Cuphelg!

I helgen var det dags för hemmaklubbens årliga lydnadstävling, Skärgårdscupen! Två dagar full med tävlingar i alla klasser, duktiga ekipage att titta på och vänner att mingla med. Det var inte aktuellt för mig att tävla detta år, så jag var istället på bästa platsen, skrivare åt domaren. På lördagen i klass 3 och på söndagen i klass 2.
 
Det är så otroligt nyttigt att stå bredvid någon som dömer, och även om man inte själv håller med om allt så sätter det ju fart på ens egna tankar kring hur momenten ska vara på bästa sätt och vad som lönar sig och inte. Det var också väldigt trevligt att se en massa vänner och bekanta på nära håll i ringen i klass 3, och nyttigt att se ett gäng ekipage i klass 2 som jag aldrig har tävlat med de nya momenten. Och det bästa av allt var att det var så många kelpievänner på plats!!! Och tre av dem gick och vann hela lagtävlingen med sitt lag Kelpiefever, underbart!!! Jag hann ju tyvärr inte se allas rundor eftersom jag hade fullt sjå med att skriva, men lyckades se Emmelie & Hyzz halva program då de öste in fullpoängare, och jag fick en liten tår i ögat! Som de har kämpat med den där startklassen, och äntligen fick de sitt tredje 1:a pris och hamnade på pallen, det är verkligen SÅ kul att glädjas med sina träningskompisar!!!!
 
Blev så inspirerad av alla duktiga ekipage, så vi åkte och tränade både lördag och söndag kväll, duktiga och glada kelpies! Lyra får mest lite peppig rallyträning, göra startrutinen och bara känna ett fint flyt, eftersom vi ska tävla på lördag. Cobie har fått köra igenom lydnadens startklass flera gånger och visst finns det saker kvar att önska, men han kan i alla fall hålla ihop vilket är skönt. Mer träning bara!!!
 
Har även hunnit med ett 1-årskalas med Micke och motorcykelkörning i helgen, och ett katastrofdåligt spår med Cobie sent igår (han var nog trött efter lydnads- och agilityträning). Nu börjar näst sista arbetsveckan innan semestern, och det blir något kul varenda kväll. Det börjar med konsert på Gröna Lund ikväll, min & Marias största idoler under gymnasietiden, underbart!!!! <3
 
 
Jag fångad på bild inne i klass 3-ringen på Skärgårdscupen. Tror att fotograf är Tage Hjelm.
 
Jag, domare Anders och tävlingsledare Micke.
 
Mycket att skriva....
 
Banvandring klass 2 på söndagen.
 
Fick skriva för Anders även på söndagen. 
 
 
Bästa kelpieligan fick stå högst upp på lagpallen!!! Sandra & Myx, Maria & Tigra, Jossan & Kiro. KELPIEPOWER!
 
Träning på en annan brukshundklubb med min eget lilla lag.
 
Effektivt att köra två samtidigt. :)
 
Även i agility funkar det. :) Cobie skulle träna och Lyra ville bara vara med hela tiden, sötis. Hon saknar nog agilityn liten ändå och gjorde massa fina saker. Men pga hennes rygg så kan vi ju inte hoppa mer. Men hon kan funka bra som konkurrent till den där lilla slyngeln.
 
1-årskalas för Lea!
 
Gott med tårta.
 
Skogspromenad, blåbären börjar bli klara...
 
Hittade några såna här också, men de får stå till sig lite.
 
Nya kottar på gång.
 
Även i jordgubbslandet hemma växer det.
 
Plockade en hel skål i går!
 
Hallontjuv 1.
 
Hallontjuv 2.
 
Älskar gula hallon!
 
Blev några kvar iaf efter att tjuvarna fått sitt.
 
Har gjort två omgångar flädersaft av blommorna jag plockat på promenaden hemma. Så gott!!!
 
 
Fin överraskning när jag kom till jobbet imorse, en kollega som fixat gratis inträde till Grönan ikväll! <3 
 

/Cissi

Kommentera här: