Helg för lydnadsnördar

Hemma igen efter två bra dagar i Kungsör Hundarena med bara träning, träning och träning på schemat! Jag har inte varit i nya arenan (de bytte lokal för ett tag sedan) men blev glatt överraskad. Trots att denna lokal har några pelare på planen så är den ändå bättre och större, och framförallt området runt planen är mycket bättre med längre läktare och fler ställen att gå in på planen från om man ska tävla där. Det enda som var bättre i den förra lokalen var väl den lilla uppvärmningsyta som fanns, det finns ingen sådan här vilket gör det lite svårare om man ska tävla. Men svårt att få allt. Som träningshall var det superduperbra!!

 

Både Cobie och Lyra var såklart med och de fick köra vartannat pass.

 

Cobie fick framförallt lägga fokus på att bli inropad på planen och gå lite fritt följ utan att störa sig på människor att pussa och springa fram till. Men det visade sig inte vara så svårt, det var mycket mer spännande att hålla koll på den andra gruppen som tränade samtidigt (vi delade upp oss i två grupper), det var svårt!! Men för varje pass klarade han bättre och bättre att fokusera på det VI skulle göra, och jag är jättenöjd med hans träning. Ja han fick såklart göra en massa annat också, men i ganska korta pass då han blev trött av miljön rätt så fort.

 

Lyra fick träna HTM och lite freestyle som uppvärmning på sina pass, och sedan lite klurigheter i lydnaden. Vi fick med oss en del bra tankar som jag ska ta med mig vidare i träningen. Passade även på att göra gruppmomentsträning för att fortsätta bygga på hennes känsla, dels ihop med bara en hund, och sedan i stor grupp med många okända hundar. Hon skötte det väldigt bra och blev tryggare och tryggare.

 

Det är väldigt intressant och kul att diskutera träning och metoder med olika infallsvinklar, för vi var ett gäng som tänkte ganska så olika i dels momentträningen men även generellt kring lydnadsträningen. Vi är ju olika som personer men även hundarna är ju väldigt olika. Sedan får man gå hem och fundera, ta med sig guldkornen från alla och göra sin grej. Väldigt utvecklande! Jag fick också med mig en del tankar som delar av gänget tagit till sig från den senaste världsmästaren Valentina som nyligen var i Sverige för att hålla clinic och kurs. "Hit the dog" (med godis alltså) och "Collect the energi" är något som jag fick höra många gånger, haha.

 

I dag blir det vilodag för sedan väntar två dagar lydnadsträning/-kurs!! Nu kör vi!

 

Fina Kungsörs hundarena!

 

 
 
Gott om plats både inne på plan och utanför runt om.
 
 
 
 
Cobie tränar duktigt.
 
Happy dog!
 
 
Lyra fick börja med att köra HTM tävlingsmässigt. De andra lydnads- och bruksnördarna tyckte att det var väldigt exotiskt med musik och glittriga sjalar!
 
 
Belöning!!
 
Träning av runda kon med diverse andra stolpar för att tighta till det hela.
 
Söt-Cobie.
 
Vi bodde jättebra i det röda huset som låg ca 10 minuters bilfärd från hallen, 8 personer (+ 1 bebis) och 13 hundar. :)
 
Älska vuxenkollo!! Cobie har inte sovit borta så många gånger med andra hundar, men skötte sig fint och sov hela natten utan pip. Mer sån här träning så kommer han snart kunna koppla av ännu bättre och snabbare!
 
Mer träning!
 
Mac hängde mest i väskan....
 
 
Det blir en hel del tid i bur såklart och det är viktigt att de lär sig slappna av mellan passen. Cobie skötte sig bra med tanke på att han inte varit så länge och i två dagar på raken i bur till och från. Och han lärde sig slappna av, tugga på lite ben och vara tyst mellan passen.
 
 
Gruppmoment (Lyra är längst till vänster bakom pelaren). Tack för denna gång!
 
 
/Cissi

 

 

Kommentera här: