
Någon blev trött.
 
Vår altan.
 
 
 
 
Frysta märgben är gott en varm dag! Cobies första någonsin!
 
Gott.
 
Vi fick smaska på nyvärpta ägg istället, som Björn kom med från sin gård.
 
Tog en sväng till vackra Tjursjön i söndags.
 
 
 
 
 
 
Till å med jag badade!
 
 
 
 
 
 
 
Kvällspromenad på golfbanan.
 
Alltid när man ska fota så kommer någon annan ivägen...hmm...
 
Solnedgång på golfbanan, fint.
 
 
 
/Cissi

Myrsteg

En intensiv jobbvecka och sedan alldeles för många sena kvällar. Men nu är det fredag, yay!!
 
Körde ett riktigt pangbra pass med Lyra idag på bruksan, med musik i högtalare och en jäkla fart under tassarna!! Igår hade vi träningsdejt och då låste hon sig en del i inkallningen... Tror att hon går in i vall/eye när hon ska springa mot mig, och då blir det hur konstigt som helst, segt och märklig gångart...vi jobbar vidare.
 
Cobie har tagit ett myrsteg framåt i träningen med fria följet, men ett större steg i framförgåendet! 
 
Efter träningen blev det såklart bad!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
/Cissi 
RSS 2.0