2:a certet!

Tänk att det har varit sommar några dagar sådär huxflux! Fast nu är det kallare igen... I fredags kunde man gå kortärmat utan jacka, hur skönt som helst! Jag och Cobie var och vallade lite på eftermiddagen och man märkte att hundarna inte var vana vid värmen. Det blev två korta pass och sedan var bensinen i hjärnan helt slut på honom. Men ett litet framsteg gjorde vi inne i fållan, han var lös och väldigt duktig med fåren och lyssnade superfint på mina ligg-kommandon! Nu ska jag utöka storleken på fållan sakta sakta för att behålla det här lugnet och känslan.
 
I lördags var det dags för en heldag i Studiefrämjandets lokaler inne i stan, för att genomgå steg 2 i deras Ledarutvecklingsprogram (L2). Första steget gick jag tidigare i år och då var det specialinriktat för hundfolk och vi som håller kurser/studiecirklar på våra hundklubbar. Den här delen var öppen för alla förbund inom Studiefrämjandet, vilket var jätteintressant och gav en hel del nya perspektiv. Mycket nyttigt och inspirerande! Vi var ett gäng på ca 20 pers och fem av oss kom från hundklubbar, resten kom från andra ställen och jag skulle tro att det säkert var tio olika språk representerade i gruppen.
 
Vi gjorde en del olika presentationsövningar, små och större grupparbeten och talade mycket inför gruppen kring ledarskap, hur man ger återkoppling/feedback, roliga övningar kring kommunikation, pratade om vad ett bra samtal är och om olika roller i en grupp. Det var en jättefin dag och otroligt givande att få vara i ett sådant sammanhang, vilken himla förmån det är alltså att få gå detta helt utan kostnad och så berikande att träffa personer från helt andra kulturer och med andra intressen, men ändå att de brinner för sitt ämne precis som jag! En av alla saker jag tog med mig var en av de övningar vi gjorde. Vi fick i uppdrag att 2 och 2 sätta ihop en kort presentation där vi på valfritt sätt skulle prata om våra styrkor i vårt egna ledarskap, vad vi tycker är svårt och vad vil skulle vilja utveckla. Detta skulle vi sedan redogöra inför gruppen under max 2 minuter. De som lyssnade hade alla i uppdrag att på varsin postitlapp skriva ner allt som de tyckte var POSITIVT med vårt framträdande, t ex att man talade tydligt, var engagerad, höll ögonkontakt, var pedagogisk osv. Sedan samlades lapparna in och vi fick dem som en liten present efteråt. Det var väldigt trevligt att få en bunt med endast positiv boost!! Det som är negativt vet man ju troligtvis redan om, och att få höra det växer man ju inte direkt av. Så detta var en väldigt pedagogisk och trevlig övning som man kan använda till många olika saker framöver!!
 
På kvällen blev det en tur med hojarna tillsammans med Micke, den första för året för mig. Och den första på min nya hoj faktiskt!! Jag började med att köra den gamla trotjänaren för att få in lite känsla, och sedan bytte vi så att jag skulle kunna få känna skillnad, det var kul!
 
I söndags var det sedan dags för rallytävling, dubbel start på Tyresö brukshundklubb. Jag har ju jobbat en del med vår startrutin och ville se hur den funkade i skarpt läge. Förra året fick vi ju ganska dålig känsla på tävlingarna så det var också något jag ville stämma av hur långt vi kommit med förändringen av detta. Första banan var jag lite nervös inför, men tyckte att hon kändes ok när vi gick in. Dock saknades den där superkänslan jag eftersträvade vilket gjorde att jag blev ännu mer nervös och sabbade lite småsaker på grund av det. För när jag blir nervös blir min hjärna seg som kola, och både tanke och kropp blir helt långsam... Och det är en dålig egenskap i rallyn där skyltarna kommer ganska snabbt och det är många val att göra hela tiden. Så poängen räckte inte hela vägen. Bra då att vi hade en start kvar att göra på den andra banan, så att jag kunde skärpa till mig och ge Lyra de bästa förutsättningarna genom att lotsa henne på rätt sätt genom banan. Och jag lyckades!!! Visst, jag tar på mig två små fel pga segheten i mitt huvud, men för övrigt är jag jättenöjd och det räckte till ett cert!! Och det bästa av allt var att backandet på högersidan gick bra, det som har fällt oss på flera tävlingar tidigare (och även gjorde det på förmiddagens bana), tjoho!
 
Här är en liten film på vår certrunda: https://youtu.be/c1ElHEPRIdY
 
Så det blev en lyckad dag med flera lärdomar, många trevliga vänner, sol och duktiga hundar! Nu blir det lite lydnadsträning på schemat innan jag börjar kika på rallytävlingar igen.
 
 
Rallyträning på hemmaklubben i torsdags, riktigt lyckad träning! 
 
Lunchpromenad i fredags i finvädret!
 
 
Observatoriekullen.
 
 
 
Efter jobbet blev det träning i fårhagen för Monika!
 
Jättevarmt så det blev två korta pass. Kändes som vi fick ett litet genombrott inne i fållan!!
 
På kvällspromenad i skogen, underbart.
 
 
 
Vi har en kotte på tomten...
 
Lördagen = Heldag inomhus med Ledarutveckling, inspirerande.
 
Båda mina blåa pärlor fick rasta sig lite på kvällskvisten.
 
Viss skillnad att sitta på nya hojen...
 
....jämfört med vad jag är van vid. Men jag ska nog vänja mig. :)
 
Finväder och gröna åkrar!
 
Rallydag på Tyresö BK på söndagen.
 
Två parallella tävlingar.
 
Lyra. <3
 
Cobie var med för att mingla och träna lite på sidan om, han skötte sig fint.
 
Ett cert blev det! Stannade till vid Långsjön på vägen hem.
 
Badsugen.
 
Första banan. Jag missade certet för lite klantigheter, som vanligt. Och fick Fel övning på backa på högersidan vilket är vår svaghet.
 
Fick 82, hade behövt 90 p....
 
Andra banan, där vi tog certet! Och aldrig har hon gjort ett sånt fint backa på högersidan förut!!!
 
Yeee, 93 p!
  
Kvällspromenad en söndag för att fånga de sista solstrålarna.
 
Cobie och jag pysslade lite på tomten. 
 
Fin solnedgång häromkvällen på golfbanan.

 
 
/Cissi

Kommentera här: