Nytt år!

Tillbaka till vardagen igen, nu är ledigheten slut. Men tyvärr inte förkylningen så det känns liite segt faktiskt. Tycker att jag har vilat väldigt mycket den senaste veckan, har väl inte legat i soffan såhär många timmar och kollat på film på hur länge som helst!
 
Hundarna har inte hållit med om att man måste vila sig frisk så för att underhålla dem (framförallt Cobie) så har jag ändå släpat mig iväg och tränat lite med dem, när jag kände mig lite bättre. I torsdags blev det lite spontan agilityträning i Haninge hundhall. Jag har dessa lediga dagar tagit tag i den slalomträning som jag påbörjade i somras med Cobie (men sedan la åt sidan då jag tyckte att han var för omogen både fysiskt och mentalt) och det är lyxigt att kunna köra två korta pass på tomten varje dag, då händer det saker i utvecklingen! Så jag blev sugen att åka och testa på ett annat slalom än mitt egna för att se om det funkade, vilket det gjorde! Han verkar ha hittat en fin teknik och även om han fortfarande inte är fysiskt mogen att pressas i detta, så har vi nu fått till en jättefin grund. Så nu lägger vi detta åt sidan en period och tar upp igen kanske till sommaren. Ett kort klipp från träningen finns här: https://youtu.be/4v9jhPbcD2k
 
Det jag också passade på att göra var att träna lite tunnlar, vilket jag också lagt på is eftersom han började skälla så himla mycket. Det blev ju så att han sedan skällde på alla slags framåtskick (mot koner, target, rutan, inkallning osv) vilket jag verkligen INTE vill ha, så jag la helt ner tunnelträningen och skallet har försvunnit med massor av träning i lydnaden. Nu tog jag alltså upp tunnlarna igen, och japp, skallen kom omgående och han tyckte att det var såå häftigt och kul....hmm. Men intressant. Så dagen efter, på fredagen, hade jag, Sandra och Emmelie en lydnadsträningsdejt i samma hundhall och då testade jag att skicka fram honom mot koner för att se om skallet skulle finnas kvar, vilket det gjorde. Skit också. Det skulle ju vara bra om han i framtiden kan lära sig skilja på att det är ok att skälla i agilityn (tror att det blir svårt att få bort där) men att man måste knipa näbben i all annan träning....det blir en utmaning! Lyra fick köra igenom vårt HTM-program både tävlingsmässigt och med belöningar och hon gick jättefint faktiskt, målet är att starta klass 3 under våren med henne och om jag lyckas hålla henne på denna nivå nu så ska det inte vara några problem.
 
På nyårsaftons förmiddag hade jag en träningsdejt i Älta hundhall med Linda, en ny bekantskap från rallyvärlden. Men det var inte rally som stod på agendan, utan lydnadsträning med våra kelpisar. Eftersom det bara skiljer några månader mellan Cobie och hennes Indus ska det bli väldigt roligt att följas åt och hjälpa varandra med inlärning och bollande av tankar. Vi insåg att vi har ganska lika tankar om många delar inom hundträningen och hade intressanta diskussioner kring hur man tränar i Finland (hon kommer därifrån och jag har ju varit över en del och tränat där) jämfört med hur många tränar i Sverige. Alltid bra att fundera och reflektera!
 
Nyårsfirandet tillbringades hemma hos våra kompisar Jessica & Björn på deras gård i Vissvass by långt ute på landet i Tyresö, precis som de senaste åren. Vi var 15 pers och ett gäng hundar, massor av god mat och dryck och inget pangande och smällande överhuvudtaget, så skönt!! Det är alltid lika mysigt att vara där och sova över, äta frukost ihop ett helt gäng och bara slappa. Nyårsdagen bjöd dessutom på totalt gråväder och regn så det var liksom inget annat att göra än att stanna inne och ta det lugnt.
 
Nu vill jag bara bli FRISK så att man kan känna sig utvilad och peppad på ett nytt år. Jag ska ta och reflektera lite över året som har gått vid annat tillfälle. Just nu ska jag fundera över kvällens inbokade freestyleträning med Karin och Bostonligan!
 
 
Torsdag och agilityträning, rooooligt!!!
 
Tycker Cobie också!
 
Fredagsträning med lydnad.
 
Kelpieligan (och en utböling) som tränade denna gång! Lyra, Cobie, Hyzz, Assar och Myx.
 
Gulliga!
Min fina flock på morgonpromenad.
 
Söta brunbjörnar.
 
Rissie där borta i galopp på golfbanan!
 
 
Förberedelser inför nyårsdesserten...
 
Ganska snyggt va, trots att spritspåsarna inte klarade chokladens värme och smälte så att det blev lite svårjobbat.
 
Nyårsträning i Ältahallen, det var ett tag sedan vi tränade där.
 
Lyra poserar lite.
 
Nyårsträning kräver fingodis!
 
Pimpar middagsbordet lite.
 
Härligt kväll med god mat och fina vänner!
 
Jag improviserade ihop en smaskig efterrätt bestående av rabarbermousse (med hemplockade rabarber) med pepparkakssmul i botten. Sedan lite rabarberkompott och hallon på toppen samt citronmeliss och egengjorda chokladdekorationer, fint och gott! Till barnen gjorde jag dumlemousse med diverse garnering på, också uppskattat.
 
 
Inga fyrverkerier såklart, men lite tomtebloss för stämningen var fint!
 
Dagen efter-promenad till havet. Lugnt och stilla.
 
Utanför smattrade regnet på rutorna. Vi satt inne och åt låångfrukost och hade det bra.
 
/Cissi

Kommentera här: