Gräs och värme

Äntligen har värmen kommit! Igår fick jag till å med ta av mig långkalsongerna för att det blev för varmt, tjoho!
 
Vi njuter av härliga promenader på golfbanan, där man kan stanna upp och träna en liten stund, och sedan gå vidare. Kvällarna är ljusa till nästan åtta nu, och går man i skymningen får vi dela promenaden med rådjur, älgar, rävar och harar...
 
Härom kvällen råkade Lyra stöta upp en hare som låg helt osynlig i högt gräs mitt på golfbanan, den som drog efter var Cobie. Som tur var sprang dom in mot skogen och han vände ganska snart, men vid sådana tillfällen tänker jag på vad som skulle kunna ha hänt, om haren istället hade sprungit åt ett annat håll, mot vägen. I lördags gick en bekants unga border collie tragiskt bort på det sättet. De hade tränat på en gräsmatta hemmavid och skrittade av efter det när hunden blev rädd för något och stack i panik. Ut mot motorvägen, och blev påkörd ganska omgående. Så lätt hänt, så oerhört sorgligt. Mina tankar finns hos Emelie och Olle som har mist fina Nami. <3
 
Helgen som gått har varit ganska lugn. I fredags var jag på tjejmiddag med övernattning hemma hos Annie ute på Yxlö, för att fira två födelsedagar. Härligt att ha hela tjejgänget samlat och kul att se det otroligt härliga huset precis vid havet som hon precis flyttat till. Att vakna upp till den utsikten var underbar!! På eftermiddagen var det vallkurs för Cobie och vi kan ha kommit till något slags genombrott i träningen! Eller ja, det lär jag ju märka nästa gång, hoppas det iaf.
 
I går var det varmt och skönt ute, så vi startade upp och klappade lite på hojarna. Jag hade så himla ont i magen så någon åktur blev det tyvärr inte, men snart så. Istället blev det eldning och lövräfsning på tomten hela dagen, så mysigt att gräva fram våren under det där täcken av löv varje år (även om det också är lite jobbigt, mycket löv är det....). Lyra och Cobie fick vara lösa på tomten tillsammans för första gången, och det gick jättebra! Jag var lite orolig för att Lyra skulle dra upp honom då hon hela tiden gör lekinviter, men hon lyssnade på mitt Nej och sedan strosade de mest bara runt tillsammans, delade på pinnar att tugga på och satt på utkiksberget ihop.
 
På kvällen blev det spårträning med Emmelie och Hyzz. Cobie fick ett spår på drygt 200 m i gles skog med ganska mycket godis i, och jag chansade och la en pinne i det, som han markerade, tjoho!!! Han spårade fint så det finns nog hopp ändå trots några riktigt dåliga spår på äng i förra veckan. Lyra fick ett ängsspår på 360 m med 5 pinnar, och hon var klockren på både spår och att ta upp alla pinnarna, halleluja!! Så härligt med lyckade spårpass alltså!
 
 
Saker man kan göra på promenaderna. Träna lite freestyle och mysa.
 
Nytt trick på gång. Lyra tycker att det är roligt.
 
Mycket HTM blir det nu, gameday på lördag i klass 3!
 
Bästa belöningen, pipbollen!
 
Du är bäst!
 
Vi tränar på lite olika saker. :)
 
Cobie och apporten, ett helt eget kapitel. Känns ändå som att vi den senaste veckan har kommit till ett genombrott i träningen. Det går äntligen framåt och han kan sitta ner med den i munnen!
 
Göllig!
 
Gruppmoment med flocken, perfekt.
 
Rissie och dimman.
 
Utsikt att vakna till på lördag morgon. Ser lite trist ut nu innan det blir grönt, men i verkligheten var det magiskt vackert. Min dröm är att få bo nära havet någon gång. Det känns som att jag har det i mig, jag måste ha närheten till havet.
 
Fick en kompis, hur cool katt som helst!
 
Vallträning!
 
Glömde att grava lax till påsken så det fick bli nu istället....man kan alltid äta lite gravad lax. :)
 
Mmm så gott, mycket godare än att köpa. Och galet mycket billigare.
 
Har nu haft alla tre hundar lösa ihop på varje promenad, det går riktigt bra!
 
Avslappnat och fint.
 
Och nu även på tomten.
 
Bäst att hålla koll åt båda håll.
 
Lyra visar Cobie var bästa utsikten är.
 
 
 
Emmelie och Hyzz briljerade i spåret i går kväll.
 
 
Duktiga Hyzz!
 
Jag och Lyra var också nöjda!
 
Belöning för upphittad pinne!
 
 
 
 
Cobie spårade fint.
 
Hittade pinne som han fick kampa med! 
 
Och spårslutet var både leksak och matskål, jippie!
 
/Cissi 
 
 
/Cissi

Kommentera här: