Ligg är svårt

Söndag eftermiddag och tar det lugnt med lite tända ljus, en hög med tidningar och träningsboken för att planera kommande veckas träningspass med hundarna. I dag blev det ett pass på Sthlm Södra BK i lätt snöfall och med fint underlag. Cobie tog apportbocken 100 % av försöken och kampade med den riktigt bra, hoppas nu att det är en bra lösning som kommer att hålla hela vägen för en bra apportering!
 
Efter träningen fick vi finbesök av Maria och min gudson Edvin, det blev lite pyssel, semmelätning och lek ute i snön för Cobie och hans kompis Isa! Så roligt att han har flera lekkompisar som han får lära sig hundspråk av, och grymt bra motion också!!
 
I går var det andra tillfället på vall-kursen med Cobie. Solsken, snö och får, härligt! Men en skvatt galen liten kelpie som hängde i linan och inte brydde sig om mig eller några kommandon...blää. Vi skulle träna på ligg och gå sakta framåt mot fåren och även börja flankera dvs gå 90 grader åt höger/vänster. Men haha så långt kom inte vi, eftersom han vägrade ligga och hade noll kontakt med mig. Han lugnade sig något efter ett tag men den bästa träningen den dagen blev ligg-träning utanför hagen när de andra hundarna tränade. Puh, det känns som att vi har såååå lång väg fram till någon slags kontroll, inte alls som med Lyra som kunde vara lös första gången med fåren utan problem... Bara att träna vidare alltså.
 
På kvällen blev det grillmiddag och bubbelbad med Micke.
 
Fredagkvällen tillbringades i ridhus, för första gången för Cobie faktiskt. Jag har bokat några tillfällen och den här gången fick jag med mig Emmelie med Hyzz och Cecilia med Rey (som jag inte träffat förut)! Det blev en trevlig liten kelpiedejt med massor av lydnad, och så skönt att köra fart och långa avstånd utan att vara orolig för halka!
 
 
Fredagslunch med kollegor inhandlades på Roy Fares fina ställe Mr Cake!
 
Höjdpunkten, en CroNutSemla!!! En blandning av Croissant, Donut och Semla....kan det bli så mycket bättre?
 
Den var helt underbar, perfektion!!!
 
Köpte hem en Red Velvet Croissant också, spännande grej....
 
Fylld med söt och syrlig färskost, gaaalet god den med, fullträff!
 
Fredagkväll i ridhus är faktiskt ganska mysigt. Inte särskilt kallt var det heller.
 
Lyra var helt grymt duktig med en superfin attityd!
 
Lördag morgon på golfbanan. Fint och vitt men lite för lite snö för skidåkning tyvärr.
 
Dags för dejt med fåren.
 
Snälla, får jag komma ut och hälsa på dem??
 
Efter två halvkaotiska pass i hagen blev det till att träna på att ligga ner och bara titta. Skitjobbigt.
 
Såå orättvist alltså! 
 
Han har fortfarande inte fått tillbaka pälsen runt ögonen... :(
 
Promenad nr 2 på golfbanan.
 
 
Bra ställe för lite lydnadsträning. Här tränar de på att sitta kvar när jag tränar inkallning med en och en. Bra grej att kunna göra när man har en flock.
 
Dagens skogspromenad, det är en hel del snö även där, mysigt!
 
På brukshundklubben och tränar fjärrdirigering, runda kon med bibehållen fart. och massor av "tomskick" med Lyra.
 
Cobie fick nöta på targetplattan, rutan och apportering. Rissie var ganska nöjd över att rulla runt och göra snöänglar.
 
Sedan blev det lekdejt med Isa! Svårt att fånga dem på bild...
 
Hade tänkt baka egna semmelbullar men valde hundträningen istället och köpte bullar....Men jag tror att Pågen och jag har lite olika syn på vad Den perfekta semlan är för något. För mig är de INTE platta i alla fall.
 
Hmmmm.....
 
Men de blev rätt goda ändå. Nästa år blir det hembakta istället. Nu tror jag att semmelsäsongen börjar lida mot sitt slut faktiskt. Kanske någon till bara.
 
/Cissi

Kommentera här: