Fina prestationer gav pallplats på SM!

Hemma igen efter ett kort och roligt SM-äventyr i Dalarna! Alltid lika skoj med roadtrip, tävla och bo ihop med ett kul gäng! Vi hade hyrt två stugor på Dala Älvcamping som låg helt underbart precis vid Dalälven, så otroligt vackert och verkligen prisvärt!! Och bara 15 minuter från tävlingsplatsen som var på Insjöns IP. Hit återvänder jag gärna!
 

SM-tävlingen var uppbyggd så att man var 3-4 ekipage per lag. Varje ekipage gjorde olika banor, så det fanns alltså fyra banor uppställda som alla gick parallellt. Det måste ha varit ett väldigt stort pussel för arrangörerna Gagnef-Floda BK att få till startlistorna eftersom det var ordnat så att alla skulle kunna se sina lagkamrater, stor eloge för det!! Alla banor hade sina egna svårigheter, en var riktigt tight, en annan hade massor av koner och såg väldigt förvirrande ut, en hade många front-skyltar där man lätt blandar ihop det, och några av banorna hade en hel del språng...

 

Lyra och jag hamnade på bana C/3 och där fanns det egentligen inga stora "fällor", men lite hjärngympa var det ändå att komma ihåg språnget på flera ställen. Vi har haft problem med att hon går ner sig lite mentalt precis när vi går in, och då blir väl jag stressad och då blir det ännu värre... Men har tränat massor på just startrutinen för att få en bättre känsla redan från start. Jag tycker att det har blivit bättre och på denna tävling kändes det okej (men inte helt så bra som på träning), hon följde med fint och låste sig inte iallafall. Under banans gång jobbade vi upp oss och gick ut efter målskylten med riktigt fin känsla!!

 

Resultaten för alla banor hölls hemligt hela dagen så när det började närma sig prisutdelning var spänningen på topp. De lade ihop varje ekipage placering i sin respektive grupp och fick då en slutsumma. Det visade sig att två lag hade hamnat på samma poäng och fick göra upp om placering 2 och 3 med en utslagsbana, spännande värre även om det drog ut på tiden och vi var hungriga och trötta....

 

Sedan kom äntligen prisutdelningen igång och 6 lag placerades på prispallen. När de ropat upp placering 6 och 5 och vi såg vilka duktiga ekipage som var med i dessa lag kändes det som att vi nog hamnat mycket längre ner på resultatlistan....Men så var det dags att placera 4:e platsen och tänk att de faktiskt ropade upp NYNÄSGÄNGET!!!! Tjohooo! 4:a av 40 lag är ju riktigt bra!!! Vi flög upp och fick ta emot enormt stora rosetter och lite andra priser, vilken grej!!! Det visade sig att jag & Lyra hade vunnit på vår bana, och även Anette & Okej hade vunnit på sin, och Veronica & Kiro samt Sandra & Spike hade också fått jättefina poäng på sina banor!! Och vi låg bara 1 poäng efter de som kom 2:a och 3:a!! Väldigt kul och överraskande! Här ligger alla resultat för grupperna: http://sbktavling.se/results/26355

 

Det var verkligen en lyckad och härlig dag, detta första lag-SM i historien! Att just tävla i lag är så himla kul, man peppar och stöttar varandra i med- och motgång, man får dela glädje med de andra och behöver inte stå ensam i sin eventuella besvikelse. Det blir också en annan taktik inne på banan då man måste tänka mer på laget än på jaget, det är viktigare att köra säkra kort än att satsa allt och nolla, just för lagets skull. Det skulle vara såå roligt om lydnaden tog efter det här och arrangerade lite lagtävlingar även i den grenen, håller tummarna för att någon vill arrangera det!

 

När tävlingsdagen väl var slut blev det middag och bubbel på campingen. De andra i gänget hade anmält sig till trippel rallytävling dagen efter på samma plats, men jag och Lyra åkte istället hem i lugn takt på söndag förmiddag. I samband med att anmälningstiden för dessa tävlingar gick ut så låg Lyra inne på djursjukhuset med huggormsbettet, så för mig var det inte alls aktuellt då att anmäla till tävling. Jag skulle vara nöjd om hon bara skulle klara av att starta SM:et, och visste ju inte alls i vilken form hon skulle vara i. Såhär i efterhand hade hon nog orkat med att tävla 1-2 banor dagen efter, så lite trist var det ju att vi inte var anmälda när vi ändå hade åkt så långt... Men samtidigt jätteskönt att komma hem tidigt och få pyssla lite där.

 

Så, nu är det sista jobbvecka och sedan... SEMESTER! Och ikväll ska kelpisarna få åka och valla, mysigt! 

 


Lyra taggar inför SM!

Rotade fram det fina halsband vi hade i talangtruppstiden i lydnad, när vi skulle möta Norska talangtruppen i en match. Passade ju perfekt till ett SM!
 
På plats vid Dalarna Älvcamping i Sifferbo/Gagnef. I denna fina stuga bodde jag, Veronica & Camilla (som tävlade för ett annat lag).
 
Egen liten tomt med pergola, grill och egen brygga!
 
 
Kelpisarna kollar in....
 
Vin och snack första kvällen, jättemysigt.
 
Underbar utsikt! Foto: Anette
 
Dalälven på kvällen...
 
 
 
Nynäsgänget!! Anette, Veronica, jag och Sandra!
 
YEAH!!
 
Tävlingsplatsen, Insjöns IP.
 
Samling.
 
Varje bana delades in i smågrupper om ca 10 som gick banvandring.
 
Vårt lag....
 
Kändes helrätt med svenskt tema när även Sverige spelade VM-fotboll! :)
 
 
Nu börjar det, dags för Anette att gå in.
 
Lyra laddade i tältet.
 
Veronica & Kiro värmer upp.
 
Snart vår tur!!
 
Inne på banan. Foto: Sandra.
 
 
 
 
 
Puuuh vi klarade det, utan att matte gjorde bort sig och glömde något!!
 
Då kan det bli såhär bra!
 
Alltid kul med de fina och positiva kommentarerna de delar ut i protokollen.
 
Prisutdelning, yeah!
 
Stolta och nöjda, det går nog inte att ta miste på!
 
Svängde förbi och köpte thaimat på hemvägen, man ska inte ha så bråttom...tog 40 minuter, men utsikten var fin i alla fall.
 
Stor rosett till liten kelpie.
 
Vin och bubbel hela kvällen, hurraa för oss!
 
Fin kväll.
 
Ljust fast klockan är 22:30.  
 
Hemma igen, testade det nyinköpta tältet. Inte helt lätt att få upp första gången, men nästa gång går det nog snabbare....
 
Rissie sa okej.
 
Kelpisarna hoppade in och undrade när vi skulle iväg!
 
Vi vill ut på tur!
 
Cobie tog en eftermiddagslur på altanen...
 
 
 
Innan sängdags blev det en löparrunda på 4 km med dom här, alla nöjda fast Cobie tyckte att det var jobbigt....måste bättre på kondisen på honom alltså. 
 
 

/Cissi

Kommentera här: