Dubbla pass

En fin kväll på brukshundklubben med två olika träningsdejter. Första passet med Maria fick Cobie köra igenom tävlingsmässig startklass och han satte det jättefint!! Maria tyckte att han verkligen hade mognat. Han blir dock liite galnare och Allanballan när vi tränar med kommendering vilket gör att han gärna studsar in i mig vid alla ingångar, och sista ingången ville han även passa på att hugga mig i armen i farten.... Så mer kommendering behövs alltså!
 
På nästa träning, nu med Monica, fick Lyra träna utvalda delar från klass 3 och hon kändes fin och pigg, men tyckte ändå att hon blev trött på slutet trots att passet inte var så långt. Ska bli spännande att tävla på lördag, hoppas så att vi får en glad stund på planen!!
 
På väg hem efter 3,5 h på klubben. Nu kommer mörkret...
 
Gårdagens vittringar....
 
 
 
Våra vakthundar håller koll hemma....
 
Hjärtisar! Cobie har dock börjat tappa päls igen.
 
Har testat kyckling i 2 v, verkar inte tåla det riktigt. Då vet vi det.
 
/Cissi
 
 
 

Finbesök i helgen

I helgen har vi haft mina systerdöttrar Estrid och Elsa hos oss, så mysigt att få hänga med dem i flera dagar!
 
Vi har hunnit med att hänga med mamma på loppis, besökt det lilla musteriet vid Tyresö slott och fikat på fina Notholmen. Vi har gått på äventyr i skogen och bakat paj av blåbären vi hittade, grillat korv hemma på tomten, lagat mat med sådant jag odlat själv, rensat stopp i toan (haha, bra att de får lära sig ett och annat...), ätit Nutellamackor till frukost, shoppat loss i godisaffären och varit uppe alldeles för sent för att kolla på film ihop med Micke. Gosat med hundarna och badat i spabadet tre dagar på raken! Jag tror att de har varit nöjda med helgen! <3
 
På promenad...
 
 
Lyra får smaka lite blåbär.
 
Besök på musteriet vid Tyresö slott.
 
Spännande manicker.
 
Äpplena rivs i en maskin, sedan läggs de i dukar i flera lager som sedan pressas med ett tryck motsvarande 20 lastbilar.
 
Saften silas ner i dunkar, hettas upp (pastöriseras) och tappas i mindre förpackningar.
 
Vi köpte några liter råsaft (opastöriserat) vilket var jättegott!
 
Många kassar med äpplen fanns det här, som folk hade kommit med för att få dem mustade.
 
I väntan på rivning.
 
Vi hängde där så länge så att till slut fick E & E hjälpa till att tvätta och sortera bort mögliga äpplen innan rivningen, väldigt roligt tydligen. :)
 
Mamma fotar fina vandrarhemmet Prinsvillan.
 
Äppelträd överallt!
 
I vackra slottsparken. Här har jag tillbringat en hel del tid i min uppväxt.
 
Perfekt stol på vägen!
 
 
På väg ut på Notholmen.
 
Notholmens café.
 
Tyresö handelsträdgård är ett måste när man är i krokarna.
 
 
 
Mycket bada blev det....
 
Morgonmys.
 
På äventyr i skogen. De var liite oroliga för att vi skulle gå vilse...
 
Blåbärsplockning.
 
 
Lunchgrillning efter bad. Det fanns en intressent av korv i närheten...
 
Lyx att kunna grilla hemma på tomten! Och eftersom det regnat hela natten kändes det väldigt safe att elda lite.
 
Efter att de åkt hem på söndag eftermiddag  tog jag en hojtur och sedan en lugn kvällspromenad med lite träning. Regnet låg väldigt nära men kom aldrig till oss.
 
Vittring, vittring, vittring....
 
Tränar många olika mönster för att utmana Lyra...
 
Hon klarade det bra! Tog fel pinne en gång, men övriga skick var jättefina.
 
/Cissi

Får får får

Igår var vi i fårhagen hos Lisbeth tillsammans med Kristina och Sofia. Lite ringrostiga då ingen av oss varit där sedan vi gick kurs i juli för Paula. Ena flocken bestod av ungtackor som var springiga och inte stod stilla alls, sjukt svårt att träna på alltså. Den andra flocken var lättare och lugnare.
 
Gick in med lina på Cobie men det blev inge bra, hamnade mest i konflikt att han inte fick dra runt mig inne i hagen och frustration hos honom för att han inte fick gå runt fåren som han ville. Så andra passet släppte jag honom och hopplösheten vände till en härlig känsla! Fick till två riktigt fina pass där han balanserade och lyssnade fint på cirkelträningen, så kul!! Man måste bara våga släppa linan ibland tydligen... Nästa gång blir det till att träna mer på att också kunna stanna och lägga sig ner mitt i det här...
 
Lyra fick också några pass och först med den springiga flocken där jag tänkte "det blir aldrig mer ngn vallträning med henne" för så fort jag skulle försöka göra någon övning sprang fåren iväg, helt misslyckat liksom. Men sedan gick vi in till en andra flocken och fick till bra och lugn balansering och lite fösning, så jag blev nöjd ändå.
 
 
Kungen av baksätet spanar på väg mot fåren.
 
Kristina och Lexi jobbar på.
 
Cobie från första passet med linan på, innan jag insåg att jag behövde släppa honom lös.
 
/Cissi