Dags att utbilda vallhunden!

Den här helgen har äntligen Cobies och min vallkurs börjat! Äntligen ska jag få lära mig på riktigt från grunden med en ny och oerfaren hund, det ska bli såå spännande!! Lyra var ju första hunden jag provade vallning med och vi har visserligen gått lite kurser men tränat alldeles för lite och det tog också låång tid för henne att tända (komma i koncentration och börja jobba) så jag har mest är mest nöjd över att hon är tänd och så gör vi en del övningar och utvecklas långsamt ihop. Hon är så snäll mot fåren och så oerhört lydig, till skillnad mot Cobie som är flamsig och skällig (men snäll).
 
På första kurstillfället fick vi i alla fall börja med att valla fåren utan hundar, vi fick testa att fösa på olika sätt, dela och sedan jobba med varsin flock parallellt, blockera draget (dit fåren naturligt vill springa) och testa att "eyea" mot flocken genom att sjunka ner lite och gå mot dem med blicken spänd som en border collie, superhäftigt hur det funkade trots att vi inte var hundar! Och det var en både kul och nyttig övning för att börja lära sig läsa får (vilket är det absolut svåraste tycker jag). Sedan fick vi vara inne i en mindre hage (en 25:a) och börja tända upp hundarna med lina på. Cobie tyckte att det var jäkligt ballt när han lyckades ställa fåren (med min hjälp och linan såklart...) men han var ganska dragig och skällig för övrigt. Vi har en del att jobba på kan man säga!
 
Förutom kurs har det blivit en del hundpromenader och lite träning inne. I dag körde jag ett kort lydnadspass med båda kelpisarna mitt i Aspuddsparken, perfekt störning av pulkaåkare och folk som promenerade med sina hundar bredvid! Efter det var det årsmöte där och jag blev invald i styrelsen. Det är väl en viss skillnad mot när jag satt i golden retrieverklubbens styrelse (som har mkt fler aktiviteter och är större och därför sköts på ett annat sätt), men det ska bli kul och intressant det här. Jag tycker att det är självklart att hjälpa till för att få en levande klubb, alla behövs och om man hjälps åt kan vi ju hitta på en massa skoj aktiviteter!
  
 
Bra början på helgen i fårhagen.
 
Duktig kille!
 
Hej hej.
 
 
Tyvärr har Cobie tappat en del päls runt ögonen, det har kommit smygande och varit sårigt till och från (han kliar väl sig lite).
 
 
Ska beställa veterinärtid nu i veckan, hoppas att de kan hitta problemet och att det INTE är allergi... :(
 
Sköna promenader på golfbanan. Tyvärr lite för lite snö för att skida.
 
Mysigt i skogen!
 
 
Har köpt en ny bädd till honom eftersom han tuggat sönder den gamla (där det ligger en hög med täcken), anar oråd när han direkt tog ur liggdynan och började snutta på den...undra hur länge den kommer att hålla.
 
Mysigt med lite vårblommor inne!
 
Dagens pass i Aspudsparken, perfekt!
 
Årsmötesdags....
 
Avslutade dagen med en film med Micke och såklart en semla, denna gång en wienersemla.
 
/Cissi 

Kommentera här: