Lydnadsläger och snickeri

Det blir inte mycket tid framför datorn nu när man är ledig, skönt. Den här veckan har jag dessutom varit iväg en del. Först var det ju vallningslägret och sedan var det bara att packa om och bege sig till det årliga lydnadslägret på Strängnäs brukshundklubb tillsammans med ett gäng hundvänner. Tanken var att jag skulle ha varit där måndag-fredag, men jag bestämde mig ganska snart för att faktiskt åka hem redan på onsdag kväll. Både Cobie och jag var lite trötta efter vallning i tre dagar, och dessutom låg temperaturen över 30 grader varje dag...bara det blir man ju rätt så mör av! Sedan var ju Micke hemma och snickrade på den nya altanen, och såklart skulle jag hem och hjälpa honom också.
 
Men de dagar som jag var där var jättefina, roliga och mysiga! Vi körde igång med träning redan 06.30 för att hinna två pass var  innan den värsta hettan. Sedan blev det lite träning om man orkade mitt på dagen (där man hittade skugga) och så eftermiddags- och kvällspass. Rissie var med och minglade, och kelpisarna fick träna många pass.
 
Jag passade på att träna fritt följ med Cobie i stort sett varenda pass och med många nya ögon på oss, detta moment som har blivit ett riktigt "hat-moment" då vi verkligen inte får till det. Aldrig någonsin har jag haft så svårt att förmedla till min hund vad det är jag vill, han förstår verkligen inte positionen eller ens grejen att gå där, extremt frustrerande och gör tyvärr att träningen inte alls blir särskilt rolig med honom... Men jag fick många kloka tankar och tips på olika övningar att fundera över. Vi får väl se vart det landar. Han är ju också just nu i en ganska jobbig period där han mest är trotsig, kommer inte när man ropar, vill hellre göra annat än vara med mig och känns som att han ifrågasätter och flamsar mest hela tiden... Jag vet att det går över och det är bara att hålla ut, men den här perioden är verkligen astråkig! Hoppas att det är över snart.
 
Nu börjar i alla fall altanen bli klar, bara några små plankor kvar att såga till och den blev jättefin! Micke har gjort nästan alltihop, jag har skruvat lite men mest fixat med allt runtomkring (som ju också behövs). Han är verkligen duktig på att bygga!
 
Nu är det dags att packa, för snart drar vi iväg några dagar till Norge!
 
 
Ännu ett år på den här fina klubben!
 
Planering pågår.
 
Rissie tog det lugnt i skuggan.
 
Många planer, här gör vi gruppmoment med störning från planen bredvid.
 
Lyra var jätteduktig!

Träna träna.
 
På måndagkvällen åkte jag ifrån lägret några timmar för att fira Rissies uppfödare, tänk att han har hållit på i 50 år!! Det blev en fin och mysig fest. Foto: Sjoerd
 
 
Kvällsmys. Foto: Sjoerd.
Dagen efter fortsatte träningen. Varmt sa Cobie.
 
Enormt stora planer....
 
Rissie.
 
Väl hemma igen, altanten börjar ta form.
 
Mästersnickaren!
 
Cobie chillar vid fläkten.
 
Och myser med husse...
 
 
Nästan klart, så fint!
 
 
 
/Cissi

Första semesterveckan!

Semestern är igång och det har varit riktigt fina dagar första veckan. Började med en varm helg hos Rissies uppfödare för att passa hus och hundar. Alltid mysigt och framförallt Rissie var väldigt nöjd över att få hänga med flocken. Eftersom det var så galet varmt tog vi det mest lugnt.

 

Väl hemma igen startade jag och Micke projekt utbyggnad av altanen. Inte det bästa byggvädret men det går långsamt framåt och blir nog jättebra!

 

Den här helgen har tillbringats ute på Färingsö på vallningsläger med Cobie för bästa Paula tillsammans med ett trevligt litet gäng kelpies & border collies. Jag & Kristina (som har Lyras syster Lexi) tältade i fårhagen för att slippa åka fram och tillbaka, tar ju ändå en timme hem och pga värmen vallade vi sen på kvällarna (fram till ca 22) och började redan kl 07 på mornarna innan den värsta hettan kom. Det blev premiärcampning för nya tältet men även för Cobie, och han var helt stencool med det, sov gott bredvid mig inne i tältet.

 

Vi fick till en hel del pass i fårhagen, men lilla killen blev rätt så trött, så vi kunde inte köra alla pass som de andra. Och det blev nöta nöta på att fortsätta med det vi började på när vi var nere i Skåne hos Paula och hälsade på i maj, fösa och inte ha honom hängandes i linan... fick ett gäng konkreta övningar så jag är helt fullproppad i hjärnan och i mitt anteckningsblock... Det är så himla svårt det här med vallningen, inte likt något annat jag gjort och den där tredje parten, fåren, gör det mkt svårare än någon annan hundträning. Visssa av passen kändes helt hopplösa och jag ville mest gå ute igen eftersom vi inte fick till ngt vettigt, men det slutade ändå alltid med att Paula klev in och styrde upp, så att det blev bra ändå. Hur sjutton ska jag klara av att träna utan att hon hänger på staketet och hjälper till??? Vi får väl se om det blir något av det här. Men himla kul är det iallafall, och det har varit jättehärliga och mysiga dagar med massor av snack, bra teoripass, många skratt, en hel del förvirring, god mat som vi ätit hemma hos Lisbeth, väldigt mycket sol och värme men även åska, blixtar och ett enormt ösregn... Ja lite av allt och väldigt lyckat alltså! :)

 

Nu packar jag om för att åka till nästa gäng, det blir några lydnadsdagar på Strängsnäs brukshundklubb!

 
 
Rissie är nöjd över att vara på ett av sina favvoställen på Dewmist kennel....
 
Varmt...
 
Frukostsällskap i skuggan. Rissie till höger, Rainy lutar sig mot henne.
 
Rissie uppe till höger.
 
Gosigt med valpar!
 
 
Cobie hälsar på tjejerna.
 
Lördagkväll ute på Ängsö med kelpisarna, helt underbart med ett dopp!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Småvalpar...
 
Lyra är med och myser på altanen på kvällen.
 
Och Cobie också såklart!
 
Min fina flock vilar.
 
 
 
 
 
 
 
 
Fina gamla Cabus.
 
Kvällsdopp söndag kväll på Ängsö.
 
 
 
Hejdå för denna gång fina gänget!
 
Cobie hemma igen.
 
 
Dags att börja projekt utbyggnad av altanen!
 
Långa besök på Bauhaus...
 
Måndagkväll i fårhagen...
 
 
Markduk på plats... Hundarna såg till att den låg kvar.
 
Kvällsbad vid Årsta Havsbad.
 
Så skönt att kunna sitta ute på altanen på kvällarna nu...
 
Men varför ligger HAN i MIN stol undrar Lyra....
 
Cobie tar inte bara bästa stolen, han parkerar även framför fläkten så fort han kan.
 
Reglar börjar komma upp....
 
Kvällsbad vid Tjursjön på torsdagkvällen...
 
Jag tog ett dopp, hur skönt som helst!
 
 
 
 
 
Vallkurs start fredag kväll.
 
Klara vid 22:30...
 
Premiärtältning för Cobie! Duktig och lugn.
God natt.
 
Lördagen bjöd på tidig vallning innan det blev för varmt.
 
 
 
Lite bad på eftermiddagen, även för mig.
 
På kvällen när vi skulle börja avsluta kom ett galet ÖSREGN, det var helt galet!
 
Våra tält stod dock pall, inte blött alls där inne.
 
Efter ovädret blev det fint igen.
 
Fina Cobie.
 
Efter god middag hos Lisbeth sov vi gott i tälten.
 
 
Söndag med nya tag.
 
Kristina tog lite kort på oss när vi virrade runt i hagen i dag...
 
 
Paula fick ta in en till hund för att jag skulle förstå övningen....
 
 
 
 
 
Ok här ska jag egentligen titta på fåren...vet inte vad jag håller på med....
 
Denna sista bild får avsluta en härlig helg. Jag spelar får, Kristina är hund och Sofia försöker förklara höger och vänster i vallningen, vilket är extremt förvirrande...hahaha.
 
/Cissi 

Känd mental status

Sista dagen innan semestern äntligen drar igång! Känns verkligen som att det behövs, även om jag inte på något sätt känner mig utarbetad, men kroppen ställer väl in sig på semester och nu känns det välbehövligt.
 
I onsdags var det dags för MH (mentalbeskrivning) av Cobie! Detta är ju ett måste för att kunna tävla i bruksgrenarna och det känns också självklart att göra beskrivningen för att se lite vad man har och lite också för uppfödarens skull. Tyvärr blev det inget MH tillsammans med kullsyskonen som jag hade hoppats på, så det var bara att leta reda på ett på egen hand. Med lite rådgivande hjälp av Anette (som är kelpie-uppfödare) fick jag tag i en plats på Gävle Brukshundklubb för en beskrivare som förstår sig på rasen, vilket känns viktigt.
 
Jag fick med mig Emmelie som sällskap och filmare, vilket var guld värt! Jag har gjort MH med både Rissie och Lyra men inte fått det på film tyvärr, vilket jag har grämt mig för i efterhand, det är ju sååå kul att titta på! Men nu har jag alltså film på Cobies i alla fall.
 
Hur gick det då? Jo han betedde sig ungefär som jag förväntade mig. Väldigt glad och nyfiken, fick jättefina siffror på det, även om en del kan tycka att den sociala delen är liite överdriven, hihi. Han visade inga rädslor och släppte alla överraskningar och ljud direkt. Det som var roligast var spökena då han mest viftade på svansen och la sig ner för att vänta in att de skulle komma... De andra hundarna jag har gått med har gömt sig bakom mig och morrat, men inte den här stabila killen inte, så härligt! Det bästa var sista momentet som är skott, då det kommer två skott under lek och två skott när man står helt stilla. Alltså åhhh så underbart att han bara fortsatte leka och inte alls brydde sig, han fick såklart betyget SKOTTFAST!!! För en del kanske det är självklart, men för en som också har en ljudrädd hund (Lyra) så är det smått magiskt!
 
Här är en film som jag klippt ihop på hans MH i den myggiga skogen (syns särskilt i aktivitetsstationen då han inte klarade av att vara stilla i en enda sekund, mygg överallt!): https://youtu.be/y0in3CWnuJI Blev lite halvkass kvalitet, det är väl youtube som tar ner den i upplösning tyvärr.
 
Nu ska jag ta ett sista jobbryck, och sedan SEMESTER i fyra veckor, härligt!!! Jag börjar med några dagar hus- och hundvakt hos Rissies uppfödare, det blir mysigt.  
 
Vi kom förresten med i en artikel i lokaltidningen i Nynäshamn:  
https://www.nynashamnsposten.se/artikel/slakt-o-vanner/en-fjardeplats-i-landets-forsta-lag-sm-i-rallylydnad
 
 
På besök på Gävle BK!
 
Mötte två spöken i skogen... spännande sa Cobie!
 
Duktig hund!
 
Protokollet.
 
I torsdags var vi hos veterinären.
 
Rabiesvaccin och Cobie fick sitt egna pass. Så nu är vi redo att resa ut i världen!
 
Skön löparrunda i går kväll, de var duktiga som drog korta sträckor, känns som de förstår mer och mer.
 
Puuuh.
 
Skördat första potatisen hemma av sorten Cherie, hur mycket som helst och jättegod!
 
Finfrukost på Greasy Spoon i morse med arbetskamrater, för att fira in semestern. Pannkakor med blåbär, mascarpone och pistagenötter.
 
Banana french toast med lönnsirap, yoghurt, blåbär, jordgubbar och nötter. Alltså hur gott som helst!!
 
/Cissi

Fler fina bilder

Gårdagskvällen tillbringades på Färingsö i fårhagen med Lisbeth & Birgitta, en fin och varm kväll! Lyra fick gå in en omgång men hon hade nog behövt ett varv till för att slå på sin koncentration, fåren blev onödigt springiga och vi fick inte riktigt till något vettigt, ja förutom att flytta dem från en hage till en annan (efter ett antal försök eftersom hon la lite för stort tryck på dem så att de ville gå åt ett annat håll....).
 
Cobie fick tre pass och han svarade så himla fint!! Två omgångar gick vi mest runt med lina på och föste flocken lugnt framför oss, testade att lägga honom då och då och sedan fortsätta. Tredje gången tog vi in dem i 25:an (mindre hagen) och tog bort linan så att han fick testa på att känna lite på balansen (dvs kl 12 mittemot mig, med fåren mellan oss), och han var verkligen så snäll, uppmärksam och duktig!!! Ja på slutet visste han inte överhuvudtaget vad "ligg" betydde men han var nog helt slut i hjärnan då...så det är förlåtet. Jag måste hem och träna det igen lite mer så att det sitter. Det var väldigt kul att våga släppa honom, vi har klivit upp ett steg i utvecklingen vilket känns skoj! 
 
Tog färjan hemåt från Ekerö, mysigt att göra det även om det tar typ lika lång tid som att köra bil den andra vägen.
 
Fick några härliga bilder från Anette igår, som hon tog på mig och Lyra i helgen, kul att ha!!
 
 
 
 
 
 
 
/Cissi

Fina prestationer gav pallplats på SM!

Hemma igen efter ett kort och roligt SM-äventyr i Dalarna! Alltid lika skoj med roadtrip, tävla och bo ihop med ett kul gäng! Vi hade hyrt två stugor på Dala Älvcamping som låg helt underbart precis vid Dalälven, så otroligt vackert och verkligen prisvärt!! Och bara 15 minuter från tävlingsplatsen som var på Insjöns IP. Hit återvänder jag gärna!
 

SM-tävlingen var uppbyggd så att man var 3-4 ekipage per lag. Varje ekipage gjorde olika banor, så det fanns alltså fyra banor uppställda som alla gick parallellt. Det måste ha varit ett väldigt stort pussel för arrangörerna Gagnef-Floda BK att få till startlistorna eftersom det var ordnat så att alla skulle kunna se sina lagkamrater, stor eloge för det!! Alla banor hade sina egna svårigheter, en var riktigt tight, en annan hade massor av koner och såg väldigt förvirrande ut, en hade många front-skyltar där man lätt blandar ihop det, och några av banorna hade en hel del språng...

 

Lyra och jag hamnade på bana C/3 och där fanns det egentligen inga stora "fällor", men lite hjärngympa var det ändå att komma ihåg språnget på flera ställen. Vi har haft problem med att hon går ner sig lite mentalt precis när vi går in, och då blir väl jag stressad och då blir det ännu värre... Men har tränat massor på just startrutinen för att få en bättre känsla redan från start. Jag tycker att det har blivit bättre och på denna tävling kändes det okej (men inte helt så bra som på träning), hon följde med fint och låste sig inte iallafall. Under banans gång jobbade vi upp oss och gick ut efter målskylten med riktigt fin känsla!!

 

Resultaten för alla banor hölls hemligt hela dagen så när det började närma sig prisutdelning var spänningen på topp. De lade ihop varje ekipage placering i sin respektive grupp och fick då en slutsumma. Det visade sig att två lag hade hamnat på samma poäng och fick göra upp om placering 2 och 3 med en utslagsbana, spännande värre även om det drog ut på tiden och vi var hungriga och trötta....

 

Sedan kom äntligen prisutdelningen igång och 6 lag placerades på prispallen. När de ropat upp placering 6 och 5 och vi såg vilka duktiga ekipage som var med i dessa lag kändes det som att vi nog hamnat mycket längre ner på resultatlistan....Men så var det dags att placera 4:e platsen och tänk att de faktiskt ropade upp NYNÄSGÄNGET!!!! Tjohooo! 4:a av 40 lag är ju riktigt bra!!! Vi flög upp och fick ta emot enormt stora rosetter och lite andra priser, vilken grej!!! Det visade sig att jag & Lyra hade vunnit på vår bana, och även Anette & Okej hade vunnit på sin, och Veronica & Kiro samt Sandra & Spike hade också fått jättefina poäng på sina banor!! Och vi låg bara 1 poäng efter de som kom 2:a och 3:a!! Väldigt kul och överraskande! Här ligger alla resultat för grupperna: http://sbktavling.se/results/26355

 

Det var verkligen en lyckad och härlig dag, detta första lag-SM i historien! Att just tävla i lag är så himla kul, man peppar och stöttar varandra i med- och motgång, man får dela glädje med de andra och behöver inte stå ensam i sin eventuella besvikelse. Det blir också en annan taktik inne på banan då man måste tänka mer på laget än på jaget, det är viktigare att köra säkra kort än att satsa allt och nolla, just för lagets skull. Det skulle vara såå roligt om lydnaden tog efter det här och arrangerade lite lagtävlingar även i den grenen, håller tummarna för att någon vill arrangera det!

 

När tävlingsdagen väl var slut blev det middag och bubbel på campingen. De andra i gänget hade anmält sig till trippel rallytävling dagen efter på samma plats, men jag och Lyra åkte istället hem i lugn takt på söndag förmiddag. I samband med att anmälningstiden för dessa tävlingar gick ut så låg Lyra inne på djursjukhuset med huggormsbettet, så för mig var det inte alls aktuellt då att anmäla till tävling. Jag skulle vara nöjd om hon bara skulle klara av att starta SM:et, och visste ju inte alls i vilken form hon skulle vara i. Såhär i efterhand hade hon nog orkat med att tävla 1-2 banor dagen efter, så lite trist var det ju att vi inte var anmälda när vi ändå hade åkt så långt... Men samtidigt jätteskönt att komma hem tidigt och få pyssla lite där.

 

Så, nu är det sista jobbvecka och sedan... SEMESTER! Och ikväll ska kelpisarna få åka och valla, mysigt! 

 


Lyra taggar inför SM!

Rotade fram det fina halsband vi hade i talangtruppstiden i lydnad, när vi skulle möta Norska talangtruppen i en match. Passade ju perfekt till ett SM!
 
På plats vid Dalarna Älvcamping i Sifferbo/Gagnef. I denna fina stuga bodde jag, Veronica & Camilla (som tävlade för ett annat lag).
 
Egen liten tomt med pergola, grill och egen brygga!
 
 
Kelpisarna kollar in....
 
Vin och snack första kvällen, jättemysigt.
 
Underbar utsikt! Foto: Anette
 
Dalälven på kvällen...
 
 
 
Nynäsgänget!! Anette, Veronica, jag och Sandra!
 
YEAH!!
 
Tävlingsplatsen, Insjöns IP.
 
Samling.
 
Varje bana delades in i smågrupper om ca 10 som gick banvandring.
 
Vårt lag....
 
Kändes helrätt med svenskt tema när även Sverige spelade VM-fotboll! :)
 
 
Nu börjar det, dags för Anette att gå in.
 
Lyra laddade i tältet.
 
Veronica & Kiro värmer upp.
 
Snart vår tur!!
 
Inne på banan. Foto: Sandra.
 
 
 
 
 
Puuuh vi klarade det, utan att matte gjorde bort sig och glömde något!!
 
Då kan det bli såhär bra!
 
Alltid kul med de fina och positiva kommentarerna de delar ut i protokollen.
 
Prisutdelning, yeah!
 
Stolta och nöjda, det går nog inte att ta miste på!
 
Svängde förbi och köpte thaimat på hemvägen, man ska inte ha så bråttom...tog 40 minuter, men utsikten var fin i alla fall.
 
Stor rosett till liten kelpie.
 
Vin och bubbel hela kvällen, hurraa för oss!
 
Fin kväll.
 
Ljust fast klockan är 22:30.  
 
Hemma igen, testade det nyinköpta tältet. Inte helt lätt att få upp första gången, men nästa gång går det nog snabbare....
 
Rissie sa okej.
 
Kelpisarna hoppade in och undrade när vi skulle iväg!
 
Vi vill ut på tur!
 
Cobie tog en eftermiddagslur på altanen...
 
 
 
Innan sängdags blev det en löparrunda på 4 km med dom här, alla nöjda fast Cobie tyckte att det var jobbigt....måste bättre på kondisen på honom alltså. 
 
 

/Cissi

Mot SM!

I dag blir det bara halvdags jobb, för sedan bär det av mot Dalarna! I morgon går nämligen lag-SM i rallylydnad av stapeln på Insjöns IP och vi ska tävla med våra kompisar från Nynäshamns BK! Man får ju ta chansen att tävla SM när man inte lyckas komma med på något annat, hehe. Ska bli jättemysigt att åka iväg och det är verkligen bara en kul grej och noll prestige eller förväntningar. Jag tycker fortfarande att rallyn är klurig att förstå och det kan hända vad som helst. Men kul hoppas jag att det blir!
 
Vår fina lagtröja! Jag har gjort loggan, blev fint tycker jag. :)
 
Heja oss!
 
Semesterfeeling på kvällspromenad hemma.
 
Härliga kvällar.
 
Vallningskväll på Färingsö i onsdags.
 
 
Dom här två hade väldigt svårt att ligga still och vänta på sin tur, mycket skäll blev det, suck. Men väl inne i hagen var de duktiga. Cobie går i lina och bara tittar än så länge.
 
Kul det här alltså!
 
Hann bara med ett kort pass med Lyra och hon hade lite svårt att lyssna på mina övningar, var länge sedan hon vallade så hon hade behövt mer tid för att komma ner i koncentration. Nästa gång blir det nog bättre.
 
Var och hämtade sponsorpriser till vår kelpieutställning som är 11 augusti. Trodde jag skulle få en påse med lite grejer men när jag kom dit var det faktiskt 32 papperskassar att hämta!!!! De hade varit så snälla och gjort iordning priser till placering 1-4 i alla klasser x 2 (tikar & hanar), wow alltså! Stort TACK till Hööks city!!!
 
Fick ta hälften ena dagen och resten nästa dag (då jag tog bilen istället för att åka t-bana med hela konkarongen). Nu fyller påsarna vårt gästrum hemma...som det ska vara inför en utställning. :)
 
Rallyträning med laget i går kväll. Duktiga hundar och skönt väder!
 
Efteråt blev det bad på Gålö havsbad.
 
Mysigt men tyvärr är det lite för långgrunt så det blev inget simmande, bara hopp och plask.
 
Perfekt upplägg tyckte den här.
 
Cobie måste ha hoppat mot en sten. :( Jaja det läker förhoppningsvis fort det där.  
 
 
/Cissi 
 

The Offspring!

Igår var det äntligen dags att se dem igen, de som utgör en stor del av soundtracket till våra tonår. Första gången var i april 1995 i Solnahallen och vi gick i 9:an. Vi satt utanför och köade nästan hela dagen, för att sedan springa in och ta bästa platsen längst fram. Där stod vi sedan i det fullpackade publikhavet och hoppade, sjöng och skrek till vårt favvo-punkrockband. Kondensen droppade från taket och det var typ den bästa tiden ever! Autografen jag lyckades få på min biljett efter den konserten har jag varsamt sparat undan på ett säkert ställe...
 
Jag och Maria har sett dem flera gånger efter det, alla gånger som de varit i Sverige tror jag. Och nu nöjer vi oss med att stå lite längre bak och bara sjunga och nicka lite på huvudet istället, men inombords kommer känslorna tillbaka från den där tiden i högstadiet och gymnasiet, underbart!!!
 
Gröna Lund är väl ingen höjdarlokal för konserter direkt, det är svårt att se och ljudet blir sisådär, men det är samtidigt väldigt mysigt med alla lampor och allt annat som händer där. Och ljudet spelade faktiskt ingen större roll, inte heller att det var minimalt med mellansnack (och det dom snackade om var typ helt meningslöst dravel), för vi ville ju bara se dem! Lite synd dock att konserten bara var i en timme, det finns ju så mycket mer så det hade varit kul med ett gäng låtar till.... Men härligt ändå att vi kom iväg!
 
Avslutade kvällen med att köra åt enkelriktat och sedan såg vi en fantastiskt vacker kvällshimmel.
 
En bättre måndag helt enkelt. :)
 
 
Middag, langos! Men alltså, en del saker var faktiskt bättre förr. Tacka vet jag langosens på Vattenfestivalen på 90-talet. Då var de stooora, fluffiga och helt underbara. Den här var mer som en halvdålig minikopia...
 
Hade blivit tipsad om en bra plats, iofs ganska långt bak men där vi stod sluttade asfalten något uppåt, så vi kunde se lite i alla fall.
 
 
 
Tjoho!
 
 
Min kollega Thomas Johansson var på plats också, denna bild och den nedanför har han fotat.
 
 
/Cissi

Cuphelg!

I helgen var det dags för hemmaklubbens årliga lydnadstävling, Skärgårdscupen! Två dagar full med tävlingar i alla klasser, duktiga ekipage att titta på och vänner att mingla med. Det var inte aktuellt för mig att tävla detta år, så jag var istället på bästa platsen, skrivare åt domaren. På lördagen i klass 3 och på söndagen i klass 2.
 
Det är så otroligt nyttigt att stå bredvid någon som dömer, och även om man inte själv håller med om allt så sätter det ju fart på ens egna tankar kring hur momenten ska vara på bästa sätt och vad som lönar sig och inte. Det var också väldigt trevligt att se en massa vänner och bekanta på nära håll i ringen i klass 3, och nyttigt att se ett gäng ekipage i klass 2 som jag aldrig har tävlat med de nya momenten. Och det bästa av allt var att det var så många kelpievänner på plats!!! Och tre av dem gick och vann hela lagtävlingen med sitt lag Kelpiefever, underbart!!! Jag hann ju tyvärr inte se allas rundor eftersom jag hade fullt sjå med att skriva, men lyckades se Emmelie & Hyzz halva program då de öste in fullpoängare, och jag fick en liten tår i ögat! Som de har kämpat med den där startklassen, och äntligen fick de sitt tredje 1:a pris och hamnade på pallen, det är verkligen SÅ kul att glädjas med sina träningskompisar!!!!
 
Blev så inspirerad av alla duktiga ekipage, så vi åkte och tränade både lördag och söndag kväll, duktiga och glada kelpies! Lyra får mest lite peppig rallyträning, göra startrutinen och bara känna ett fint flyt, eftersom vi ska tävla på lördag. Cobie har fått köra igenom lydnadens startklass flera gånger och visst finns det saker kvar att önska, men han kan i alla fall hålla ihop vilket är skönt. Mer träning bara!!!
 
Har även hunnit med ett 1-årskalas med Micke och motorcykelkörning i helgen, och ett katastrofdåligt spår med Cobie sent igår (han var nog trött efter lydnads- och agilityträning). Nu börjar näst sista arbetsveckan innan semestern, och det blir något kul varenda kväll. Det börjar med konsert på Gröna Lund ikväll, min & Marias största idoler under gymnasietiden, underbart!!!! <3
 
 
Jag fångad på bild inne i klass 3-ringen på Skärgårdscupen. Tror att fotograf är Tage Hjelm.
 
Jag, domare Anders och tävlingsledare Micke.
 
Mycket att skriva....
 
Banvandring klass 2 på söndagen.
 
Fick skriva för Anders även på söndagen. 
 
 
Bästa kelpieligan fick stå högst upp på lagpallen!!! Sandra & Myx, Maria & Tigra, Jossan & Kiro. KELPIEPOWER!
 
Träning på en annan brukshundklubb med min eget lilla lag.
 
Effektivt att köra två samtidigt. :)
 
Även i agility funkar det. :) Cobie skulle träna och Lyra ville bara vara med hela tiden, sötis. Hon saknar nog agilityn liten ändå och gjorde massa fina saker. Men pga hennes rygg så kan vi ju inte hoppa mer. Men hon kan funka bra som konkurrent till den där lilla slyngeln.
 
1-årskalas för Lea!
 
Gott med tårta.
 
Skogspromenad, blåbären börjar bli klara...
 
Hittade några såna här också, men de får stå till sig lite.
 
Nya kottar på gång.
 
Även i jordgubbslandet hemma växer det.
 
Plockade en hel skål i går!
 
Hallontjuv 1.
 
Hallontjuv 2.
 
Älskar gula hallon!
 
Blev några kvar iaf efter att tjuvarna fått sitt.
 
Har gjort två omgångar flädersaft av blommorna jag plockat på promenaden hemma. Så gott!!!
 
 
Fin överraskning när jag kom till jobbet imorse, en kollega som fixat gratis inträde till Grönan ikväll! <3 
 

/Cissi
RSS 2.0